Last news in Fakti

14 Май, 2020 11:11 7 438 25

ФБР по погрешка публикува документи, свързани с 11 септември

  • 11 септември-
  • сащ-
  • саудитска арабия-
  • атака-
  • тероризъм-
  • фбр

Посолството на Саудитска Арабия е имало връзки с атаката, но американските служби са крили тази информация

ФБР по погрешка публикува документи, свързани с 11 септември - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

ФБР „погрешка“ е разсекретило личните данни на един от заподозрените за терористичните атаки от 11 септември 2001 година, пише Livejournal.com.

По щастливо стечение на обстоятелствата той се оказа служителят на посолството на Саудитска Арабия в САЩ Ахмед Ал Геррах, работил там от 1999-2000 г. и според разсекретеното досие, имал контакти с лицата, които САЩ официално смятат за виновни за организирането на атентата на 11 септември. Организацията, представляваща жертвите на 11 септември, веднага заяви, че ФБР е знаело, но крие информация за терористични връзки със Саудитското посолство, което "е оказало решаваща подкрепа за поне две от самолетните похищения".

Заслужава да се отбележи, че по времето на Барак Обама на държавно ниво Саудитска Арабия беше обвинена в участие в организирането на атентатите на 11 септември и дори беше обсъден въпросът за необходимостта да се търси обезщетение от нея чрез американски съдилища. След победата на Тръмп през 2016 г. тази тема бе застъпена съвсем безобидно. А когато в Саудитското консулство в Турция се случи "неудобството" с убийството и разчленяването на Хашоги, САЩ официално помогнаха на саудитците да потушат тази история, показвайки, че администрацията на Тръмп има малко по-различни подходи в отношенията с Рияд.

Така стана и преди скорошната нефтена война, когато саудитците заедно с Русия болезнено удариха американската шистова индустрия. Редица сенатори (както демократи, така и републиканци), свързани с шистовия бизнес, поискаха санкции и последици за Саудитска Арабия, защото Русия е ясна, но такъв номер не се очакваше от „верния съюзник“. И така, малко след официалния край на петролната война, ФБР небрежно подхвърля доказателства, сочещи, че Саудитска Арабия е участвала в атентатите на 11 септември. Въпреки факта, че Националното разузнаване и ФБР считат тези документи за секретни и не подлежат на публикуване, което беше и публично обявено. Такива са случайните случайности, иронично завършва материала си Livejournal.com


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    44 1 Отговор
    А наште няма ли да пуснат нещо уж случайно?
  • 2 Townboy

    83 10 Отговор
    Ето доказателство, че сами си бутнаха блоковете. Използвали са техните хора в арабския свят за достоверност пред Гоите.

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пунчо

    28 6 Отговор
    Чекайте сега, четох докимента ама па не разбрах кой на кого е помагал - арабите на американците или американците на арабите. Некой може ли да ме светне, че да се успокоя и да го местя.

    Коментиран от #11

  • 5 Избрания с измама премиер

    58 2 Отговор
    Демокрацията винаги е била само на хартия. Всичко е измама в името на грабежа
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бурдж Халифа

    6 2 Отговор
    Пред очите им седи едно възпръчнало
  • 8 А стига бе

    46 1 Отговор
    Айдееее-лъсна още една огромна лъжа на САЩ..и после как да им вярваме на техните твърдения за Китай,Русия или други държави...?

    Коментиран от #13

  • 9 Blackthorn

    44 1 Отговор
    По-добре ни отговорете защо парчетата метал от носещата конструкция бяха изнесени набързо и покрити завинаги. Далеч по-интересна тема за размисъл!

    Коментиран от #14

  • 10 Рошко

    30 1 Отговор
    Тва го знаем, всяко зло е свързано с фащ, няма нищо неслучайно, а нещо за осамето и буш че са били и ортаци
  • 11 Бай Курти

    46 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пунчо":

    Ето ти една КРАВАРСКА конспирация Саудитска Арабия доставя терористи в САЩ .Консула ги обучава бутат кулите Обвиняват ИРАК В МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИЗЪМ превземат е и наши фирми почват да използват нефтените кладенци До момента са спечелили над 150 милиарда

    Коментиран от #12

  • 12 Шекспир

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Курти":

    Да ама не е конспирация.Всичко си е баш така
  • 13 В .В.

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    От Аферата,,Антонов,,спрях да вярвам въобще на янките...Това са големи артисти...Гоо хоом..
  • 14 Шайба

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Blackthorn":

    Продали са ги за скрап сигурно,за да платят разходите по разчистването,иначе пари откъде,а всеки иска да си получава заплатата навреме.
  • 15 триситретастепен

    9 2 Отговор
    6+6+6 =18
    2001 + 18 = 2019
    2020 новата схема ;)
  • 16 Гербав трол

    27 1 Отговор
    Къде ги соросоидните тролчета които ревяха тук че лъжата била държавна политика на Путин и Кремъл пък в Америка имало демокрация, свобода на словото и там изобщо не лъжели - нещо опорките не вървят тук и се скриха. На тях им е платено да плюят по Русия а за Америка като за умрял - или добро или нищо.
  • 17 кълвач

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Да не публикуват случайно и ЕГН-то на режисьора от историята с кацането на Луната!
  • 18 Георги Илиев Митев

    0 7 Отговор
    Е в о л ю и р а л а комунистическа идея в Американско дело ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните ,полицията ,медиците ,институции и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
  • 19 Караконджул

    9 0 Отговор
    Това не беше ли публична тайна?Двете кули,странно защо по цял свят има издигнати храмове на незнам коя деноминация,с двойка кули,подобни на Нотр дам,като два огромни рога сраснали се със сградата.Малко странна архитектура,навява нещо...Дали ще поживеем,за да видим?
  • 20 САТАНАТА

    17 0 Отговор
    Господа КРАВАРСКИ ТРОЛОВЕ КЪДЕ СТЕ защо не МУЧИТЕ
  • 21 Пчелар

    8 0 Отговор
    "По погрешка"... Ай стига... Неграмотници!!!
  • 22 Чи май фаче

    14 0 Отговор
    Разузнаването на Съединените Гейски Щати,жертва над 3000 човека, заради интересите на Буш и Тони Блеър, свързани с обявяването на война на Ирак(заради иракския петрол), това трябва да се знае и ЦРУ да си признае
  • 23 Ангел

    14 0 Отговор
    Интересно ми е кога ще изтърват информация, че и Израел е в комбината, защото има явни доказателства, че всички еврейски фирми не са били в този ден на работа. Много интересно как се наговориха точно този ден да отсъстват всички.
  • 24 ГОСТ

    9 0 Отговор
    Не стана ли ясно на всички, че американците сами си бутнаха кулите, че им бяха омръзнали, пък и да имат повод за заяждане и затвърждаване на позиции в петролните територии.
    И за да подкрепя това мое мнение, ще дам пример с курсовете за шофьори. Взимаш книжка, но слагаш знак, че си новак и може да изтървеш пътя без да искаш. За мотоциклетите - още по-строго. Най-напред на по-слаба машинка и след съответния стаж - на по-мощна. Военните летци и пилотите от гражданската авиация се учат да летят с години. За всеки нов тип самолет имат курсове за приучване с инструктор. Да уцелиш полосата за кацане е по-трудно, отколкото да излетиш. И като в американски екшън, училият се да лети на Чесна, яхва Боинга и със снайперска точност уцелва кулата. Хайде де, това е все едно днес да взема книжка за любител шофьор и утре да спечеля поредното Гранд при на Формула 1!
  • 25 Реалист

    9 1 Отговор
    Хм, а затова нападнаха Афганистан...хм...ООН мълчи като Гешев пред обвинение към Пеевски...Тия САЩ да най-големите престъпници на планетата