Last news in Fakti

11 Юли, 2020 16:25 4 924 103

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

  • сребреница-
  • босна и херцеговина-
  • геноцид

Босненските мюсюлмани почитат паметта на жертвите от Сребреница

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

На 11 юли босненските мюсюлмани почитат паметта на жертвите на геноцида в Сребреница - най-ужасното масово убийство в Европа след Втората световна война, с възпоменателна церемония в мемориален център.

В края на войната в Босна, на 11 юли 1995 г., силите на босненските сърби избиха над 8000 босненски мъже и момчета в мюсюлманския анклав Сребреница, обявен за защитена от ООН зона. Телата им бяха заровени в масови гробове. Клането в Сребреница е единственият епизод от войната Босна (1992-1995 гг.) признат за геноцид от международното правосъдие. Босненският сръбски политически лидер по време на войната Радован Караджич и военният командир Ратко Младич бяха осъдени от трибунала на ООН за военните престъпления на доживотен затвор, именно заради клането в Сребреница и обсадата на Сараево.

Възпоменателната церемония днес включва и погребение на идентифицираните наскоро тленни останки на 9 жертви на клането в гробището на мемориаления център край Сребреница. До момента са открити и идентифицирани тленните останки на близо 7000 жертви на клането. Повечето от тях са погребани в гробището на мемориалния център.

Сръбският член на колективното босненско председателство Милорад Додик отхвърля определението за "геноцид" и казва, че става дума за "мит". "Ще настояваме безотказно за истината, справедливостта и необходимостта да бъдат съдени всички тези, които са извършили това престъпление", заяви в петък мюсюлманският член на колективното босненско председателство Шефик Джаферович. „Ще се борим срещу тези, които отричат геноцида и възхваляват неговите извършители", заяви той в мемориалния център, където присъства на колективна молитва.

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война

Годишнина от най-масовия геноцид след Втората световна война


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много сте избирателни

    80 31 Отговор
    Защо не кажете че мюсюлманите са изклали цяло село и за това са ги подбрали сърбите? Като нещата мира, получават секира!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Ицо

    21 13 Отговор
    Светлина по пътя им!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    44 23 Отговор
    Да убиеш брата си славянин само защото вместо християнство изповядва мюсюлманство !! Босненци и сърби са си братя славяни

    Коментиран от #25

  • 5 Хасан

    31 27 Отговор

    До коментар #1 от "Много сте избирателни":

    Кое село ? И един ако извърши престъпление можеш ли да му отвърнеш с друго престъпление ??

    Коментиран от #7, #56, #72

  • 6 Георги

    11 6 Отговор
    За коронавируса ще да става въпрос.
  • 7 Оооо Роме

    47 17 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Цяло село Коневичи поле! Изклани са и животните в него! Моя грешка че стоя и се занимавам с теб! Ти не си ли на плажа? Абе щеше да гушнеш 100 лева!

    Коментиран от #11, #23, #65

  • 8 Ами не казваме защото

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Много сте избирателни":

    Няма такова нещо.
  • 9 Георги

    19 3 Отговор
    Сърбия аз разлика от нас завърши комунизма доста добре тъй като тато разрешаваше и частното за да разрушат икономиката великите сили и нато създадоха вътешен конфликт пък после си избърсаха ръцете с един прост политик и наивен военен.
  • 10 фен

    15 7 Отговор
    В България наричаме мюсулманите турци.Защо в Босна сърбите наричат босненците - мюсулмани а не турци? И те са били под турско като нас.
  • 11 Хахаха

    16 55 Отговор

    До коментар #7 от "Оооо Роме":

    Това село е изклани от сръбски провокатори за да нахлуват сърбите, също както българите взривиха вагона на гара Буново. Номерата ви нямат край.

    Коментиран от #16

  • 12 Балканджиите

    15 5 Отговор
    ги освободиха от "турско робство", за да могат по-лесно да се самоизтребват. Днес на тази територия има повече държавички, отколкото хора. Милосърдният ЕРДО е готов всичките да ги приюти под крилото си. Чака ги в ДЖАМИЯТА "Айа София".9355

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Бесен Язовец

    23 11 Отговор
    А бе избила сръбската армия, съръбската армия им дава 72 h да се изтеглят от Сребреница техните муджахидини не пускат цивилните да напуснат града и когато армията на Сърбия влиза в града цивилните са там заедно с муджахидините и се почва боя.

    Коментиран от #61

  • 14 0808

    19 3 Отговор

    До коментар #12 от "Балканджиите":

    ... много политкоректна "статия".... щом е срещу християните.... но тоягата има два края.... никога западняците не са били с нас.... добре помнят как ги изтрепа генера Вазов..

    Коментиран от #35

  • 15 Проблема е обаче

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "Балканджиите":

    Че в България турци няма! Останали са османските Роми, които обикновения турчин ненавижда! Тъй че под това крило, няма да се чувстваш комфортно! Както днес на плажа!
  • 16 Мъртвия аалах

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    се смее...така ....хахаха
  • 17 456 до Факти

    16 3 Отговор
    Факти, това е пропаганда. Четете и прочете фактите. Кой, как, защо, кога са въпроси които също стоят в историята. Фактите са си факти и никой не може да промени истината и историята. Никой няма право на това. Вие сте медия и сте длъжни да предоставяте истината независимо каква е тя. Харесва ли ни или не. Бъдете обективни.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 5 Отговор
    БОГ да прости невинно загиналите хора
  • 19 az #Победа75

    20 5 Отговор
    Митът "Сребреница" отдавна е развенчан! Подобно на т.н. "българска следа" в атентата срещу Йоан Павел 2.
  • 20 Генерал 🇧🇬

    29 11 Отговор
    Всички медии представят само половината истина, а половината истина е чиста лъжа.
    Това там беше гражданска война, не геноцид.
    Сребреница е град с големината на нашия Ботевград. Разположен е в Източна Босна, близо до границата със Сърбия. Т. нар. „клане“ и въпросният „геноцид“ е трагедия, разиграла се през 1995 г. Но тази трагедия е всъщност последваща на трагедията в Сребреница в продължение на две години след 1992 г., за която днес никой не говори и светът не знае точно какво се е вършило през тези две окупационни години, през които редовната войска на Босна, под командването на Насер Орич (бивш телохранител на Милошевич) завзема този град, отдалечен от големите сражения и населен с 25 % сърби. Там Орич създава мюсюлмански анклав с площ 900 кв. км и с център Сребреница, където започва и етническо прочистване на сърбите. Под ножа на бошняците-мюсюлмани попадат 50 сръбски села. Няма делник, няма празник за жестокостите на бойците на Орич. Реакцията на международните правозащитни организации е вяла и може би затова те и досега не могат да дадат смислен отговор на два въпроса: има ли разлика между убийството на 8 000 мюсюлмани за 3 дни и на същия брой православни сърби в сръбските села за 3 години? И защо след като жертвите от страна на православните сърби били малобройни, както ни убеждават, всяка година православната сръбска общност организира всеобща панихида за загиналите в Източна Босна?

    Коментиран от #27, #30

  • 21 Генерал 🇧🇬

    20 8 Отговор
    Освен това, войната в бивша Югославия започна от Словения и Хърватска в средата на 1991г.в края на същата година, в Хърватия започва гражданска война между сърбите и ЮНА от една страна, срещу новоформирлата се хърватска армия. Непризнатата Хърватия на Франьо Туджман отнема правата на сърбите с новата конституция на страната. Сърбите в Хърватия, по-късно и тези в Босна и Херцеговина, започват война срещу хърватите.
    Тогава обаче НАТО и ЕС не се намесиха. А когато жертви станаха мюсюлманите в Босна(по късно Косово), изведнъж евроатлантиците забравиха мнимия си пацифизъм.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Оооо Роме":

    Аз съм аполитичен..не ме интересува ДПС и техните проблеми

    Коментиран от #29

  • 24 Хасан

    9 20 Отговор

    До коментар #21 от "Генерал 🇧🇬":

    Първо Югославия беше федерация под лидерството на сърбите ..и дойде такъв момент в който членовете на федерацията поискаха независимост ..но сръбските фашисти не им дадоха и почнаха да ги избиват ..хървати,македонци,босненци ,слоевенци нямаха армия и въоръжение и бяха подложени на насилие и геноцид от сърбите от фашистите на Аркан и Милошееич
  • 25 456

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    И аз това не го разбирам. Нали всички сме хора и има слънце за всички. Но, кажи ми защо много мюсюлмани са тръгнали против християните? Защо трябва да се делим на религия? А можем да си живеем заедно без значение от това кой в какво вярва. Дали си мюсюлманин, християнин, еврейн или будист. Можем да живеем в мир и да се уважаваме.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Хасан

    9 19 Отговор

    До коментар #25 от "456":

    С къде си видял " мюсюлмани да тръгват към християни"???..деца,жени,старци и младежи прогонени от войната и глада идват към Европа но последния път когато мюсюлмани нападнаха християни беше при Виена преди 4-5 века

    Коментиран от #33

  • 27 Гнвжэн

    10 11 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал 🇧🇬":

    Гражданска война, воени срещу цивилно население? Масово изнасилвания на деца и жени на гражданска война ли ти се вижда. Геноцид е меко казано в този случай.
  • 28 Хасан

    6 7 Отговор

    До коментар #25 от "456":

    Хитлер нахлу в Франция,Полша,Русия ..Япония в Китай..Сащ в Виетнам ,Корея,Афганистан,Сирия,Ирак..Франция в Либив

    Коментиран от #34

  • 29 фен

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Ама винаги гласуваш за ДПС!

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хаджиментов

    10 7 Отговор
    Правилно им нашокаха канчетата на сърбите тогава. Те биха направили същото и с нас, ако им се наложи.
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    мир на душите на невинно загиналите хора
  • 33 456

    14 5 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Не е така. Сега много мюсюлмани са джихидисти и избиват хора само защото са християни. Гледат ни с омраза и ненавист. Готови всеки момент ако могат да прережат гърлата ни. За тях ние сме неверници и не заслужавам да живеем. Кажи ми как при тези ситуаций да има мир? И аз като теб мисля, че това не е правилно. Чела съм и библията и корана и никъде не видях призив за неравенство между двата пола или че трябва да се избиват християните. Знам че Бог е Един. И всички трябва да живеем с бог в сърцето. Господ да ни пази.

    Коментиран от #39

  • 34 456

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    И Турция в Либия. Хайде да си поговорим истината.

    Коментиран от #41

  • 35 Презвотер Козма

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "0808":

    Кои са тия нас? Ти сърбин ли си? Защото аз не съм. И за справка с историята, сърбите са ни най големите душмани на нас българите. Същия геноцид го направиха в Македония срещу българите.
  • 36 Не е геноцид

    5 5 Отговор
    Оставили са жените живи
  • 37 Сандо

    11 3 Отговор
    А няма ли да напишете,а и да пророните една сълзичка за народите от Източна Европа,буквално обезкръвени от самодоволния,хищен и алчен Запад.Можете ли поне приблизително да сметнете колко милиона хора отидоха на Запад,да вдъхнат нов живот на икономиките им,за да могат модерните господари да се отдадат на пороците си?Можете ли да пресметнете колко млади,интелигентни и образовани източноевропейци вдъхнаха нов живот на науката,културата и производството им?И всичко това се извършваше със съдействието на новосъздадените и купени управляващи елити.

    Коментиран от #43

  • 38 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "фен":

    Не гласувам..не чакам от никого нищо

    Коментиран от #67

  • 39 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "456":

    Дай да ти обясня ..имаше двуполюсен световен ред Сащ и СССР и сфери на влияние ..разделиха си света ..СССР отслабна и страните под тяхно влияние отидоха към Запада ..Източна Европа ...Ирак ,Либия ,Сирия ,Югославия се съпротивлява ха и видя какво сполетя

    Коментиран от #40, #42

  • 40 456

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Ссср, това е минало. Кажи сега защо мюсюлмани искат и избиват християни. Сега. Всеки ден ги виждам как ме гледат като видят кръста на врата ми. Омраза, човече. Омраза и готови всеки момент да ми прережат гърлото. Но... няма да им е толкова лесно.

    Коментиран от #45

  • 41 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "456":

    Значи в Либия има признато от ООН лидер ,Сарандж и той моли за помощ ...плаща си ..и Турция отива ...има нужда и от петрол ..вместо да е обвързан към Русия и руски петрол ,ще купува от Либия

    Коментиран от #44

  • 42 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Ти къде живееш?ако си в България ,едва ли някой мюсюлманин седнал на биричка и свинска пържола да те гледа с ненавист

    Коментиран от #47

  • 43 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "Сандо":

    Ами същото направиха с индианците ..дадоха им мънисти и " огнена вода " и им вземаха земята и богатствата ...същото направиха и с китайците ,дадоха им марихуана и им вземаха чая и Хонконг
  • 44 456

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Да но те не купуват петрол, а също като САЩ си я за взимат. Историята се повтаря и покрай бреговете на Кипър. Лошото е, че Ердоган иска да възстановява Османската империя и правата на хората и най-вече на жените са потъпкани. Той върна Турция поне90 г. назад. Турция да си гледа нея си, а не да се меша където не й е работата. Темата е много голяма и обширна.

    Коментиран от #46, #48

  • 45 Сандо

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "456":

    Отговора не е еднозначен и е много обширен.Но ето една част:Исляма е създаден през 7-ми век,сега сме 21-в.Припомни си какви са ги вършили християните през 14 -ти век.Но ме мързи да пиша дълги обяснения,задоволи се с това,засега.

    Коментиран от #52

  • 46 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Значи добив на петрол,транспорт и реализация са отделни ..тука въпроса е кой колко процента взима ..Сащ взима саудицки петрол и в замяна им продава оръжие ..и някой мижав процент за принцовете и краля ..народа пак гладен

    Коментиран от #49

  • 47 456

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    В Германия съм. За щастие семейството ми е приятелско с друго българско мюсюлманско семейство. Но повярвай ми виждам ги всеки ден. Настъхнали, готови да извадят ножовете. Омраза, човече, нямаш си на идея какво виждам в очите им. И това в Европа.

    Коментиран от #51

  • 48 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Кадафи диктатор ли беше !? Даже български доктори и медици отиваха да работят а сега либийци идват в Европа да бачкат

    Коментиран от #50

  • 49 456

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хасан":

    Тогава защо ги подкрепяш? Не мога да подкрепя агресори.
  • 50 456

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    Не. Кадафи за мен не беше диктатор. И проблемите на Европа започнаха след смъртта на Кадафи. Огромна грешка на САЩ да убият Кадафи, но можеби това им е била целта:да съсипят Европа.

    Коментиран от #53

  • 51 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "456":

    Не знам да ти кажа ...и според мен е тъпо да отидеш в християнска Германия да си вадиш хляба и да мразиш християните ..обикновено в Европа отиват необразовани и без професия турци и араби ...а от България отиват по образовани,по работливи граждани

    Коментиран от #54

  • 52 456

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Сандо":

    Знам за какво говориш и наистина темата е обширна.
  • 53 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "456":

    Саддам,Есад,Кадафи бяха от БААС ..партия на арабските социалисти ..те вярваха арабския свят да се обедини с социалистическа идеология ..като СССР...и едва ли Запада ще разреши таково нещо

    Коментиран от #55

  • 54 456

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    И аз не мога да разбера защо е това. Когато отиваш някъде, се съгласява да спазва законите на тази държава. Но, въпреки това искаш да ги наруши и да се въведат някакви съвсем измислени и непознати порядки. А в същото време държавата ти дава всичко. Не го разбирам. И в България, и в Германия имаме приятели мюсюлмани и никога не сме отдавали значение на това. За нас е било важно взаимното уважение и приятелство. А сега някой иска да създава напрежение. Но мисля, че това няма да се получи където има интелигентни хора.

    Коментиран от #57

  • 55 456

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Те затова ги удариха. Много ясно.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "456":

    Най добри пари се правят при война,криза и от страховете на хората..хората независимо дали са християни и мюсюлмани трябва да имат страх ..за бъдещето,за децата,за здравето,за работата ..и други да правят печалба от това ...иначе може да има революция и статуквото отива ..революцията може да бъде социалистическа,иранска,мюсюлманска ...
  • 58 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "Милошев4629":

    Ами през 1985 г турците в България си работеха мирно и кротко и изведнъж на някой му хрумна " Възродителния процес"
  • 59 Кой68

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ми изтрихте коментара?Кое бе нецензурното!Попитах от чия държава бяха сините каски/ООН/ чиято зона за отговорнаст бе.Цитирах държавата която сега си е сменила името...

    Коментиран от #62, #90

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    всички сме гости на този свят мир на душите на убитите хора

    Коментиран от #68

  • 61 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Абсолютно прав си! И сините каски бяха там, холандски пееераси и пакистански манафи и никаква работа не свършиха!

    Коментиран от #66

  • 62 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Кой68":

    Холандия сега Нидерландия! Най-харно да ги кръстят Гейдрогландия!

    Коментиран от #64

  • 63 Иван

    2 1 Отговор
    Най-масовият геноцид след ВСВ е в Донецк и Луганск.
  • 64 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Зайко Байко многознайко":

    Най-добре да ги кръстят руската демократична Хирушима.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Зайко Байко многознайко":

    Как да не са свършили?- помагаха на муслемските босански джихадистки животни и служиха като НСО эа эащита на Осама Бин Ладен.
  • 67 фен

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Нещо не ти вярвам.Гласувате под строй за ДПС и не смеете да гъкнете!

    Коментиран от #69

  • 68 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Евреина Ал Багдади е все още жив.

    Коментиран от #76

  • 69 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "фен":

    Как да не гласуват под строй,след като са стадо овце?
  • 70 Васко Ефтов

    5 6 Отговор
    Какъв геноцид бе..Милошевич и Младич са герои. Паметник насред Сребреница трябва да им се издигне и мюсулите ежедневно да им се покланят в знак на почит и благодарност. Геноцид било. Това да не ви го каза оная проста Кърджалийска п..тка, а?
  • 71 Иван

    2 1 Отговор
    Хасан е най-умният сред муслемското стадо.

    Коментиран от #74

  • 72 Аз ......

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    А дали е така. Питай ЦРУ от кде са изровили останалите трупове.....

    Коментиран от #73

  • 73 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #72 от "Аз ......":

    Прекрасно! Абсолютно точно! Босанските муслемски животни са иэравяли трупове от други гробища и са ги эаравяли в Сребреница,эа да инсценират "геноцид".(ЦРУ стои эад таэи идея,а эад ЦРУ стои еврейската Сатанинска Синагога).

    Коментиран от #77

  • 74 Херо Мусака

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Иван":

    Абе верно, голем умник е...само дето ако му смениш патъците с джапанки, ще отиде да си легне, щото ще ги помисли за нощна шапчица!!!
  • 75 Иван

    2 2 Отговор
    Някои от "жертвите на геноцида" са били умряли преди три седмици,други преди два месеца,други преди една година,други преди две години,други преди шест години,други преди десет години.......

    Коментиран от #78

  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иван":

    всичко се връща
  • 77 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Иван":

    Запада разбира се използва всичко и всички за да наложи своята власт ..в Полша използва католическата църква и Папата ..в Афганистан муджахидините ..в Чеченистан ислямисти ..в Югославия бошнаци ..а в Турция се опита да използва военни срещу Ердоган ..общото е че не са се подчинили на волята на Сащ
  • 78 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #75 от "Иван":

    Влез в интернет и ще видиш там концлагери с бошнаци ,изнасилени жени и деца ,разстреляни цивилни

    Коментиран от #82, #83

  • 79 Иван

    2 3 Отговор
    Теэи животни на снимката иэпълняват строг шерият (сатанинските нацисти от ЦРУ и Синагогата искат така да бъде на целите Балкани,эа да се иэолира влиянието на Русия).

    Коментиран от #88

  • 80 Турчина

    5 1 Отговор
    Всички сме гости на тази планета!Аврамовите религии разделиха хората и ги накараха да се мразят и убиват.Не разбирате ли,че всички сме братя и сестри!Ти не си "българин"," турчин","германец","християнин","мюсюлманин","юдей"...това са все наложени понятия от обществото.Роден си като чисто и невинно същество.По късно ти се казва,че си "християнин" и трябва да го отстояваш...Другите от другата страна правят същото и се стига до конфликти.Вземете си всички религии,националности и политики и си ги заврете там където слънце не огрява!Хора,нека се обединим,защото единственото валидно правило е "Ние" срещу "Тях"!

    Коментиран от #81

  • 81 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Турчина":

    И как ще управляваш тая човешка маса ??....хората се управляват със страх ..

    Коментиран от #85, #93

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хасан":

    Как се отнасят към иэнасилени жени в Турция,Сомалия,Пакистан,Сауд Арабел,Афганистан?

    Коментиран от #84

  • 84 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Иван":

    Изнасилването е криминално престъпление и може да е в Пакистан или в Холивуд ..но военни или паравоенни формирования да изнасилват и властта да подкрепя е военно престъпление

    Коментиран от #86, #94

  • 85 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хасан":

    Това е в основата на исляма-страха.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ттттт

    0 3 Отговор
    Да ти е..ме сърбкинията иване. В русия е препълнено с джамии и джиадисти, а ти ни даваш акъл тука. Марш у белграду пе..лче мръсно.
  • 90 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Кой68":

    Холандия сега Нидерландия! Най-харно да ги кръстят Гейдрогландия!

    Коментиран от #91

  • 91 Нидерландия винаги се е казвала така.

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Зайко Байко многознайко":

    Холандия е името само на двете най-големи провинции - Северна и Южна Холандия. Преди да пишете глупости почетете малко.
  • 92 Барчо

    5 0 Отговор
    Само там ли е геноцид след Втората световна??? Ами избиването на 1/3 та от населението на Северна Корея не е геноцид??? Избиването на сума ти виетнамци също не е геноцид???? Режима на Пол Пот също не било геноцид???? Да не изброявам още масови убийства на народи от собствени диктатори и чужди армии. Как пък от всички масови изтребления точно пък сърбите ги насадиха за най-големите изроди??? А иначе косоварите, които разпориха сърбите да и продават органите не е геноцид, та да не говорим нещо много по-жестоко. Да речем "Геноцид приложен по особено жесток начин"!!! Докога световните организации създадени да обслужват интересите на всички държави членки ще обслужват интересите на само една???
  • 93 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хасан":

    Хората се управляват единствено със закона и прилагането му до края без компромис. Всички престъпници като започнеш от обикновените, та като стигнеш до джихадистите и военните принадлежат на някаква вяра в Бог, Аллах, Буда и още стотици знайни и незнайни светци. Не можеш да ги държиш в правия път с вяра, а със закони.
  • 94 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "Хасан":

    Властта никога не подкрепя военните да изнасилват враговете или да ги обират. Когато се установи едното или другото наказанието обикновено е разстрел на място без съд и присъда. Евентуално може да бъркаш понятието мародерство-кражба с понятието "трофей". Те се придобиват по различни начини, като едното се наказва, а другото не. Може да ти се струва, че по време на военни действия е хаос, но това е на пръв поглед. Всичко се води по документация, като се почне кой как се е държал в битка и се стигне кой колко врагове е тръшнал. Та ако пък се установи, че е имало доказателства за извършено мародерство, изнасилване или друго престъпление, което не е наказано от висшестоящите командири, същите много бързо се прощават с живота си. Америка, разбира се е изключение. Изключение са и косоварите, които тогава имаха военизирано опълчение, което целта му беше да създава хаос и омраза, като избиваше както сърби, така и свои. Това беше единствения начин да отцепят Косово, което в последствие ще се присъедини рано или късно към Албания, както и Северна Македония пък още по-нататък във времето. Създаването на Велика Албания е задействан и той е процес на време и няколко поколения. Жертвения агнец на хора за тази цел са съпътстващ факт и оправдан. На всички беше ясно как отвън се създаде несъществуваща омраза между двете религии там.

    Коментиран от #95, #96, #98

  • 95 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Барчо":

    Прав си за някои неща ,но нали знаеш ако войната е в Европа е "световна" , ако насилието е в Европа е геноцид ,ако изнасилванията са в Европа са изнасилвания ..но иначе има насилие и избиване в Африка ,Азия и Латинска Америка ..в Югославия модела не потръгна и се почнаха да се завладяват села и територии и да се прави етническо прочистване ..
  • 96 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #94 от "Барчо":

    След разпадането на Османската империя всички народи като българи,гърци,албанци,арменци,сърби искаха да си създадат ВЕЛИКА държава ..измисляха си истории ,приписваха си владетели

    Коментиран от #97

  • 97 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "Хасан":

    що не се гръмнеш Асане. За сега толкова, ако имаш претенции те почвам. И не ми яж от свободното време, не си само ти лудия

    Коментиран от #99

  • 98 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Барчо":

    Барчо, много време му отдели бе. Той не е роден вчера

    Коментиран от #100

  • 99 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "един от стадото":

    Недей да ме четеш ..ако имаш аргументи кажи но си сигурно някой долен фашист

    Коментиран от #102

  • 100 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "един от стадото":

    Барчо е човек който мисли,чете,разсъждава и си има свои аргументи и макар и грешно свое гледище ..
  • 101 Хасан

    2 0 Отговор
    Ратко Младич ги нарича турци макар че бошнаците са им братя славяни ,които са приели мюсюлманството ..както помаците при нас
  • 102 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Хасан":

    първо научи що е фашист, второ не почвай историята от там дето ти отърва, и трето- Ердоган записва доброволни отряди за Сирия, що чакаш

    Коментиран от #103

  • 103 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "един от стадото":

    Аз съм на Западния фронт ..хахаха