16 Май, 2020 19:48 2 253 14

Представител на ЛНР се появи с руски паспорт на преговори в Минск

  • алексей резников-
  • лнр-
  • беларус-
  • руски паспорт-
  • русия-
  • украйна-
  • владислав дейнего

Луганската народна република не е международно призната

Владислав Дейнего, провъзгласил се за "министър на външните работи" на групировката ЛНР /Луганска народна република/, получи руско гражданство, съобщи УНИАН.

Ксерокопие на паспорта на руския гражданин показа вицепремиерът за реинтеграция на временно окупираните територии и преговарящ на Тристранната контактна група в Минск, Алексей Резников, пише Донбас нюз. Резников също показа това фотокопие по време на преговорите на Tристранната контактна група /ТКГ/, които се проведоха на 14 май във видео формат. Дейнего е поканен за участник в Тристранката в Минск като представител на някои региони на Луганска област.

За участието му е настояла Русия, както и други членове на ЛДНР /конфедеративен съюз, обединяващ непризнатите Донецка и Луганска народни републики/ в преговорите. По думите на Резников заседанието на Тристранната контактна група е започнало в 13:00 часа. Приблизително в 15: 00-16: 00 към участниците - Украйна, Русия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са се присъединили т.нар. поканени от Отделен район Луганска област (Владислав Дейнего) и Отделен район Донецка област (Наталия Никонорова). Преди това украинската страна е информира делегацията на Руската федерация, че е запозната с руското гражданство на „поканените“ от Донецка и Луганска области на Украйна. Като пример бяха представени копия на международния и вътрешния паспорти на Владислав Дейнего.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С две думи

    34 4 Отговор
    И какво от това-още преди 2 години Путин обяви официално,че който иска руски паспорт и е носител на руският език -може да го получи...Между другото около 4 милиона украинци получиха руски паспорти.А около 6 милиона украинци работят в Русия.

    Коментиран от #2

  • 2 226

    6 22 Отговор

    До коментар #1 от "С две думи":

    С 2 думи санкции до "доупка"

    Коментиран от #3, #5, #11

  • 3 Я па ти

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "226":

    Санкциите са прах в очите на балъците-да напомням ли че даже вчера имаше тук статия как Великобритания купува оборудване от Русия...Ами САЩ как купуват газ от Русия...да продължавам ли? Или при всяка една санкция-изпадаш в оФчедушен оргазъм
  • 4 Сандо

    22 0 Отговор
    Къде е тук новината?Авторката,ако е любителка на обективната журналистика,би могла да помести поне непълен списък на чужденците-министри в Украйна,та ние да сме наясно с нещата в тая объркана държава.
  • 5 манаф

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "226":

    Много сте жалки такива като теб да вярвате на западните си господари за някакви санкции. Който важат за малки народи като нас но те продължават да търгуват с Русия за наша сметка. На тия който налагат санкции коя търговия им е спряла с Русия на ядреното гориво двигателите за космическите кораби цените цветни метали или газта която вкарват когато не им достига. Само ние страдаме със селскостопанската си продукция и други стоки произведени в губернията на така наречения ЕС.
  • 6 Гербав трол

    17 1 Отговор
    Каква е новината тук - че ние на колко македонци издадохме паспорти. Е някои се нагушиха но това е друга тема.

    Пък и човека без паспорт ли да отиде - правителството в Украйна отказа да им поднови паспортите.
  • 7 Гошо

    12 2 Отговор
    Е с къв паспорт да се яви с американски ли ?
    То ова само в Украйна го могат
  • 8 Румяна Костова

    10 1 Отговор
    Днес си пускам шармантният украински журналист и лидер на партия - Шарий, който живее в Норвегия и научавам, че Зеленски е обявил санкции на Ермитажа в Петербург. Хора, това не е фейк, факт. Ще видим дали факти ще ни го съобщи тези дни Така не се бях смяла поне от предишното гледане н Шарий. В коментарите под неговия блок пишат, че е време Зеленски да обяви санкции и на слънцето,тъй като то изгрява от Изток, от страната на агресора. А друг зевзек предлага на Зеленски да обяви санкции на московските обществени тоалетни. Но много важно е, че украинските власти са узнали тайната на луганските и ДНР участници в събирането в Минск, че имат руски паспорти.

    Коментиран от #13

  • 9 сулю

    1 0 Отговор
    Бе кът не съй появил с комплекс Бук около фърчащата зона
  • 10 Иван

    6 1 Отговор
    Еврейски украински сатанински сперми се появяват във Вашингтон с американски паспорти.
  • 11 ъъъъ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "226":

    "Владислав Дейнего, провъзгласил се за "министър на външните работи" на групировката ЛНР" Ай каква мръсотия, а превратаджийте от бял пух. Въобще какво се мотоляват с фашистите от Укропия, победителите не ги съдят нали, да превземат гнездото и всичко ще се кротне.
  • 12 Иван

    6 0 Отговор
    Педерастките нацистки САЩ също не трябва да бъдат международно приэнати.
  • 13 Etж8ж7жт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Дайте линк!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: