Last news in Fakti

22 Май, 2020 17:55 2 623 6

Сърбия не планира размяна на територия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ес

Александър Вучич иска преговори

Сърбия не планира размяна на територия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия обяви, че никой не е споменавал размяна на села с Косово, съобщи B92.

Идеята постоянно се споменава между дипломати. Темата е за 17 сръбски села на косовска територия.

Държавният глава до сега не е коментирал темата. Припомня се, че в района има 4 сръбски общини.

Александър Вучич смята, че размяната на територии не е решителна за споразумение. Държавният глава заяви, че на Балканите компромисите са решителни.

Вучич смята, че европейските държави твърде много се занимават с преговорите. Двете страни водят разговори за признание.

Договор между Сърбия и Косово ще им позволи да кандидатстват в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    15 5 Отговор
    И сърбите са изчезваща нация, като нас и не знам, какво се пънат за територия. Да си приберат сърбите от Косово и заедно с руснаците да дигнат у въздуха Косово.

    Коментиран от #4

  • 2 Не разбирам

    2 2 Отговор
    "решиТЕЛНА" или "решаВАЩА"?!
  • 3 Туркофил

    7 6 Отговор
    Сърбия е твърде могъща държава затова трябва да одрежат и вземат от тях територията Санджак да вземат Войводина и Южна Сърбия и да я направят с няколко малки провинции които да са всички с разширена афтономия с право да се отделят така ще остане Белградско княжество
  • 4 комуне

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    ТЪПЧОоооооо АНОНИМЕН !!!!!! На балканският п-ов ….- : Румъния - 22 милиона...……..БГ - 7 мил. + 2 мил. братята макета + 500 000 братя от бесар.БГ + 2 мил. на гурбет + 350 000 братя мюсулмани ИЗГОНЕНИ в Турция от комунетата със ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО = 11 500 000 + ……..Гърция - 10 мил ..Хърватска - 4 мил.....НАЙ-БОГАТИ …..Словения - 2 мил /със пенсий от 1 00 €+……..ама ти си знаеш опорките на ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИ-И !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Мим

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "комуне":

    За България е така дибре сметнато,но забравяш да сметнеш и за другите държави,защото те също имат,дори и повече хора в други държави,така че корекцията е необходима и цифрите ти за тях ще се променят и пак ще са напред..
  • 6 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "комуне":

    Само България и Гърция са със 100 % територия на балканите уменчо
Новини по държави: