Last news in Fakti

15 Юли, 2020 09:44 2 222 4

Орбан готов за играта в ЕС

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес

Той получи подкрепа за вето на споразумението

Парламентът на Унгария предостави мандат на премиера Виктор Орбан за налагане на вето при гласуването на срещата на върха в ЕС, съобщи РИА Новости.

Срещата ще се състои през тази седмица. Страните трябва да постигнат единство за разпределянето на подкрепата за европейските държави.

Има предложения отпускането на подкрепа да е свързано със спазването на върховенството на закона. Унгарският премиер обяви, че ще наложи вето, ако има ограничени средства за отделни страни или условия, които могат да намалят подкрепата.

Унгарският парламент обяви, че е неприемливо отпускането на средства да бъде обвързано с подобни условия. Очаква се средствата да бъдат използвани за рестарт на икономическата динамика и създаването на допълнителни работни места

Подкрепата на парламента осигурява на премиера сигнал за единство пред европейските представители.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ффф

    18 3 Отговор
    Браво, Орбан. Човекът има гръбнак, не като нашите медузи.
  • 2 Руски еничарин

    3 15 Отговор
    Бойко №2

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    Нека да позная, най-много пари по традиция ще се паднат на Полша.
Новини по държави: