28 Август, 2012 00:03 4 666 7

Погребват Нийл Армстронг със спуснати наполовина знамена

  • нийл армстронг-
  • погребение
Погребват Нийл Армстронг със спуснати наполовина знамена - 1
Нийл Армстронг на Луната

Американският президент Барак Обама нареди знамената върху обществените сгради да бъдат спуснати наполовина в деня на погребението на Нийл Армстронг, първия човек, стъпил на Луната, който почина в събота.

"В знак на уважение към паметта на Нийл Армстронг нареждам...американските знамена да бъдат спуснати наполовина в деня на погребението", съобщи Обама в указ, публикуван от Белия дом. Заповедта се отнася за знамената върху президентската резиденция, федералните сгради, военните бази, американските посолства и знамената на корабите от военноморския флот.

Според местния вестник "Кливланд Плейн Дийлър", погребението на Нийл Армстронг, който почина в събота на 82-годишна възраст, ще се състои в петък в Синсинати, щата Охайо. Републиканският сенатор Роб Портман ще произнесе надгробната реч, допълва изданието.

Депутат от Охайо, родния щат на Армстронг, съобщи, че ще поиска чрез писмо до Обама да бъде организирано погребение с национални почести за легендарния астронавт. "В писмото ще се казва само, че искаме президентът да организира погребение с национални почести за Нийл Армстронг, който беше не само национален герой, но и герой на целия свят", уточни депутатът републиканец от Камарата на представителите Бил Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боян Димитранов

    3 0 Отговор
    Нека, Почива В Мир.
  • 2 Neil Armstrong

    2 1 Отговор
    Да почива в мир.


    Вече май няма кой да им разкрие тайната, официално са стъпвали на луната, и няма никой, който може да докаже обратното.
  • 3 Валери Митаров

    0 5 Отговор
    Голям актиор беше ! Мир на праха му !

    Коментиран от #6

  • 4 Петър

    1 0 Отговор
    Не е лъжа, приятелю.. има доста литература по темата, всички скептици са опровергани с факти
  • 5 петър 2

    0 1 Отговор
    петре що не гръмнеш а ? никой не е стъпвал или ти си твърде заблуден да го осъзнаеш ;)
  • 6 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Валери Митаров":

    Валка .. само да те поправя , той не е кремиран за да му помиряваш праха .. !
  • 7 истина

    0 0 Отговор
    най голямата лъжа