Last news in Fakti

29 Август, 2012 21:27 6 299 5

Да си купиш дрехи от .. Хитлер

  • хитлер-
  • индия-
  • дрехи-
  • реклама-
  • бизнес
Да си купиш дрехи от .. Хитлер - 1
http://news.nationalpost.com

За да продаде продуктите си, рекламният бизнес се заигра с какво ли не. Индийска верига за дрехи, обаче, е на път да счупи летвата на приемливото с провокативното си и дори стряскащо име – „Хитлер”. Логото на марката дори е съпроводено със свастика – отличителният символ на нацисткия режим.

Голяма табела с него е окачена над магазина – сензация в Ахмедабад, най-големият град в провинция Гуджарат и седми по големина в Индия.

Собственикът има обяснение за странния си избор. Не че е фен на жестокия диктатор, просто такъв бил прякорът на един от дядовците му, който станал заможен. Ето защо хитроумният бизнесмен няма намерение да преименува колекцията си от дрехи.

Нещо повече, той твърди, че не знае кой е Адолф Хитлер. Считал, че истинският бил много строг, защото такъв бил дядо му, обяснява търговецът, цитиран от „Times of India”. Наскоро, сърфирайки в интернет, осъзнал каква диря в историята е оставил нацистът. Връщане назад няма, твърди търговецът, защото вече бил похарчил солидна сума пари в популяризирането на марката.

На фона на всичко това местните не могат да скрият своето възмущение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    1 0 Отговор
    Този на снимчицата, ако това е авторът Петър Сачев, вече стана банален да реагира по еврейски за каквото се случи. "...местните не могат да скрият своето възмущение". Собственикът не бил "фен на жестокия диктатор"! Местните знаят за Хитлер толкоз, колкото ние за който и да е тяхен паша, А - жесток диктатор, не значи нищо в Индия, там всички президенти са жестоки по право, - да видиме Хитлер ли е избил повече или най благия им гуро? Наистина, Хитлер е имал много радикално отношение към евреите, макар че не ги е избивал, и даже им гласял Мадагаскар за Свободна Икономическа Зона. Това не могат да му простят цялото племе заедно с този Петър Савчев, и ако индийците се превърнат в нацисти, ще бъдат принуден да използват последния еврейски ход - да обявят и в Индия че Хитлер е евреин.

    Коментиран от #3

  • 2 Венцислав Михайлов

    0 0 Отговор
    Към муспи. Здравейте, за коментари си под тази статия имате последно предупреждение от мен, Венци Михайлов!
  • 3 Акага

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "муспи":

    "Наистина, Хитлер е имал много радикално отношение към евреите, макар че не ги е избивал, и даже им гласял Мадагаскар за Свободна Икономическа Зона" брат, ти не си добре
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Венци, шалом. Няма да се възтанови гулага, а и въобще диктатурата на пролетарията защото дявола яхве вече се отказа от вас. При това изобилие от диваци които вие докарахте в бялата раса, ставате излишни.
  • 5 Хитлер

    0 0 Отговор
    Ако и дрешките са яки като надписа на магазина, аз бих си купил оттам!!!