Last news in Fakti

27 Септември, 2012 11:18 2 328 0

Земетресение разлюля Южна Италия

  • земетресение-
  • италия

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер разтърси южна Италия, съобщи Националната геофизична обсерватория на САЩ. Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 5 км и на 2 км от градчето Монтекалво Ирпино. До момента няма данни за жертви и нанесени материални щети.


Според Националния институт по геофизика и вулканология на Италия земетресението е било с магнитуд 4,1 и най-силният трус е бил усетен в 3.08 ч. през нощта в провинцията на Беневенто. То е било предшествано от два по-слаби труса с магнитуд 2,4 в същата зона. Много хора са прекарали нощта навън, в сборните пунктове, определени от местната „Гражданска защита“.

Земетресението е хоризонтално, от типа на мощния трус в Л`Акуила от 2009 г., разкриват първите анализи. Земната кора от двете страни на Апенините се е деформирала с движение, перпендикулярно на планинската верига, но тъй като районът е доста сложен в сеизмично отношение, пълната картина ще може да се очертае след няколко часа, твърди сеизмологът Клаудио Киарапа. Земетресения на подобна дълбочина са често явление в Апенините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: