Last news in Fakti

22 Юни, 2020 14:50 2 327 32

Русия няма териториални претенции към съседи

  • русия-
  • съседи-
  • дмитрий песков

Руският президент с интересен коментар

Русия няма териториални претенции към съседи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия няма териториални претенции към други страни. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Коментарът идва след интервю на руския президент Владимир Путин за документален филм. В него той заявява, че при създаването на СССР, няма подписана процедура за изтеглянето на републиките от неговия състав.

Това теоретично значи, че дадена република, получила големи руски заеми, се отделя, отнемайки реално руски подаръци.  Изказването доведе до различни спекулации по темата.

На пресконференция Песков заяви, че страната няма териториални претенции към свои съседи. Според него такава тема не се обсъжда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха ай стига де

    13 7 Отговор
    това ли е вица на деня

    Коментиран от #3

  • 2 Реално

    22 12 Отговор
    Но ако съседите им се направят на интересни-като урките,дето щяха уж да изтребят москалите--идват "вежливие люди" и правят порядък и спокойствие.Затова много много да не грачат поляци,латвийци и украинци-защото руснака е строг...НО справедлив!!!!
  • 3 А си знаеш

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха ай стига де":

    Вица не столетието е,че американският петрол винаги се намира на чужда територия.
  • 4 комунист болшевик

    5 8 Отговор
    Смях...................................
  • 5 az #Победа75

    25 9 Отговор
    Прав е Путин! В рамките на СССР, някои от бившите републики получиха териториални подаръци, които след напускането на СССР си запазиха... Факт!
    Хем подаръците взеха, хем плюят сега по Москва!
  • 6 лъжат

    11 18 Отговор
    Ха-ха! Типично за Русия - казват едно, смятай че истината е точно обратното.
  • 7 Каледония

    7 13 Отговор
    Не, руснакът е алкохолизиран примитив, постоянно опиянен от великоруски шовинизъм.
  • 8 az #Победа75

    7 4 Отговор
    След новата Ялтенска конференция, която ще се състои в края на 21г. или началото на 22г., на която тримата в състав - Путин, Си и Тръмп ще определят новите правила на световната игра, ще има сериозна ревизия на всичко, което днес приемаме за даденост, вкл. и на границите...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай Горан

    4 14 Отговор
    Трябва да изгоним руснаците от морето.И по специално от "Камчия".В противен случай,един ден може да пробват да ни спретнат "Кримският Сценарии".
  • 11 Съдията Дред

    12 2 Отговор
    Те един от подаръците - Крим, си го взеха обратно

    Коментиран от #27

  • 12 Бай Бай

    5 18 Отговор
    Хаха нямали претенции. Това виц ли е или просто кьорфишек. Ами Украйна, Грузия и Молдова какво мислят по въпроса. Също така Литва, Латвия и Естония. А Курилите кога ще бъдат върнати на Япония.

    Коментиран от #13

  • 13 az #Победа75

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Бай":

    По отношение на Молдова, бивша Украйна, Грузия, Литва, Латвия и Естония проблемите създава запада. А Курилите са съветски/руски в резултат на ВСВ. Това е най-нова история, всички я помним и тук фейкът няма как да мине! :))

    Коментиран от #17

  • 14 другарят

    9 2 Отговор
    Путин каза, че когато отделни републики влизат в състава на СССР имайки предвид трите Прибалтииски републики, Украйна е Молдова влизат с по-малка територия, а след това към тях са присъединени допълнитено руски области, защото тогава това е било една страна и е нямало толкова значение. След като напускат СССР при разпада с "тръгват с подаръци от руски ЗЕМИ" , а не "заеми", както са написали неграмотните мисирки тук! Така че Русия може да " не е поставяла такъв въпрос сега", не значи че няма да го постави в бъдеще!
  • 15 не е нормално

    8 2 Отговор
    да нямат претенции. И те като нас граничат със себе си.
  • 16 Радо

    2 3 Отговор
    При близо 18 милиона кв.км. площ, има си хас да имат и териториални претенции!!
  • 17 Бай Бай

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "az #Победа75":

    Курилите са Японска територия окупирана от Сталин ската кървава червена армия и рано или късно ще се върне на Япония.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 ърли

    2 3 Отговор
    в кремъл определено не са в тоя век
  • 19 Радо

    7 1 Отговор
    Кога гърчулята не върнат Беломорска Тракия, евентуално тогава и руснаците ще върнат Курилите на оризоядците.
  • 20 факти

    6 5 Отговор
    То за това никоя от съседните им държави не ги понася...русия е най-агресивната страна ,особено към съседите си !
  • 21 Късно ще е

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Бай":

    много късно
  • 22 az #Победа75

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Бай":

    Я да се запознаеш с договорките в Ялта! Там Вашингтон обещава Курилите на СССР срещу помощта му в разгрома на Япония.... Речено-сторено! Така че всички претенции към Рузвелт моля! :))
  • 23 миш

    6 1 Отговор
    Ще ви бия,па после да ви върна?Ами,вземете си колкото щете от РФ,кой ви е спрел,ама това не е като да се къдрите и лакирате и да си сложите шалче на врата.
  • 24 Копейкин

    3 5 Отговор
    Има ли кой да вярва на блатните хора ?
  • 25 Българин вкусил от руското робство

    7 13 Отговор
    Точно така РУСИЯ НЯМА ЗАВОЕВАТЕЛСКИ ПРЕТЕНЦИИ САМО КЪМ МОМЕНТА защото предстои важен референдум!Но има моменти когато самочувствието и на страна заграбваща територии е било пречупено като падпадъче яйце от валяк! Нa днeшният дeн пo цялaтa oc oт Ceвeрнa дo Южнa Еврoпa няколко милионна немска армия, десетки хиляди немските танкове и самолети и хиляди кораби и подводници обръщат руснаците наопаки със земята до околовръстното на Москва, а по пътя си премазват 30 милиона руснаци. Ленинград е под обсада, като има случаи на канибализъм сред силните и слабите руснаци там. Само че, не много умните американци и англичани тогава, решават да спасят Русия от пълно унищожение и отварят втори фронт! Хитлер изпраща елитните си войски от източния фронт към западния, като разчита на нас българите да отидем на източния фронт с най-мощната и добре въоръжена за времето си армия след немската, но Борис Трети прави грешка и не изпраща нито един български войник да се бие с руснаците. По-късно Русия като ''благодарност'' ни окупира и ни държи в робство от 1944 година до 1989 година.Това е истинската история и всичко друго е комунистическа пропаганда и филми на Мосфилм...

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 26 az #Победа75

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин вкусил от руското робство":

    Хахахахаха! Това навярно е пародиен сценарий на филм за ВСВ? Защото, ако не е, говори за сериозни ментални проблеми...
  • 27 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Съдията Дред":

    Кримчани просто се оказаха умни. Ако не бяха помолили руснаците да ги присъединят към тях, щяха да имат две реалности. Едната да ги бомбандират като донбасците с над 14 000 убити и сума ти разрушения и другия вариант като част от Украйна да бъде разпродавана земната почва зад граница и да са плацдарм на американците срещу руснаците. Всичко това гарнирано с унищожена икономика, глад и държавен бандитизъм.
  • 28 барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин вкусил от руското робство":

    Направи си справка кога американците официално се включват във ВСВ и кога реално, което има голяма разлика. Може ли да дадеш коя американска военна част е воювала срещу германците на съветска територия, че нещо не намирам такава.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 1234578

    4 2 Отговор
    Руcия нямa тeритoриaлни прeтeнции към други cтрaни. Има претенции, само за това. Кой да държи власта в някои от другите държави като Сирия, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина Беларус, България, Украйна, Южна Осетия и Нагорни Карабах, Чечня и градове като Донецк, Луганск
  • 32 Стефан

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия няма териториални претенции към съседи. Ха ха, така говореше и Хитлер, нямал претенции към Полша, Чехословакия, Австрия, а това че владееш 1/6 от земята и пак анексирахте част от Украйна, а в другите републики, без Литва, Латвия и Естония има креатури на Путин, не връщате Курилските острови на Япония, скоро имахте претенции , неофициални за Аляска, абе буламач е всико в Русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания