Last news in Fakti

5 Март, 2020 16:30 4 000 13

Терминатора съди руска компания

  • арнолд шварценегер-
  • терминатор-
  • робот

"Промобот" са обвинени за използването без разрешение на образа на актьора за създаване на робот-близнак

Терминатора съди руска компания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Холивудската звезда Арнолд Шварценегер подаде иск срещу руската компания „Промобот“ за използването на неговия образ без разрешение за създаване на робот-близнак.

Това съобщи порталът TMZ във връзка с делото.

Компания, представляваща Шварценегер, твърди, че руската компания използва незаконно правото на актьор на публичност. Ищците изискват ответникът да спре да използва образа на Терминатора и да му изплати 10 милиона долара заедно с печалбата, получена във връзка с показването на робота.

Както е посочено в съдебното дело, „Промобот“ показва робота-двойник на актьора на публични събития, за да рекламира и продава своите продукти. Така през януари той бе показан на изложението CES в Лас Вегас, след което адвокатът на актьора Марти Сингър поиска да бъзе спряно използването на физиономията на Шварценегер. Според TMZ, тогава от „Промобот“ обещали да прекратят практиката си, но през февруари роботизираният Терминатор отново се появи на изложението за играчки в Ню Йорк.

От руската компания отрекоха твърдението на TMZ за съдебния процес. Както съобщили на РИА Новости от пресслужбата на „Промобот“, те не са получили искове от Арнолд Шварценегер, от съда или от други органи. Компанията преговаря за използването на външния вид на Шварценегер от няколко месеца, предава "Канал 3".

През октомври „Промобот“ представи робота-двойник на самия Шварценегер на Synergy Global Forum в Санкт Петербург. Както тогава съобщи на РИА Новости представител на компанията, „той и всичките му партньори наистина го харесаха“.

Роботът напълно имитира външния вид на актьора. Той може да движи очите, веждите, устните, шията, а също така да поддържа разговор. „Лицето“ на андроида може да възпроизвежда повече от 600 варианта на човешка микромимика. За да постигнат максимална реалност, руските специалисти създадоха и патентоваха собствен дизайн на лицето, а също така използваха технология за създаване на изкуствена кожа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhh

    20 1 Отговор
    Анатоли малко си неграмотен приятел.Не мислиш ли че терминатор е подлог и трябва да е с пълен член.ТерминаторЪТ съди ...,а не ТеминаторА

    Коментиран от #2

  • 2 Наблюдател

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhh":

    Граматиката е враг на мисирките от "Факти".
  • 3 Бита Карта от смачкано тесте

    21 9 Отговор
    Хората го увековечават а това само за пари мисли.....

    Коментиран от #4

  • 4 Borislav Popov

    11 14 Отговор

    До коментар #3 от "Бита Карта от смачкано тесте":

    Той и без тях се е увекочил бе, умньо !

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    9 15 Отговор
    Oт руcкaтa кoмпaния ОТРЕКОХА твърдeниeтo нa TMZ зa cъдeбния прoцec. Кaктo cъoбщили нa РИA Нoвocти oт прeccлужбaтa нa „Прoмoбoт“, тe нe ca пoлучили иcкoвe oт Aрнoлд Швaрцeнeгeр, oт cъдa или oт други oргaни. Руснаците са като сигани, знаят, че са виновни но ще отричат до последно.
  • 7 С кво с десетте трансплантации

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    На черен дроб бъбреци отровени от зобането на химия....

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "С кво с десетте трансплантации":

    Това не отменя факта, че именно с тази роля той се е увекочил и съвсем не се нуждае от това, някаква си там руска фирмичка да го увекочава. А бате Арни не го мисли, той си има пари и вече си е присадил нови органи.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 селянин 1

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    А,бе ти да не си ноден,от шльока изотзадзе..в статията пише че таз руска,,фирмичка,,е поканена на изложенията в лас вегас,ню йорк..в края на март са в лондон,а на тези презентации-случайни ,,фирмички,,не одът.
  • 10 Balgarin

    4 6 Отговор
    V rusia zari bezzakonie.Tam vlastva pravotp na Putin:Ako me so saglasen direktno v Sibir.
  • 11 Balgarin

    2 6 Отговор
    V rusia zari bezzakonie.Tam vlastva pravotp na Putin:Ako me so saglasen direktno v Sibir.
  • 12 Землянина

    4 0 Отговор
    А имената на изкуствения интелект от Терминатор и Седморката на Блейк, са имена на фирми.
  • 13 Да а на отровените пубери нямат

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Пари и са по тивитата и просят пари от помощи за бъбреци подведени от лицето.на химическата анаболна индустрия....