Last news in Fakti

5 Септември, 2012 03:14 1 099 1

Брюксел обяви война на псувните

  • брюксел-
  • война-
  • псувните
Брюксел обяви война на псувните - 1
Брюксел. Снимка: Факти.бг

Гражданите на белгийската столица Брюксел занапред ще трябва да мислят внимателно, преди да ругаят по адрес на околните си, тъй като градската управа в бъдеще ще налага солени глоби за обиден език по улиците, съобщи БГНЕС.

"Всеки вид обида от днес нататък е наказуема, независимо дали е расистка, хомофобска или друга", обяви днес говорител на кмета Фреди Тилеманс.

Брюксел, който е дом на голям брой европейски и международни институции, е добре известен с приятелската си и удобна за семейства среда. Но градоначалникът е твърдо решен да изкорени и последните неприятни словесни търкания, характерни за всеки голям град по света.

По тази причина властите взели решение да глобяват със суми от 75 до 250 евро всеки гражданин, позволил си да обиди някого на улицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Да ги е.....а у белгииците!
Новини по държави: