29 Август, 2012 11:34 1 340 0

Откриха бомба на летището в Амстердам

  • бомба-
  • холандия-
  • втора световна война-
  • летище

Част от амстердамското летище „Схипхол” бе затворено, след като там бе открита бомба, за която се предполага, че е от Втората световна война (ВСВ) , съобщи Би Би Си. Целият Терминал С на аерогарата е затворен като обезопасителна мярка и е вероятно да се стигне до объркване на трафика, съобщи говорителят на съоръжението, през което годишно минават около 48 милиона пътници.

Въпросният терминал обслужва предимно европейски въздушни линии. На място в момента са пратени сапьори.

Ройтерс съобщи също, че има отменяне на полети. Пътниците са посъветвани предварително да проверят дали ще могат да се качат на самолетите.

В миналото летището е използвано от нацистка Германия като военна база. Често по време на Втората световна той то е нападано от съюзническите сили. Днес „Схипхол” е едно от най-натоварените летища в Европа. То е трето в Европа и 14-то в света по превозени товари. Също така е трето в Европа и пето в света по показател международен пътнически превоз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: