Last news in Fakti

9 Юли, 2020 21:20 3 635 15

Арестуваха руски губернатор за поръчкови убийства

  • русия-
  • губернатор-
  • арест-
  • убийства-
  • поръчкови убийства-
  • сергей фургал-
  • жириновски

Жертвите са били негови конкуренти

Арестуваха руски губернатор за поръчкови убийства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Губернаторът на Хабаровския край в Русия Сергей Фургал е арестуван по подозрение в организиране на поръчкови убийства. Той беше конвоиран със самолет от Хабаровск до Москва, където съдът трябва да определи мярката му за неотклонение. Фургал не признава вината си, предаде БНР.

Според разследващите убийствата са били извършени през 2004 и 2005 г., когато Сергей Фургал се е занимавал с търговия с метали, а жертвите са били негови конкуренти. Още миналата година в рамките на същото разследване бяха задържани четирима души, които са посочили Фургал като организатор на престъпленията. Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски се възмути от показния арест на своя съпартиец. По думите му губернаторът никога няма да бъде изключен от партията и тя ще продължи да го защитава.

Освен това Жириновски заплаши, че неговата парламентарна фракция ще напусне Държавната дума: "Трябва фракцията на ЛДПР да подаде оставка и да си тръгне от тук. Нека целият свят да види какъв бардак е в нашата страна! Нужна ви е конституция – дадохме ви конституция, а вие ни слагате белезници. Безсрамници! Седите си по кабинетите и започвате да действате като при Сталин."

Според Жириновски зад ареста на Фургал стоят определени бизнес интереси. През септември 2018 г. той спечели губернаторските избори в Хабаровския край с близо 70% подкрепа срещу 30 на сто за кандидата на управляващата партия „Единна Русия“ Вячеслав Шпорт. "Кремъл изпраща сигнали към всички други желаещи да повторят този подвиг: Момчета, ако искате да си имате проблеми, побеждавайте, а ако не искате, то по-добре недейте!" – посочи политологът Аббас Галямов. През септември тази година са насрочени губернаторски избори в близо 20 региона на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние знаем милиционери

    24 14 Отговор
    Жириновски: Нека целият свят да види какъв бардак е в нашата страна!

    Коментиран от #2, #11

  • 2 00000014

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ние знаем милиционери":

    Имат достоен ученик при нас - Тиквин Великий!
  • 3 Иван

    16 13 Отговор
    Явно бърдак е и в Русия

    Коментиран от #13

  • 4 Япончик

    7 13 Отговор
    Така е като неси от шайката на Единна Русия че и за Кенеди ще седиш
  • 5 барчо

    24 5 Отговор
    По цял свят от време на време се присламчват бандити във властта през някоя и друга партия. Този е разработван още преди да влезе във властта, но чак сега са събрани неопровержими доказателства, включително и видеонаблюдение. По тази причина не са могли да го пипнат. Явно партията на Жириновски е прибрала от него доста мангизи и по тази причина говорят простотии.Човека си е бандит.
  • 6 Johansson

    9 15 Отговор
    Pосия е свински бЪрдак. Ама и тука също.

    Коментиран от #12

  • 7 Шаран БГ

    9 3 Отговор
    И там ли бизнес - интереси ....? Аз мисля само у нас...... Хей, Серьога, не знаеш ли къде е Дубай ??
    Ние работим по "комунистически", а братушките по "сталински" - разбрахте ли , къде е разликата ??!
  • 8 Сандо

    16 2 Отговор
    Може и бардак да е в Русия,ама вчера арестуваха шпионин,днес - губернатор.А унас само мафията ако не си разчиства сметки,граби бизнеси и пачки.
  • 9 другарят

    16 5 Отговор
    Браво на другарят Путин! Най-после ще затвори устата на чакала и българомразец -Жириновски!Иначе руската държава не се шегува! Всака година има по около 3 хиляди ОСЪДЕНИ СЪС ЗАТВОР ЗА КОРУПЦИЯ или други финансови престъпления! Покажете ми кой е осъден у нас, в Дападаща Европа или фашистка Америка, където корупцията е узаконена и се нарича "дарение", "грантове" и "лобиране"?

    Коментиран от #10

  • 10 барчо

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "другарят":

    Точно така!!! Абсолютно си прав. Кражбите, корупцията, убиствата и всякакви престъпления никога няма да бъдат премахнати изцяло, но там поне се борят и имат осъдителни присъди, като това да си "някой" не е от значение. Винаги ще има и хитри бандюги, които трудно ще бъдат обвинени и това е действителността. Нека да си припомним как прочутия Ал Капоне така или иначе не беше осъден за действителните му престъпления, а за нещо съвсем друго.
  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ние знаем милиционери":

    Случва се губернаторите да присвояват държавни средства или дори да организират покушение на свой опонент. Ние не знаем дали въпросният губернатор е виновен или не. За това си има следствие. На Жиринивски прави чест, че не се отказва от своя съпартиец. Но че те са дали новата конституция на Русия в малко преувеличено.Партията на Жириновски няма повече от 6 процента подкрепа сред руснаците,въореки че те са най - адекватни сред руските либерали.
  • 12 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Johansson":

    На теб ти звучи невероятно губернатор да премахне свой опонент, ако става въпрос за много пари. В твоя свят губернаторите имат ангелски крила на гърба си и по цял ден мислят как да ощастливят своите избиратели.
  • 13 Диктатура на Прокурора Гешев

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Явно, нашия прокурор Гешев, се учил от руски учебници!
    Няма разлика в арестите , нашите пазим ,чуждите в затвора.
  • 14 реалиста

    3 2 Отговор
    15 години какво са чакали

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания