Last news in Fakti

11 Август, 2012 09:53 872 0

САЩ санкционират сирийска държавна компания

  • сирия-
  • асад-
  • сащ

САЩ съобщиха днес, че налагат санкции на сирийската държавна петролна компания Sytrol за това, че поддържа търговски отношения с Иран, обвиняван от Вашингтон заради ядрената му програма.

"Съединените щати продължават да са дълбоко обезпокоени от тесните връзки между сирийския и иранския режим... Търговски отношения от този род позволяват на Иран да продължава разработването на ядрената си програма и носят на сирийското правителство средства, за да потиска собствения си народ", заяви в комюнике говорителят на Държавния департамент Патрик Вентрел.

Американското министерство на финансите отправи остри критики срещу ливанското движение Хизбула, което без друго е обявено от САЩ за терористична организация, за неговата "централна роля" в репресиите, извършвани от сирийския режим на Башар Асад.

Вашингтон иска "да хвърли светлина върху действията на Хизбула в Сирия и тяхната централна роля в продължаващите насилия, които режимът на Асад извършва срещу сирийския народ", се казва в комюнике, в което обаче не се споменава за никакви санкции срещу сирийските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА