Last news in Fakti

19 Май, 2020 14:40 1 963 8

Макрон без мнозинство във Франция

  • франция-
  • парламент-
  • еманюел макрон

Депутати с нова парламентарна група

Макрон без мнозинство във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Франция вече не разполага с пълно мнозинство в парламента, съобщи France 24.

Седем народни представители са напуснали най-голямата група. Формирана е нова група с екологична насоченост.

Това е деветата групата в долната камара на френския парламент. Представителите на новата парламентарна група обявиха, че ще гласуват според своята програма, като няма да са с мнозинството или опозицията.

Тя събира 17 народни представители, повечето от които са се оттеглили от партията на президента „Република, напред“. Либералното крило на партията смята, че е загубено делението на ляво и дясно.

Те смятат, че партията вече клони повече от центъра към дясното, от колкото към лявото. Мнозинство в парламента се формира с 289 депутати, като управляващите в момента има 288.

Все пак коалиционните партньори гарантират мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    7 3 Отговор
    И аз така управлявам 10 години. ХА ХА ХА ХА ХА!
  • 2 опорна точка

    3 7 Отговор
    А за сметка на това Путин направо си заминава.
  • 3 шам фъстък

    8 2 Отговор
    "Държавният глава на Франция вече не разполага с пълно мнозинство в парламента." Нищо му няма на Макарона. Баба Макаронка каза,че си го искала вече повече у тях. Да си гукат.
  • 4 Макарон скоро ще ходи.

    4 1 Отговор
    Това е президент с най лош късмет.Постоянно го давят ,преди короната човека посетил операта и там го намерили жилетките.
  • 5 the truth

    15 0 Отговор
    Слуга на дълбоката държава и световния еврейски елит е тоя мазник! Нали преди е работил като служител в банката на Ротшилд... б*клук!

    Коментиран от #6

  • 6 Нали за това излязоха жилетките.

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "the truth":

    Опита се да премахне данаците на богаташите,за сметка на народа.Ако работиш 6 дни плащаш,данък нямаш право повече от 5 дни.Ако заработиш допълнително пари повече от 8 часа плащаш данък за това че си работил представи си.А богаташа на спокойствие ,само че му мина черна котка път.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: