Last news in Fakti

28 Октомври, 2012 09:34 3 478 0

Силно земетресение разлюля Канада

  • земетресение-
  • канада

Силно земетресение с магнитуд 7,7 е регистрирано на територията на Канада, островите Куин Шарлот, на западния бряг на страната, съобщи Франс прес. Няма данни за разрушения и жертви.

Епицентърът на земетресението се намира на 139 км от град Масет. По данни на Тихоокенаския център за наблюдение на цунами към този момент няма опаснот от образуване на цунами. Центърът за предупреждения за цунами на Западното крайбрежие и Аляска издаде обаче такова предупреждение за крайбрежни райони на Британска Колумбия и Аляска.

Първата вълна се очаква в Крег в 9.10 часа местно време, но не би трябвало да е голяма - около 0,3 метра. Жителите на Хаваите са предупредени да се евакуират заради очакваното след по-малко от два часа цунами (около 11 часа българско време), предаде Си Ен Ен. Възможни са и наводнения.

Силното земетресение е последвано от вторичен трус със сила 5,8 няколко минути по-късно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: