13 Юли, 2020 18:00 1 704 4

ЕС обсъди Турция и Латинска Америка

  • ес-
  • турция-
  • латинска америка

Подготвят се две големи срещи

ЕС обсъди Турция и Латинска Америка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес се проведе Съвета на ЕС по външните работи.

На него присъства и българският външен министър Екатерина Захариева. Срещата беше първата присъствена от голям период насам.

Обсъдени бяха няколко основни теми. Сред тях отношенията с Турция, Латинска Америка и преговорите между Косово и Сърбия.

Министрите смятат, че се открива възможност за подобряване на дипломатическите отношения с латиноамериканските страни. Посочват се търговските споразумения с МЕРКОСУР, Чили и Мексико.

Одобрен е пакет за подкрепа за страните от региона. Потвърдена е подкрепата за Кипър относно спора с Турция в Средиземно море.

Посочва се, че турското правителство не отговаря на очакванията като партньорска страна. Министрите са единодушни, че новоприетият от китайското правителство закон за Хонконг ограничава суверенитета на региона и обсъждат единни действия.

Подготвя се конферентен разговор между ЕС и Индия, както и голяма среща между ЕС и Южна Африка до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоан

    3 4 Отговор
    Само толкова ли? Къде са санкциите, къде е решителният отпор?
  • 2 Малееее

    6 1 Отговор
    Оправихме вътре в ЕС нещата, че тръгнахме да оправяме другите. Кога ЕС ще се занимава с проблема "ББ" в Бг?
  • 3 !!!!!!

    1 0 Отговор
    А обсъдете ни и нас бе
  • 4 Сандо

    0 0 Отговор
    Още една командиравка да се видят,да си поприказват,евентуално да завъртят някоя интрижка,да си вдигнат кунката като им кажат и да се приберат.
Новини по държави: