Last news in Fakti

14 Март, 2020 11:35 14 428 21

Американски роман от 1981 г. предсказал коронавируса

  • китай-
  • ухан-
  • роман-
  • коронавирус-
  • дийн кунц-
  • очите на мрака-
  • ухан 400

Авторът пише в романа си, че вирусът е разработен във военни лаборатории

Американски роман от 1981 г. предсказал коронавируса - 1
Снимки: Twitter

Потребители на Twitter посочиха, че в романа на Дийн Кунц от 1981 г. „Очите на мрака“ има заболяване, наречено „Ухан-400“.

В глава 39 на своята книга Кунц пише за вирус, разработен във военните лаборатории близо до град Ухан от Китайската комунистическа партия (ККП) като биологично оръжие, съобщава Liberty Times.

Ученият, който ръководи изследванията на Ухан-400, се нарича Ли Чен. Той дезертира в САЩ с информация за най-опасното химическо оръжие в Китай. Ухан-400 засяга хората, а не животните и не може да оцелее извън човешкото тяло или в среда по-студена от 30 градуса по Целзий.

Приликите между коронавируса и вируса Ухан-400 накараха потребителите на Twitter да опитат да си обяснят невероятното съвпадение. Има само една голяма разлика: Ухан-400 убива на 100%, докато коронавирусът, тръгнал от Ухан - не. В по-ранни издания на книгата вирусът е посочен като Горки-400, продукция на Съветския съюз. Името на вируса наистина е променено, вероятно поради края на Студената война през 1991 г., съобщи SET News.

Американски роман от 1981 г. предсказал коронавируса

Американски роман от 1981 г. предсказал коронавируса


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова

    33 2 Отговор
    Ай стига бе, как така не е било предсказано в "Семейство Симпсън"?

    Коментиран от #13, #21

  • 2 до кочината руска

    25 2 Отговор
    Това май ще се окаже като във вица – не били компютри, а компоти!
    В оригиналното първо издание на книгата издадена през 1981 година никъде не се споменава за Ухан. Там лошите са руснаците, лабораторията е край град Горки, избягалият учен (а не професор) е Иля Попаропов и вирусът се казва Горки-400.
    През 1989 след разпадането на Съветския съюз, когато Русия тръгва по пътя на реформите, а в Китай има протести и са актуални събитията от Тянънмън, са направени промените в книгата и във второто издание лошите стават китайците, лабораторията се премества край град Ухан, ученият става Ли Чен и името на вируса става Ухан-400.
    Изцяло според политическата обстановка!
    https://www.scmp.com/lifestyle/arts-culture/article/3051619/china-wasnt-original-villain-book-predicting-coronavirus

    Коментиран от #10

  • 3 И чакайте!

    21 6 Отговор
    Колко още такива разработки ще изпаднат от лабораториите! Не ходи по животните! Вижте братята турци! От малки плющят козата, и придобиват антителата! Затова и нямат болни! Сега търся една коза да си купя, профилактично да се ваксинирам!

    Коментиран от #4

  • 4 до кочината руска

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "И чакайте!":

    Ако искаш аз мога да те изплющя, и ще придобие много силен имунитет.

    Коментиран от #6

  • 5 Става !

    19 1 Отговор
    Обаче антителата влизат само през уретрата, ще трябва да ми го надуеш!
  • 6 Става !

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "до кочината руска":

    Обаче антителата влизат само през уретрата, ще трябва да ми го надуеш!
  • 7 Бесен Язовец

    11 3 Отговор
    Знам я тази книга попаднах веднъж на нея в един селски нужник добра хартия мека амерска!
  • 8 Къде е фюрера

    14 3 Отговор
    Третата световна е в разгара си.
  • 9 Лесно е

    15 2 Отговор
    В Испански град до ВВС на САЩ се развива "нетипична" пневмония със 79 умрели - 1997 г. В тази база през 1981 умита от този вирус сержант служил там. Аутопсия - засекретена. Роман, предсказал. Да, бе. Тези ги разказвайте на наба ми!
  • 10 Сега

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "до кочината руска":

    Излезе от печат третото издание на книгата.Действието е в Истанбул и главен Герой д-р Мустафа(от кюрдите).Лекарството е Троя-400.
  • 11 някой

    6 1 Отговор
    Предсказали..мъ..я. Прочетете ,,ЕДИНАДЕСЕТАТА ЧУМА,, има я качена в ,,читанката,, и после ми говорете за предсказания, вируси и пр. Имам оригинала от 1999 година и никога не съм си представял че подобни неща могат да се случат в световен мащаб.
  • 12 SSss

    20 4 Отговор
    Историята е близко до истината.Редица лабораторни изследвания на държавно ниво по света предполагат ,че вирусът е изкуствено създаден заради непрекъсната си мутация.Другия момент е че започва в Китай и Иран.САЩ виждат в Китай ,чудовището,което ще срине американската икономика а Иран се осмели да заплашва САЩ с ядрена война.Все още няма нищо потвърдено,но няма да се учудя ако е истина.САЩ са способни да унищожат всичко,което смятат за опасност-военна или икономическа и не подбират средства. За това,'Двете кули' са донякъде доказателство за това,на какво са спиособни.
  • 13 кучето на баба

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вова":

    Има епизод, в който вирус тръгва от Азия и заразява целия свят.
  • 14 не че нещо

    5 0 Отговор
    Авторът е евреин
  • 15 Че нали КОРОНА ВИРУСЪТ е Амерски

    11 3 Отговор
    Те имат и ваксината, защото са го разработили. Не можаха да докарат ГАЗ през Сирия в Европа, сега ще продават КОРОНА ваксини, за да изкарат някой ПРОБИТ ДОЛАР. МИЗЕРНИЦИ АМЕРСКИ. АМЕРИТЕ СА АРАБИ. ИСТИНАТА.

    Коментиран от #20

  • 16 Ами клайзон 44

    1 0 Отговор
    Нещо за него 😂😂
  • 17 Бай Яни

    3 2 Отговор
    Всички се лъжите, в БАН го разработиха,заразихме няколко китаеца,а те заразиха няколко руснака,ама за беля се прибраха да си празнуват новата година,и така тръгна пандемията.А след 3 месеца ,нека още няколко пенсионера да си отидат,чак тогава ще пуснем и лекарството и ваксината .Нито китайците ,нито Американците са толкова умни да разработят вируса.
  • 18 Случаен

    3 2 Отговор
    Гледах не по БГ телевизия, конференция на Бил Геитц от 2015 година. Където казва че ядрена война няма да има. Ще има вирус който ще погуби 30 милиона. След това се разрових и намерих в ю-туб има филмче с около две минути. Търсете го за да добиете малко истина.

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Случаен":

    Да, Бил Гейс наистина пророкува за опасен вирус. Нали целта е да се намали човешката, популация, че да се ширят шепата най-богати глобалисти на планетата с няколко хиляди слуги и обслужващ персонал от инжинери, лекари и дизайнери.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Марто

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вова":

    И там е предсказано!