Last news in Fakti

2 Септември, 2012 15:59 1 089 3

Израелските заселници напускат колонията Мигрон

  • заселници-
  • израел

 

Шестнадесет семейства на израелски заселници започнаха да се евакуират от незаконната колония Мигрон на територията на Западния бряг на река Йордан. Това става два дни преди изтичането на крайния срок за премахване на селището, предаде АФП.

Върховният съд на Израел призна за незаконна колонията Мигрон и постанови тя да бъде ликвидирана до вторник.

Съдът отхвърли апелацията на 17 семейства, които твърдяха, че селището е построено на закупени земи, а не на територия, принадлежаща на палестинци.

Израел смята за незаконни колониите, изградени без съгласието на правителството.

Повече от 340 000 израелци живеят в селища на окупирания Западен бряг и над 200 000 други в дванадесетина квартала, построени в източната част на Ерусалим, която бе окупирана от Израел през 1967 г., а след това анексирана.

За международната общност анексирането е незаконно, както са незаконни всички еврейски колонии на окупираните палестински територии, независимо дали са получили или не разрешение от израелското правителство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амалия

    0 0 Отговор
    Защо плачете на чужди гробища? Защо говорите със злоба за израелците? Те биха били на наша българска страна, защото имаме общ враг: турците. А мързеливите палестинци са "тесто" в ръцете на комбинативните комунисти.
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Амалия, ти не си на работа към ложата, отдела пропаганда към синагогата, нито си самоинциативен чифут. Ти си повече дегенерат всред морето дегенерати.
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    "Съдът отхвърли апелацията че селището е построенно на закупени земи, а не на територия принадлежаща на палестинци" Че да се обърнем към израелки съд за закупени територии принадлжащи на България!