Last news in Fakti

22 Май, 2020 18:29 4 200 31

Молдовската църква предозира: Ще поставят 5G чипове с ваксината срещу COVID-19

  • -
  • 5g-
  • чипове-
  • конспирация-
  • църква-
  • молдова-
  • коронавирус-
  • ваксина

Молдовската православна църква твърди, че това е сатанински план

Молдовската църква предозира: Ще поставят 5G чипове с ваксината срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Молдовската православна църква остро се противопостави на евентуална ваксина срещу COVID-19 с мотива, че това е сатанински план за чипиране на населението, съобщава Balkan Insight.

„Глобалната антихристиянска система иска да постави микрочипове в телата на хората и чрез тях да ги контролира с помощта на 5G технологията“, обявиха от църквата в официална позиция до властите, приета преди дни, предаде Би Ти Ви. МПЦ е канонично подчинена на Руската православна църква и е най-голямата религиозна деноминация в бившата съветска република, като покрива около 97 на сто от населението. Според международно проучване това е и институцията с най-високо доверие в Молдова.

Църквата защитава и подкрепя недоказаната с реални факти, но силно популярна в консервативните кръгове теория, че милиардерът Бил Гейтс е създал технология за контрол на съзнанието чрез микрочип в тялото, която ще бъде масово приложена чрез ваксина срещу коронавируса. „Ваксинацията води до влизането наночастици в тялото, които реагират на вълните от 5G технологията и позволяват на системата да контролира човек дистанционно“, пише още в позицията на МПЦ.

Църквата освен това предупреди премиера на страната Ион Кику, че ако не отмени ограниченията на масовите прояви до 30 юни, повече няма да се моли за него. Самият премиер коментира лаконично във Фейсбук, че позицията на църквата показва „колко важно е да възстановим образователната система в страната“. В Молдова COVID-19 продължава да се разпространява интензивно със стотици нови случаи дневно и над 200 загинали до момента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gia

    19 52 Отговор
    Изумително е как човешките същества си измислят фантасмагорична заплаха, за да не се страхуват от реалната такава.
  • 2 Прометей

    42 10 Отговор
    И не само тя го прогнозира.за съжаление това е началото.но от нас зависи или те нас или те нас
  • 3 Ахахаха

    15 22 Отговор
    Искам да ви питам, ако от кол центровете, където работите повечето, ви кажат чип или улица, какво ще изберете?! Честен отговор! Понеже сте много големи във форумите сте смели, а иначе сте мишоци!

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Stoki

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ахахаха":

    По добре на улицата, но опазил вярата отколкото в ръцете на лукавия!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 А дано ама надали

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Stoki":

    А дано ама надали
  • 6 Прометей

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stoki":

    Така е остана още малко
  • 7 Конспираторче

    29 3 Отговор
    Тия, богоизбраните притежават големите медии из Европа и се опитват да командват света. И когато публично нарочват нещо и подигравателно му лепват етикетите като-"конспирация", или "сатанински план", значи е на 100% вярно.
  • 8 Бау

    9 42 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че идиотизма е безграничен. Хора без елементарни познания по каквото и да било плещят простотия след простотия и също толкова тъпи създания им се връзват. Предлагам на всички, които вярват на тези глупости да спрат лекарствата, да си изхвърлят телефоните, рутерите и радиата (те всичките работят в радиочестотния спектър) и да ги видя колко време ще изкарат така.

    Коментиран от #15, #25, #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ВАКСИНИРАМ С КОЖЕНАТА ИНЖЕКЦИЯ

    5 5 Отговор
    ВАШ БИЛ ГЕЙТС.
  • 14 Behemoth

    6 25 Отговор
    Аз ви казвам ,че религията е крайно зло захранвано от глупостта ,ви ама не ,та не, била магистрала към вечния глуповат екстаз ...
  • 15 Мяу

    29 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бау":

    като ти прочетох коментара се сетих за един виц:

    Две крави си говорят:
    - Ти знаеш ли, че май тука ни хранят, само за да ни взимат млякото, а после ни убиват и изяждат…
    - Ти луда ли си, тая теория на конспирациите веднага да я забравиш, че останалите в стадото ще ти се смеят.

    ти с многото познания моиш ли а отгатнеш, защо се сетих за тоя виц?
  • 16 курейски дик татор

    4 5 Отговор
    идеята за всксината да погълне трилионите а не да пази някой от нещо
  • 17 оня с коня

    5 20 Отговор
    Оказва се че Теорията за Чипиране на хора чрез Ваксина против Вируса НЕ Е НАИВНА ИЗМИСЛИЦА ,А РЕАЛНОСТ.Да - много хора се смеят и чудят как може някой да вярва на подобни неща,но не по-малко пък ВЯРВАТ СЛЯПО ТОЧНО на тази Теория,защото ВИНАГИ Ограничените индивиди ще са повече от Образованите и Интелигентни.И така:Проповядването на опасността от Ваксина се извършва от Църква с Огромно влияние в Молдова,ПОДЧИНЕНА ИЗЦЯЛО на РУСКАТА,т.е. Безпрекословен изпълнител на Заповедите й.А целта е ясна:Отказ на Населението от ваксиниране,респективно Масово разпространение на болестта и стичане на Богомолци в Църквата да се молят на Бог за изцеление.Следва ЗАКУПУВАНЕ на Безбожно скъпи РУСКИ лекарства от Молдовското правителство под формата на "Държавна поръчка" и Баснословно обогатяване на Руско-Молдовските Олигарси.А Масрафа ще си е за Редовият Молдовец,чийто Данъци ще скочат драстично!

    Коментиран от #19, #26

  • 18 мракобесника

    15 5 Отговор
    Били Г е най-големият престъпник,да бъде съден от военен трибунал
  • 19 00000014

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Твърде елементарно обяснение, характерно за интелекта ти. Отново насочваш към политиката на "любимата" ти Русия. А истината е на 180 градуса. Протестите в Западна Европа го показват. Мераците за манипулиране на съзнанието не са от вчера, а поне от 60 години. И в САЩ, и в СССР. А в момента е толкова необходимо и на китаеца, и на руснака и на западните ... Роби им трябват, да си хранят кончетата и да мируват ... А техниката си скача напред, все повече тайни на ДНК-то излизат наяве .... а и сме толкова много за автоматичните, роботизирани поточни линии .... че и толкова "търтеи" пенсионери .....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Chocho

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "ATEISTA":

    Ако си пe*eраст или атеист - по-добре си мълчи, не се излагай!
  • 23 Бари

    6 1 Отговор
    В ония дни човеците ще търсят смъртта, ала няма да я намерят; ще поискат да умрат, ала смъртта ще побегне от тях .
    Това го пише в " Откровение от Йоан "
    Сиреч , всеки който си сложи от тази гадория , ще се превърне в ZOMBIES .
  • 24 Бари

    9 1 Отговор
    “И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име” (Откр. 13:16, 17)
    И на това който не вярва , да се сърди на себе си .
  • 25 легионер

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бау":

    Бау бау, а ти като приемеш чип, знаеш ли, че си обречен. Колко мислиш ще изкараш смешник ако ти сипват ярма в коритото до някое време. Жалки сте жалки олигофренчовци ...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Колко много

    0 0 Отговор
    глупост има в този форум, Боже! Ако глупостта можеше да генерира енергия нямаше да има нужда от електроцентрали. Хора, които не са стъпвали на църква или отиват 1 път в годината на Великден да възхваляват нещо, изречено от представители на Молдовската църква.Толкова ограничено и безумно. Че и цитати за авторитет. Дано този, който ги е написал поне спазва постите. Ама надали. Да подкрепим всеки източник на информация (в случая на дезинформация)! Нищо не знаете нито за Молдова, а още по малко за църквата им... Или всичко, което е казано от църковен човек е свята истина. Хайде не ме разсмивайте...
  • 29 Сега Чичко

    1 0 Отговор
    Гейтс ви контролира чрез чипираните телефончета и на тези които го плюят лошо им се пише. Наел е 1 000 000 преводачи и като видят Гейтс в коментара се превежда и докладва. И ще ви сложат не само чип, а смъртоносна инжекция директно. Защо да ви чипират... Вие сте си напълно зомбирани и без друго... Ако пишеше за някоя икона в църквата никой даже няма да прочете новината. Ако трябват дарения за реставрация или нова църква колко от вас ще дарят поне 2 лв? Жалки сте...
  • 30 И не е

    0 0 Отговор
    нужно да си непременно атеист, за да можеш да разсъждаваш. А силно религиозните от друга вяра за какво ги използват. За да се взривяват и да убиват невинни хора навсякъде по света. Плюете срещу тях, но помагате да избухва и да се разпространява вирусът на невежеството. Никой няма да ви ваксинира с нищо. Най-малко против волята ви. А гласуването в парламентите е едно, а реалността друго. Някой да ви сложи ваксина срещу свински грип насила? Изхвърлиха закупените за поне 1-2милиона лева. А сега даже няма създадена... Преди да дойде вашият ред за ваксиниране, коронавирусът сигурно ще е изчезнал. Те откриха ваксина, произведоха я в милиарди дози и вече ви гонят с инжекцията. Хайде спрете се! Счупихте тъпомера!
  • 31 Варненска Батка

    3 0 Отговор
    Ми прави са молдовенеските попове.