20 Март, 2020 16:51 1 770 1

YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа заради Covid-19

  • youtube-
  • ютюб-
  • deutsche telekom-
  • vodafone-
  • интернет

Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Deutsche Telekom - отчитат скок на трафика на данни през последните дни

YouTube понижава качеството на стрийминга в Европа заради Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Платформата за онлайн видео YouTube на Alphabet съобщи, че ще намали качеството на стрийминга си в ЕС, за да избегне прекаленото натоварване на интернет, в момент когато хиляди европейци, принудени от коронавируса, работят от вкъщи и гледат видео у дома, предаде Ройтерс.

„Ангажираме се временно да прехвърлим целия трафик в ЕС към стандартна резолюция по подразбиране“, посочи компанията в изявление.

YouTube е втората компания след Netflix, която взема мерки, след като европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон призова стрийминг платформите да понижат качеството на видеото си, за да предотвратят блокиране на интернет. Агенцията отбелязва, че видеото заема „лъвския пай“ от трафика на данни в интернет.

Решението е взето, след като Бретон говори с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията отбелязват, че засега отчитат няколко пикови момента на използване на платформата, но са решили да вземат мерки, за да намалят натоварването върху системата.

Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Deutsche Telekom - отчитат скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да отправи призив преди да се е стигнало до срив.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългия

    4 2 Отговор
    Абе вие нов език ли въвеждате? Говорете БЪЛГАРСКИ не си чупете езиците с преиначен английски . А сега обясни какво е ,, стрийминга", че не те разбирам?