Last news in Fakti

20 Април, 2020 21:00 17 947 102

Коронавирус в Швеция: "Това е експеримент с населението"

  • швеция-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Учени смятат, че ако не се вземат строги мерки, в рамките на броени седмици в Стокхолм може да има до половин милион заразени

Коронавирус в Швеция: "Това е експеримент с населението" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поне 1540 са вече жертвите на коронавируса в 10-милионна Швеция. За сравнение: смъртните случаи в съседните Норвегия и Дания са съответно 165 и 355. Според експерти, в Швеция е в ход "опасен експеримент с населението".

Шведските здравни власти смятат, че в страната е налице положителна тенденция към намаляване на смъртните случаи от КОВИД-19. В петък от болестта починаха 67 души, което беше по-малко, отколкото през предишните дни. До момента обаче (понеделник на обяд) броят на смъртните случаи се увеличи със 140, достигайки 1540. За сравнение: смъртните случаи в съседните Дания и Норвегия са съответно 355 и 165.

Концепцията за "стадния имунитет"

Държавният епидемиолог Андерс Тегнел, главнен идеолог и привърженик на либералния шведски модел, обяснява тази относително висока смъртност с факта, че в Швеция особено много възрастни хора живеят в старчески домове, където заболеваемостта и смъртността са много високи. И до днес Тегнел продължава да твърди, че е възможно да се постигне така нареченият „стаден имунитет“. За Стокхолм той очаква това да се случи още идния месец. В тази връзка да припомним, че концепцията за „стадния имунитет“ беше на дневен ред и във Великобритания и Нидерландия, но междувременно тамошните правителства се отказаха от нея.

Както е известно, шведското правителство не диктува на хората как да се предпазват. До 50 души могат да се събират заедно, ресторантите и кафенетата са отворени, макар че клиентите трябва да спазват дистанция от два метра. На пресконференция в края на миналата седмица външната министърка Ан Линде обяви за „мит“ твърдението, че в Швеция животът продължавал да тече нормално. Тя каза, че част от шведското общество е със затихнали функции, много хора си стоят по домовете и вече не пътуват. „Редица фирми фалират, безработицата драстично ще се повиши“, каза още тя.

Лена Халенгрен, министър на здравеопазването и социалното дело, също заяви, че е неоснователно разпространеното мнение за Швеция като държава, която действа по радикално различен начин в борбата срещу пандемията. Швеция направи само две неща по-различно: не затвори детски градини и училища и не задължи гражданите да си стоят по домовете. Министърката припомни, че правителството е отправило само препоръки към гражданите, което в крайна сметка дало добри резултати.

"Катастрофата дебне зад ъгъла"

В същото време учени и специалисти продължават да предупреждават, че в Швеция се извършва опасен експеримент с населението. Сесилия Сьодерберг-Нокле от реномирания институт „Каролинска“ твърди, че особено в Стокхолм ситуацията може рязко да се влоши: „Катастрофата дебне зад ъгъла“, казва тя. Учените от „Каролинска“ смятат, че ако не се вземат строги мерки, в рамките на броени седмици в Стокхолм може да има до половин милион заразени.

Сьодерберг-Нокле предлага да бъдат предприети действия по примера на съседните Дания и Норвегия. Преди няколко дни в Швеция влезе в сила нов закон, според който при необходимост правителството без одобрението на парламента може да наложи строги мерки като забрана за излизане или затваряне на магазини и ресторанти. Този закон на първо време ще бъде в сила до края на юни.

Шведското правителство оповести освен това, че рязко ще увеличи капацитетите за тестване на хора за коронавирус, особено сред такива групи като полицаи, пожарникари и здравни работници. Планира се занапред седмично да се правят между 50 000 и 100 000 теста.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 всичко зависи колко издържаш

    78 25 Отговор
    Готов съм да тествам устойчивостта на шведски щам и да направя една шведска тройка с още 2 руси срамежливи шведски кравички.

    Коментиран от #9, #15

  • 4 Глупостите на сзо

    216 51 Отговор
    Респект към здравия разум на Шведите ! Не се поддадоха на глобалната пропаганда !

    Коментиран от #11, #95

  • 5 Последния софиянец

    86 33 Отговор
    Това е традиция при северните народи. Старите хора се оставят в снега с един наръч дърва.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Последния софиянец

    1 98 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахахахахахахахаххахахахахаха":

    Също и куп за Милен Цветков хахахахахааааа.

    Коментиран от #18, #34, #81

  • 7 Госあ

    27 86 Отговор
    Ако нещата в Швеция излязат извън контрол, тези либерасти и леви анархисти не трябва да получат абсолютно никаква помощ от СЗО и ЕС. Въпреки, че и там са взети никакви мерки, а населението проявява дисциплина и някакъв разум за разлика от калинките

    Коментиран от #36

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой си

    49 26 Отговор

    До коментар #3 от "всичко зависи колко издържаш":

    И аз бате, даже шведките да са с корона ще се прежаля в името на България!!!!!!!!!
    И с корона, и с COVID 19 пак ше се напием и глави на шведки у таблата на кревато пак ше бием!!!!!!!!!
    Само удри!

    Коментиран от #97

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гей Билтс

    27 10 Отговор

    До коментар #4 от "Глупостите на сзо":

    Те шведите вече имат електронни пари, нема за какво да ги юркаме, като Ганьовците.

    Коментиран от #91

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Торбалан

    113 35 Отговор
    Евала на шведите! ДОЛУ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГГГ

    23 30 Отговор

    До коментар #3 от "всичко зависи колко издържаш":

    Гарантирам ти, че като се праснеш на леглото (с тръба не съм бил, пази Боже, ама със система - да), няма да ти е до мадами, ако ще и 10 да са покрай теб.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Госあ

    26 35 Отговор
    "Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на тази в много други страни, въпреки че в страната не са въведени ограничения на придвижването, заявиха двама министри, цитирани от ДПА." Мит е, че животът в Швеция тече както обикновено", заяви външния министър Ан Линде на предавана по интернет пресконференция. Страната привлече внимание, тъй като не въведе ограничения на придвижването и за разлика от съседите си не затвори ресторантите и баровете. Клиентите обаче трябва да седят на безопасна дистанция между масите, за да бъдат обслужени. Мнозина си стоят у дома и спряха да пътуват, много предприятия се сриват, очаква се значителен ръст на безработицата", добави тя. В Швеция не са въведени пълни ограничителни мерки, но част от шведското общество не функционира, добави тя." Всъщност единственият експеримент предлага мангърката, всички вкупом да де заразим на фона на здравеопазването ни 😂 Ве,това не е шведски модел, а ромски модел!
  • 18 Р Рад

    26 14 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Колега, не насилвай нещата! Всички вече разбраха, че му използваш ника. Така правеше и в блиц, ама тука са по-умни коментиращите. Между другото, ще ни раздават бонуси и за шести май .Слава на ГЕРБ!
  • 19 ГосТ

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Абе това си е твой проблем, не е опасно за околните, ама що пишеш с чужд ник ???

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рошко

    41 10 Отговор
    Да това е еврейски експеримент ама шведите не ви се вързаха нещо, а нещо да по плюете днеска и по туркието че са открили супермодерна нова болница в Истанбул, или вие не сте чули

    Коментиран от #24, #28, #47

  • 24 Прочета

    20 4 Отговор

    До коментар #23 от "Рошко":

    ли тъпотия, винаги е от Дойче веле.
  • 25 Госあ

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Казах ти,че това е твоя работа. На вас либерастите това ви е работата и без т'ва. И са в карантината ви е по трудно. Не ми пречиш. Но не ползвай чужди никове. Червейче малко.
  • 26 директно от Швеция

    26 2 Отговор
    Това е най-фалшивата новина, която някой тъпанар се опитва да пробута за истина.

    Коментиран от #29, #48

  • 27 Госあ

    13 9 Отговор
    "Преди няколко дни в Швеция влезе в сила нов закон, според който при необходимост правителството без одобрението на парламента може да наложи строги мерки като забрана за излизане или затваряне на магазини и ресторанти. Този закон на първо време ще бъде в сила до края на юни.Шведското правителство оповести освен това, че рязко ще увеличи капацитетите за тестване на хора за коронавирус, особено сред такива групи като полицаи, пожарникари и здравни работници. Планира се занапред седмично да се правят между 50 000 и 100 000 теста." Наблегнете на това. Подчертавам за слабоумните
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Разкажи

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "директно от Швеция":

    Нещо повече. Наистина ли няма никакви мерки ?
  • 30 Townboy

    16 21 Отговор
    Дали правилният модел е този на Швеция и Беларус или нашият ще раберем след около месец. И на мен ми писна от рестрикциите но ние нямаме нито държава нито здравеопазване и затова екпериментите на оня специалис' мангъра не са за предпочитане.

    Коментиран от #32

  • 31 Рошко

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Шекспир":

    Ша са сетиш като те забили, или се надявай на майтпчийски
  • 32 Анонимен

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "Townboy":

    Поне след 5-6 месеца или повече защото може да има и втора трета вълна.
  • 33 Реалност

    42 4 Отговор
    Специалистите вече казаха, че 70-80% от хората ще изкарат вируса, кои без симптоми, кои със симтомии, някои ще умрат. Каквито и мерки да се взимат, както и ограничения вируса ще си вземе своето дори и след отменянето на карантината. С това само удължава агонията и Швеция явно го е разбрала за разлика от мухалите в СЗО.
  • 34 Питащ

    35 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Я да те питам аз тебе бе Последни софиянецо какво толкова ти е направил Милен Цветков че цял ден го плюеш по форумите и се бъзикаш с смърта му? Явно си човек с пари щото и преди няколко дена се похвали под еднастатия за безработицата че имаш пари и това не те интересува явно Милен Цветков преди време ти е разследвал бизнеса и затова го мразиш толкова така ли е признай си ако си мъж !!!

    Коментиран от #45

  • 35 Швеция

    33 7 Отговор
    Страна където хората живеят в настоящето без да лъжат, където важи мотото: да живееш в настоящия момент. Ако си добре днес има вероятност да си добре и утре. Според мен семпли хора, чисти и които не се затормозяват за бъдещето- " светлото велико бъдеще ". Ние сме грандомани, суетни, страхливци и материалисти и най- лошото че сме и големи моралисти за разлика от шведите които не се срамуват че им харесва секса и го намират за нещо естествено. Ще се справят и с проекта ковид19.

    Коментиран от #61

  • 36 Някой си

    35 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Швеция е неутрална държава бе умник!
    И там депутатите ходят с велосипед или обществен транспорт на работа, министрите също!

    Коментиран от #38, #102

  • 37 Адекватен

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахахахахахахахаххахахахахаха":

    Дали така ще говориш ако в тези 1540 са родителите и жена ти?......съмнявам се. Тогава ще плюеш, че държавата нищо не е направила за теб и липсата ти на култура.

    Коментиран от #41, #46, #80

  • 38 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #36 от "Някой си":

    Аха , точно това имам предвид, да си остане неутрална и ако положението излезе извън контрол.
  • 39 Вирусолог

    26 9 Отговор
    И според соросидните корифеи как тези мерки ще спрат заразата - единствено малко ще я забавят но за сметка на това ще си съсипем икономиката. И ще е много по-страшно от западна европа защото тук нямаме фабрики които да тръгнат след карантината. България разчита главно на туризъм и земеделие - туризма изчезна.

    Не разбрахте ли че каквито и еквилибристики да прави бойковия щаб докато не се заразят 70% от населението няма да изчезне вируса - мъчат се да спрат неизбежното.

    Коментиран от #42

  • 40 0000

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "мани мани":

    Тази година ще си мушкаш ръцете в гащите и ще си седиш във вас.море-нанайси
  • 41 Неадекватен

    22 7 Отговор

    До коментар #37 от "Адекватен":

    И какво нашата държава прави за заразените от корона вируса бе герберска подлого. И ще спрат ли мерките корона вируса. Като има ограничения в Италия, Испания и Англия какво стане бе - някого предпазиха ли ограниченията.
  • 42 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #39 от "Вирусолог":

    Баце, ти си вирусолог, колкото аз ракетен инженер.

    Коментиран от #51

  • 43 И тези джендъри

    2 10 Отговор
    ще клекнат в едим момент, 💀Смъртта💀 не зачита строй или идеология!.. ☠️☠️☠️
  • 44 Майната им

    20 7 Отговор
    Всички германистични народи в по-голяма или по-малка степен имат каменни сърца. Винаги са гледали на популацията като на формиране на елитно стадо породисти животни. Нефелното - да мре. Шведите кастрираха навремето всичките си хора с умствени отклонения,както и малцинството саами. Сега на ред са дъртацие - да спестим от пенсии и здравни фондове. Хитлер пък пращаше елитни SS войници да заплождат германки в провинцията за подобряване на расата - има няколко документални филми. Британците измислиха бантустаните и първите концлагери. Майната им на германистичните етноси.
  • 45 898

    11 4 Отговор

    До коментар #34 от "Питащ":

    Това не е "ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ". Някакъв трол му ползва ника!

    Коментиран от #52

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бай ганю

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Рошко":

    Тц, дойче зелето такива хубави новини от комшиите не публикуват, той ердоган е диктатор
  • 48 Бай ганю

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "директно от Швеция":

    Не са тъпанари, медията е еврейска, а тя не обича независимите нации които не и се връзват
  • 49 к ретен

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Ако от тези умрели "няколко" човека е и баща ти, а к.ретен. Тогава рев сополи държавата е виновна - не се взимат мерки.

    Коментиран от #56

  • 50 Mary

    27 4 Отговор
    Очевидно има заповед за мащабна и мощна медийна атака срещу Швеция която компрометира тъпите мерки на останалите страни. Всичко това са такива неземни глупости лъжи ,че трудно схващам.
    Живея тук и виждам каква е истината и като чета манипулации се отвращавам.Шведите са доказано много умна нация и медицината е на високо ниво .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Питащ

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "898":

    Последни софиянецо пак ли пишеш от някакъв измислен ник и гледаш да си прикриеш следите не се оправдавай на всички ни е ясно вече какъв си.
  • 53 АЗ СЪМ

    22 15 Отговор
    Предлагам на всички ИДИОТИ тук , които смятат мерките за прекалени , излишни и безмислени да отидат в Пирогов или друга сродна болница и да помолят да бъдат заразени в едно с родителите и децата им, НО и след това да се ОТКАЖАТ от здравна помощ !!! Защото няма нужда заради тях нито един лекар не само в България , но където и да е да жертва живота си!Това е безобразен ЕГОИЗЪМ и егоцентризъм ....И да ви кажа НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И НЕ МИ ПУКА колко ще се възмущавате на този пост!!! Важното е, че вие сте малцинство и слава Богу !!!

    Коментиран от #59

  • 54 Driving pleasure

    25 7 Отговор
    Пак глупости на кило! Швеция е на път да покаже, че икономическото самоубийство не беше нужно и сега е под тежък обстрел!

    Не е важно каква е бройката на загиналите, тя може да е резултат на много фактори като демография, здравна система та дори и мутация на вируса! Това не критерий!

    Критерий е броя на заразените! При 10 милиона наеление и никакви мерки Швеция има приблизително същата бройка заразени на 1 милиона население спрямо стоящите под ключ Дания и Норвегия!

    Само броя на заразени е критерий за карантината и стойностите са в полза на Шведския подход, колкото и да не им харесва на някои!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Умен

    16 1 Отговор

    До коментар #49 от "к ретен":

    Наистина си отговаряш на ника - сега какви мерки е взела нашата държава бе. Тези мерки с какво ще помогнат на заразилите се с корона вирус. Дали родителите ми ще са от тези 40 в България или от 1500 в Швеция има ли разлика.

    Мерките на щаба просто забавят но това не значи че накрая заразените и починали ще са по-малко от Швеция. Просто там ще се случи по-бързо а при нас ще е по разтеглено във времето.

    Коментиран от #62

  • 57 Sven

    12 1 Отговор
    Je suis Швеция,да живее Швеция !Някой много иска да приватизира Истината,но трудно ще му се получи.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ДА ТИ СИ

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "АЗ СЪМ":

    ОБЛЪЧЕН ГЕРБГАМЕН .
  • 60 ваня

    5 3 Отговор
    има един прекрасен начин, никога вирусни китайци в цял свят! За това бягаха на тр 12 в декември за летище Цюрих!Явно някой ги събираше! Това не беше кит. нова година във февруари!!!Беше целия декември !!!
  • 61 I'm not a robot

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Швеция":

    Поздравявам те за коментара.Това е истината.
  • 62 Бой&ко

    9 2 Отговор

    До коментар #56 от "Умен":

    Пълна лъжа е тази корона. Готов съм гол да влезна в инфекциозното на ВМА
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ахаха

    14 2 Отговор
    Сравниха с умрелите, Норвегия , Дания , България дето са останали по 5 милиона население и минимална гъстота... На Шведите стандарта и свободата на живот ще стигнете чак като свърши света...
  • 65 АЗ СЪМ

    2 2 Отговор
    До #62 -Направи го!
  • 66 Край

    20 5 Отговор
    Много ми е забавно как хитрите българчета се смеят на глупавите англичани за брекзит и на глупавите шведи за стадния имунитет.
    Страшни сме - трябва да градим стена по границата със Сърбия и по Дунава е ще ни залеят мигранти англичани и шведи. До един мечтаещи да живеят като поданици на победителя на корона-вируса бащата на българския народ - вожда и учителя на народите - ББорисов. Запазил българското стадо като едно каракачанско куче, като един мъдър овчар.
  • 67 Трай мизерник

    11 5 Отговор

    До коментар #63 от "БаткатаДанката":

    3 хиляди евро заплата взимат там бе смешен , това са 6 бона на месец ... То се вижда кой е насрания седиш дома с маската на уста , в която са срали 4 поколения китайци преди да ти я продадат

    Коментиран от #71

  • 68 Хахахахаха

    2 2 Отговор
    Ко триеш ма майкатидаебА
  • 69 Ghkh

    6 11 Отговор
    Даже и да се заразят 60-70% от населението, много важно е да стане бавно за да не се заразят всички инфекционист и реаниматори и да няма персонал да ви бърше гъзовете в реанимацията
    Освен това ако има до края на годината ваксина може и да не се стигне до 70%.
  • 70 gost

    0 0 Отговор
    Прочетете статията - https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B0-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0/a-53159567

    Коментиран от #93

  • 71 Хахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #67 от "Трай мизерник":

    Е да но 2900 им струва да си покрият разходите и храната и 100 евро за забавление. Да идат на ниско раЗряден ресторант 2 ма души веднъж в месеца. Много ме кефуте като кажете 3000 евро вземат в швеция, 8000 франка вземат в швейцария 🤣. В бг 300 евро вземат заведенията гърмят всяка вечер

    Коментиран от #74

  • 72 Октавянчо

    14 1 Отговор
    Да де, ама според самите шведи става дума между 1 - 1.8 милиона заразени. Не бързат с тестовете. Смело и без паника казват, че след първи май ще правят масово тестване. Очакванията са 30-35% заразени от населението. Така, че лека нощ на всички почитатели на карантината по света.
  • 73 АЗ СЪМ

    10 11 Отговор
    Никой не твърди че мерките на щаба имат друга цел от тази да печелим време! Време след което жертвите в България да бъдат не повече от 100. И да се гордеем като нация , като народ пред цялото човечество , че толкова колкото умираха за ден в Италия , толкова са общо хората заразени и ОЗДРАВЕЛИ в България . Веднъж да се сплотим като народ и да се гордеем за това, че не парите бяха по-важни , не работните ни места, А ЖИВОТА на близките ни. Никой няма да умре в България от глад, защото всеки ще помогне в тази битка, но когато загубиш близък приятел , родител , дете, тогава свършва целия ти свят....Може не отричам, че Ковит и схема за пренареждане на света и силите в него, поредната гнусна материална игра и шантаж от АЛЧНОСТ , въпросът е как ще отговорим на нея , като ИДИОТИ , като МИШКИ мислещи за пари и удобства или КАТО ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА ЕДИН .

    Коментиран от #82

  • 74 ...

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    Лъжеш се... гърмеха след заемите от банките 2006 до към 2012... След тва всички пари идват от чужбина. Ти и сега бас ловя , че нямаш 6 бона да извадиш за каквото и да е ,)
  • 75 Порно

    10 0 Отговор
    Явно някои си мислите , че ще живеете вечно. Не , няма. И много малко ще умрем от короната. И никой не знае кога.
  • 76 1470

    16 0 Отговор
    Соросоидите са захапали Швеция напоследък..явно не слушкат чичковците глобалисти нещо!
  • 77 Коло

    5 0 Отговор
    Ние сме мутирали от Чернобил и нищо не ни лови
  • 78 Активист на БКП

    13 3 Отговор
    БЦЖ и Тодор Живков закрилят българите !!!
  • 79 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Познавач":

    Много опит имаш в душенето казваш. 😂
  • 80 123

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Адекватен":

    За съжаление в подобно статистики винаги могат да влезнат скъпи за нас хора. Това обаче не променя факта, че правителствата действат направо налудничаво, а СЗО е просто платена организация, прокарваща нечии интереси. Колко да е страшен тоя вирус щом 80% го прекарват бе да разберат?!? Намирисва цялата история, направо смърди!!!
  • 81 S. S

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Нещо не ти връзва тук,а????. Айде ти МЕЧО и оня от Козлодуй ,да палите гумите от тук,а ?????.
  • 82 Ти си

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "АЗ СЪМ":

    много се лъжеш че мерките някак си магически ще доведат до намаляване на броя заразени и починали. Единствено може да го направи БСЖ ваксината но и това не е сигурно. Дали по-бавно или по-бързо не стигнем ли 70% заразени вируса няма да изчезне - неизбежно е и броят на заразените и починали в България няма да се различава коренно от другите държави със сходни показатели.

    На когото му е писано да умре ще умре - общо взето мерките удължават живота на няколко човека със по месец.

    Този пик който чакаме ще е доста по късно със по 300 - 400 заразени на ден.
  • 83 Госあ

    10 4 Отговор
    Малък, но много прост народ 😂 кой вирОсОлог ви казА,че трябва 80% да прекарате вирОса бе умници? Африканците да не са прекарали Еболата 80% ??? Дори грипа не го прекарват 80%

    Коментиран от #94

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 HohoBoho

    7 1 Отговор
    Кaктo e извecтнo, швeдcкoтo прaвитeлcтвo нe диктувa нa хoрaтa кaк дa ce прeдпaзвaт. Дo 50 души мoгaт дa ce cъбирaт зaeднo, рecтoрaнтитe и кaфeнeтaтa ca oтвoрeни
    Миниcтъркaтa припoмни, чe прaвитeлcтвoтo e oтпрaвилo caмo прeпoръки към грaждaнитe, кoeтo в крaйнa cмeткa дaлo дoбри рeзултaти.
    -
    На тия Швеция продължава да им вади очите, защо те не репресираха населението и не съсипаха икономиката си.
  • 90 9999

    2 7 Отговор
    Абе как може в цяла Европа хората да спазват мерките за изолация А в Италия и Испания още да броят труповете и да не са се успокоили от "безобидния вирус" и защо ли намирам нещо много общо между жителите на Столипиново и другите маали и приликата им с шведите неподчиняващи се на натискът със забрани и въведените ограничения ...??!

    Коментиран от #101

  • 91 Нфньн

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гей Билтс":

    Точно това е жалкото там..първо тях са почнали да ги чипират..ако не си трол си много невеж
  • 92 Храна за размисъл

    4 0 Отговор
    Експеримент е всичко от години с човека и нещата се свеждат до това как чрез конфликт изкуствено създаден се въздейства на психиката ни и всичко от емоциите се задейства на колективно ниво и заболяването идва от нас самите под въздействието на страха и паниката,а те ни дават измислена причина в която чрез медиите ни внушават за истина и ние започваме да се страхуваме и сочим другият за виновен,от което следва да има и втора вълна защото сме вече под стрес и хората с повече придружаващи заболявания измират с причина вируса,даже и по стълбите да паднеш и умреш пак те смятат за умрял от коронавирус.
    Задайте въпрос на тези които спират да питат защо сте без маски,а на ушите не е ли редно да сложа нещо и от там да не се заразя?
    А като стоим вкъщи вируса ма страха през медиите не влиза в главите ни?
    Навън с маска вкъщи може без маска,ама вирусите да не би да действат избирателно ?
    Децата не ги хваща само възрастните.
    Хитър ше е този вирус.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Храна за размисъл

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Госあ":

    Боудиш предупреди, че повечето опити с ваксини се провалят и за 17 години никога не е имало напълно разработена ваксина срещу ТОРС нашествието.

    „Малко вероятно е да има чудодейно лекарство” – каза тя. „Но Канада има забележителни успехи в създаването на ваксини много бързо. Ние имахме огромен успех с Ебола вируса.”

    Сега, това, което е интересно за „вирусоподобните частици”, всъщност, те признават, че НИКОГА в действителност не са изолирали ЖИВ вирус… да не споменавам успеха с Ебола вируса… особено след като беше открито в самото начало преди няколко години, че водоизточниците в засегнатите села са били отровени с формалдехид (токсично хим. съединение, бел.пр.). Ако погледнете симптомите на Ебола, ще забележите, че те са същите като при отравяне с формалдехид.
  • 95 да ве

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Глупостите на сзо":

    И Менгеле се е водил човек ама не, границата между разумното и геноцида е тънка.
  • 96 Матей

    3 1 Отговор
    Има два варианта за протичане на грипна епедемия,единия е никакви мерки и бързо протичане.Другия е строги мерки и бавно протичане,Резултатите са едни и същи като заболеваемост и смъртност,разликата е във времето и стопанските щети.СТраничните ефекти от строгите мерки са много други и все вредни,ама кой ти гледа,важното е да се изпълняват инструкциите от ЕС, ЗАТОВА е позволено да се лъже,манипулира,преекспонира,заплашва,предупреждава,умолява,ограничава ,изобщо всичката пАра към свирката.
  • 97 Mom

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Някой си":

    Не мерси за мен шведи с толеми паламарки моля ...стига с тия жени вече аман ....
  • 98 ИМУНТЕТ НА СТАДОТО

    1 0 Отговор
    СЛЕД ИМУНИЗАЦИЯ С АНТИКОВИД ВАКСНА НА НАСЕЛЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИДБИЕ ИМУНИТЕТ ,НО АТИКОВИД ВАКСИНА ЩЕ ИМА 2021ва ГОДИНА ,ОСТАНЕТЕ ВКЪЩИ
  • 99 Световната Конспирация

    3 1 Отговор
    А в Света се извършва един друг още по-извратен експеримент, който си има и щабове.
  • 100 ИМУНИТЕТА НА СТАДОТО /СТАДЕН ИМУНИТЕТ/

    2 0 Отговор
    СЛЕД ИМУНИЗАЦИЯ С АНТИКОВИД ВАКСИНА НА НАСЕЛЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРИДОБИЕ ИМУНИТЕТ ,НО АТИКОВИД ВАКСИНА ЩЕ ИМА 2021ва ГОДИНА ,ОСТАНЕТЕ ВКЪЩИ
  • 101 HohoBoho

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "9999":

    В Швеция и Беларус няма мерки, а там където има - въобще не са прокопсали.
  • 102 дддддд

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Някой си":

    Швейцария и неутрална държава не швеция ужас прототия до шия