Last news in Fakti

31 Август, 2012 17:17 4 201 8

15 години в търсене на истината

  • даяна-
  • принцеса-
  • уелс-
  • великобритания-
  • кралско семейство

Точно преди 15 години – на 31 август 1997 г., в тунела „Алма” в Париж става ужасна катастрофа. Едва ли някой, освен роднините на тримата загинали, биха се сетили днес за този инцидент, ако едната от жертвите не беше принцесата на Уелс – Даяна. Заедно със своя приятел Доди ал Файел, те загиват на място. 15 години по-късно продължават да се спрягат различни версии за причините за смъртта – от това, че преди инцидентът шофьорът Анри Пол е употребил алкохол, през тази, че преследващите ги папарици са заслепили водача на Mercedes benz S280 със светкавиците на фотоапаратите си, до версията, че става дума за заговор на MI6.

През декември 2006 г. „Скотланд Ярд” публикува доклад, в който катастрофата се окачествява като „трагичен инцидент”. Две години по-късно – през април 2008-а съдът решава, че причина за смъртта на „принцесата на народа” е „престъпно нехайство” в резултат на употреба на алкохол и силен натиск от страна на жълтата преса.

Животът на принцеса Даяна е смесица между кралска приказка и жестока реалност. Запознава се с 12 години по-големия от нея принц Чарлз през 1980 г. и днес по-старото поколение си спомня грандиозната сватба на 29 юли 1981 г., която се гледа от 750 милиона души от цял свят. Приказката обаче много скоро се превръща в кошмар. Причината е, че принц Чарлз не може да забрави Камила Паркър-Боулс. В една от първите автобиографични книги за Даяна именно това е причината тя да развие булимия и да прави опит за самоубийство. Развежда се с принц Чарлз една година преди да загине – август 1996 г.

Любовта към „принцесата на народа” продължава и днес, когато стотици хора се стекоха пред Кенсингтънския дворец в Лондон, където има постоянна експозиция на част от личните й вещи. Лейди Даяна е майка на втория и третия в реда на наследяване на британския трон – принцовете Уилям и Хенри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров Петров

    0 0 Отговор
    Абсолютна разработка на Ми6. Дъртата кралица-скочубра не можа да преживее пуританските си разбирания, че разбираш ли не може да има развод в кралския двор. Не можа да преглътне че някой ще зареже лигавото й синче заради друг. А истината е точно тази - 'принц' чарлз е абсолютен дебил и адски грозен на външен вид човек, дори самите англичани се молят кралицата да не умре скоро, защото знаят че този ще управлява след нея и ще разсипе държавата понеже няма капка акъл. Че и бил влюбен в същия олигофрен като него - камила /то името й казва всичко/. Е как да търпиш такова изчадие, разбира се че ще има развод. А Даяна беше една адски умна, интелигентна, тактична, и много красива жена. Ама оня като е с акъл на хлебарка - камила, та камила. И така отиде зян едно прекрасно същество, за сметка на един откровен боклук....
  • 2 Гражданин

    1 0 Отговор
    Кралицата не можа да прости 2 неща: 1.Че Даяна хората много я обичаха за разлика от нея и "красивия " й син; 2.Че Даяна чакаше дете от друговерец.Затова секретните служби си свършиха работата.
  • 3 Пловдив

    1 0 Отговор
    Анри Пол е бил съвсем трезвен. Това е толкова очевидно дело на тайните служби,че няма накъде повече...
  • 4 Данчо

    0 0 Отговор
    Даяна адски умна?????Ами защо тогава се омъжи за този „кретен“ с корона? Малко ли мъже има по света? Защо като момиче не отиде да се е.. с този циганин-арабин? Защото бе най голямата к..ва след Жаклин Кенеди!!!!!!!И секретните служби я очистиха , за да не петни трона. Ето това е истината!
  • 5 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    МИ-6
  • 6 Крал Киров

    1 0 Отговор
    Колко ли ще издържи още тази монархия... !?
  • 7 реално

    0 0 Отговор
    Даяна дори и разведена си оставаше принцеса с вероятност да е кралица майка на бъдещ крал не забравяйте че беше и бременна от Доди Ал Файет още един претендент за трона в утробата и с пари и цял терористичен арабски ислямски свят за него или нея.
  • 8 8888

    1 0 Отговор
    Извода е само един. Не си давайте щерките на принцове.Истиските
    приказки завършват така.....за разлика от детските...