Last news in Fakti

14 Юли, 2020 16:45 1 656 5

Държавна подкрепа да не попада в офшорни дружества

  • ес-
  • офшорни дружества-
  • подкрепа

ЕС с модел за действие за страните

Държавна подкрепа да не попада в офшорни дружества - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители обявиха, че препоръчват средства за европейска подкрепа да не се предоставят на дружества, които имат връза с офшорни зони, съобщи France 24.

Препоръката се отправя към държавите в групата. Това важи и за дружества, свързани с финансови злоупотреби и данъчни спорове.

Така се определят условията за финансова подкрепа, предотвратявайки се злоупотребата с публични средства. Очаква се границите да бъдат укрепени за данъчни спорове в съотвествие със законодателството на ЕС.

Така се предотвратяват дисбаланси и науршения в рамките на единния пазар. Очаква се държавите да уведомят комисията, за това какви действия ще предприемат, за да спазят предложенията.

Предоставянето на средства на спорни групи би представлявало нарушение на държавните бюджети. На държавите се предоставя модел, чрез който те да спазват предвидените правила.

Възможни са изключения, но ако дружествата развиват стопанска дейност и изпълняват очакванията на държавата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    10 0 Отговор
    Е те тук са повечето такива.
  • 2 Хохохо

    4 0 Отговор
    Да не става въпрос за ПИБ?
  • 3 JEFF

    5 0 Отговор
    Тогава ГЕРБ как ще ги разпределят? Ще трябва да пълнят много чекмеджета.
  • 4 Национален Ефир

    0 0 Отговор
    Вземете средствата от Йончева .тя действа с офшорки.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: