Last news in Fakti

16 Август, 2012 08:55 1 724 0

Почина Арбен Джафери

  • арбен джафери

Почетният председател на Демократическата партия на албанците (ДПА) Арбен Джафери е починал в сряда около 16 ч., предаде АФП

Преди седмица той беше приет в болница в Скопие след като получи инсулт.

Новината беше потвърдена от Клиниката по неврохирургия в Скопие. "Взехме всички необходими мерки за лечението му, но за съжаление се случи най-лошото", заяви неврохирургът д-р Слободан Дамяновски. Информацията беше потвърдена и от ДПА.

Джафери, който е бивш председател на партията, се лекуваше от години от болестта на Паркинсон и поради влошеното си здравословно състояние през 2007 г. се оттегли от председателския пост на партията, който заемаше в продължение на 12 години. За негов наследник беше избран Мендух Тачи.

64-годишният Джафери беше една от най-известните и авторитетни албански политически личности в Република Македония. Той е роден в град Тетово на 24 януари 1948 г. Завършил е философия и в продължение на дълги години, до 1990 г., работи като журналист в Прищина, Косово.

От 1995 година до 2007 година той бе лидер на ДПА. Джафери беше известен с противоречивите си и радикални изявления за държавното устройство и правата на албанците в Македония, припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА