Last news in Fakti

19 Май, 2020 07:37 1 598 9

Зукърбърг: Западът трябва да определи стандарти за интернет регулация

  • facebook-
  • марк зукърбърг-
  • фейсбук-
  • интернет

Нека ЕС да е пример как да се регулират новите технологии, а не Китай

Зукърбърг: Западът трябва да определи стандарти за интернет регулация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг разкритикува подхода на Китай към регулирането на интернет услугите, отбелязвайки, че възпроизвеждането на този модел от някои други страни е "наистина опасно".

"Мисля, че има модел, който произлиза от страни като Китай, при които тенденцията е те да имат много по-различни ценности от западните страни, които са по-демократични", заяви Зукърбърг в онлайн дискусия с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон.

"В момента много други страни гледат към Китай и си казват "Този модел изглежда работи", може би той дава повече контрол на нашето правителство", предупреди Зукърбърг. "Това е наистина опасно и се тревожа, че този модел може да се разпространи в другите страни", предупреди той.

Той добави, че западните държави трябва да определят ясна рамка за регулиране на интернет услугите, в съответствие с техните ценности, които са по-демократични. След това тази рамка може да стане стандарт по целия свят, добави Зукърбърг.

В тази връзка шефът на Facebook Марк Зукърбърг призова ЕС да се превърне в образец за регулация на новите технологии и да не допуска страни като Китай да установяват нормите за целия свят, предаде Франс прес.

Когато Европа въвежда някакви правила, те често пъти се превръщат в норми навсякъде по света, отбеляза той и даде за пример Общия регламент за защита на данните от 25 май 2018 г., който впоследствие беше признат за модел в много страни.

От своя страна Тиери Бретон пък напомни на Зукърбърг значението на ценностите, на които се опира европейският континент. "Ако разбирате ценностите, върху които е изграден този континент, разбирате какво е необходимото поведение", каза той.

Бившият френски министър на икономиката и бивш шеф на френската компания "Атос" припомни на Зукърбърг и колко е важно да се плащат данъци. "Аз самият съм бил шеф на фирма. Трябва да се плащат данъци, където са дължими, а не да се отива в данъчни райове", каза Бретон.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магнит за боклуци 🐷🦍🤯📷☎️🚾

    9 0 Отговор
    Те установили своите норми по целия свят, но интеренет нормите не мисля, че ще могат с тях..,!
  • 2 Аноним

    16 1 Отговор
    Трябва да ти одруса Запада едни дебели данаци и не само на теб на подобни мишки
  • 3 Rogi

    11 1 Отговор
    Вай,ще му резнат печалбата,за туй реве тоз.
  • 4 Бандър Балъка

    2 0 Отговор
    Зърттт
  • 5 А стига бе

    9 1 Отговор
    Я па и тоя -шефа на Сурат Тефтера се взема за много умен и прозорлив бе??? Той ще дава наклон на "водомера".....
  • 6 Бесен язовец

    1 6 Отговор
    А как ще се процедира по отношение на руските тролове?
  • 7 А китайците от къде видяха

    5 0 Отговор
    и въведоха системата за електронно следене и подслушване?
  • 8 4359

    6 1 Отговор
    Ти шъ кажеш кой ще кара влака.
  • 9 Хаха

    1 2 Отговор
    Незнаех че Zuckerberg се чете Зукърбърк😅,наистина тоя българин трепи коня хахаха
Новини по държави: