Last news in Fakti

21 Юли, 2020 12:12 1 955 13

Русия е готова да работи с Великобритания

  • русия-
  • андрей келин-
  • великобритания

Страната иска добър диалог

Русия е готова да работи с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да работи с всяко правителство във Великобритания. Това заяви руският посланик в страната Андрей Келин, цитиран от Би Би Си.

Той отхвърли последните обвинения срещу руското правителство. Британски представители твърдят, че страната се е опитала да получи достъп до секретна информация.

Припомня се, че няколко кибератаки срещу руски обекти са били регистрирани с британски източници. Това е станало по време на вота за конституционни промени.

Британският външен министър Доминк Рааб заяви, че руски представители са опитали да имат роля в изборите в страната. Келин заяви, че неговата страна няма практика да търси влияние в изборите в други страни.

Дипломатът заяви, че руското правителство ще търси по-добри отношения с Великобритания, независимо какво е правителството в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    1 3 Отговор
    да не дава госпот само санкции за тес знаете ли какви са нагли тес руснаци по морето а знаете ли ама една рускиня веднаж изяде пердаха пред децата си докато гледат мечо не жали и не пита като го ядосат

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    5 4 Отговор
    Ще може ли Русия да живее без приходите от петрол и газ
    Всяка втора рубла от заплатата на всеки руснак е с цвета на нефта и с мириса на газ !!
    Бедата дойде, откъдето не се очакваше. Докато побеждавахме коронавируса, както някога печенегите и куманите, въведоха Бог в Основния закон, заплахата увисна над основата на руското битие. Над основната духовна и материална връзка. Над Майката Нефт и нейния Брат Газ. Нефта и газта, тези двама основни съюзници на Русия, без да броим армията и флота, докато, за щастие, в страната те все още не са свършили.
    Но с пазарите на тези продукти, изглежда, идват много сериозни проблеми, които неизбежно ще изискват от Русия да създаде коренно нов икономически модел на своето съществуване. Преди дни еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсън заяви, че ЕС - най-големият потребител на руски въглеводороди, възнамерява напълно да се откаже от използването на изкопаеми горива, включително нефт и газ, до 2050 г. , включително намаление от 60% до 2040 и 30% до 2030 г !! „Целта на ЕС е да стане климатично неутрален до 2050 г.“, каза Симсън на брифинг от 8 юли, не просто така, а като отговор на въпросите за съдбата на газопровода „Северен поток 2“.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    2 3 Отговор
    Това не са само думи. Европейската комисия вече одобри две стратегии, насочени към постигане на „климатична неутралност“. Според първата ще бъде създаден единен енергиен пазар и диверсификация на доставчиците (тоест Русия няма да доминира над него, както е сега). Във втората, самият ЕС ще започне масовото производство на чист водород за енергийни цели.
    За да разберем „мащаба на бедствието“ за Русия, нека да видим как стоят нещата с нашите приходи от петрол и газ и дeла на ЕС в тях сега - със санкционната война, продължаваща повече от шест години.
    Така през 2019 г. Русия спечели $ 419 млрд. приходи от износ. 60% от тази сума са предоставени на страната от три стоки: суров нефт ($ 121,4 млрд.), нефтопродукти ($ 66,9 млрд.) и природен газ ($ 19 млрд.). Половината от всички тези приходи от нефт и газ идват от Европа: делът на руския петрол в потреблението там достига 30%, а на газа - 35%. Общите приходи за руския бюджет от продажбата на нефт и газ, от данъци и други плащания на нефтените и газовите компании е не по-малко от 50%.
    Накратко, минимум всяка втора рубла от заплатата на всеки руснак е с цвета на нефта и с мириса на газ. Разбира се, можете да кажете, че до 2050 г. все още има цели 30 години. Че ние просто няма да доживем тази „заплаха“ от ЕС (въпреки че нашите деца и внуци ще оцелеят). Да обещаеш да се отървеш от нефта и газа не означава, че ще го направиш. Но да се прехвърли руската икономика, която живее от десетилетия от приходите от нефт и газ
  • 5 ха-ха

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Какво ти направи бе мечо??
  • 6 гост

    2 4 Отговор
    Всъщност, Русия има голям проблем в момента. Поради срива на световните цени на въглеводороди (здравей пандемия!), рязкото намаляване на търсенето на газ в Европа и сделката OPEC+ за ограничаване на производството на петрол, се наблюдава продължително шоково намаляване на притока на чуждестранна валута към Русия.

    От април тази година приходите от износ на руската икономика паднаха за шестото поредно тримесечие и станаха минимални за 15 години.

    Главният исторически процес, в който руснаците продължават да живеят, е продължаващият крах на СССР и формирането на постсъветска руска държавност. Знаете ли, че главното нещо на „съветското“ остава в нашия живот? И това е икономическия модел.

    Ние все още имаме много съветски домове, съветски тръби, съветски паметници, съветски пътища. Членовете на КПСС все още ни управляват. Но на първо място, ние все още имаме съветската структура на икономиката, в центъра на която е добива на нефт и газ и продажба на въглеводороди за износ, за да закупим нещо, което все още не произвеждаме у дома, или произвеждаме, но с много по-лошо качество.
  • 7 гост

    2 4 Отговор
    От 1969 г., това е шесто десетилетие! И от нефтено находище се хранят руснаците, дори след разпадането на СССР. И продължаваме бавно да изяждаме съветския икономически потенциал.

    Какъв нов научен, индустриален, потребителски бранд създаде и изведе Русия на световния пазар за 30 постсъветски години? С какво се отличихме в изключителните технологични и информационни пробиви от началото на века при създаването на основните джаджи и технологии на човечеството? Освен месинджъра Telegram на Павел Дуров, който Русия, за щастие, най-накрая престана да го забранява след повече от две години неуспешни опити.

    Вместо „наши собствени Платонов и бързи умове на Невтонов“, ние родихме само фискална система „Платон“ за шофьори на камиони. Смартфоните също все още не са създадени за техните умни умове.

    Нашето „модерно оръжие“, всички тези ракети с непредвидима траектория на полета, цялия този хиперзвук, разбира се, може да гъделичка суетата на живеещите от заплата до заплата или дори безработните. Но това оръжие е невъзможно да го намажеш върху хляба, дори не може да се използва, освен само за плашене на врагове, защото в противен случай всички ще умрат почти мигновено, включително и вие, и аз. От търговията с оръжие, независимо дали нараства, също няма да си сит. Дори за държавните чиновници няма достатъчно пари от износа на оръжие.
  • 8 Жоро

    3 4 Отговор
    Джуджето- диктатор путин си предлага приятелството без да му го искат. Никакво достойнство няма.
  • 9 гост

    2 3 Отговор
    Създаването на пълноценна конкурентна икономика, която не се основава на износа на въглеводороди, се превръща, ако не в национална идеология, то в една от най-важните задачи за Русия, ако тя иска успешно да завърши постсъветския транзит и да не се превърне в суровинен придатък на Китай. Докато Русия се бори до голяма степен с митичните заплахи на Запада, руснаците очевидно пренебрегват най-важната заплаха за суверенитета и сигурността си - Китай, който за разлика от ЕС не може да наложи разумна цена за нефта или газа и ни превъзхожда 10 пъти в човешките ресурси.

    След началото на битката със санкциите преди 5 години думата „заместване на вноса“ се появи в руския политически речник, но след това постепенно изчезна. Както казва екипът на „Сибирски разказвачи“, „добре, засега те измислиха само фраза“. Междувременно трябва да се говори, но и да се направи!“, и не само в „заместване на вноса“, а повече в приоритетните сектори и бизнеси на новата руска икономика след нефта и газа.
  • 10 гост

    2 1 Отговор
    Само забележете разликата в износа , 121 милиарда суров петрол плюс 67 милиарда нефтопродукти или общо почти 190 милиарда стрещу жалките 19 милиарда от газ !!!!!! Обаче и тези жалки 19 милиарда идват почти изцяло от Европа и Турция !! Останалия износ за Азия е под 15% и тепърва ще намалява , защото Япония почти се отказа от руския газ , а Китай налага такива цени , че ушанките не могат си покри дори себестойността !! На всичкото отгоре предстои грандиозен скандал със прословутия "Сила Сибири" , тъй като корумпираните шефове на Газпром от натягане да се покажат са фалшифицирали капацитета на находищата , които не могат да изкарат и 70% от заложения добив , което значи неизпълнение на договора с Китай , което пък значи , че китайците ще ги накарат направо да им го подарят този газ , не че и сега не го подаряват с тия цени !!!
  • 11 Вор в Кремле

    3 1 Отговор
    Нация, която вони на джибре, бедна и мизерна, прооита от коруоция и бандитизъм... и вожд, който е превърнал населението си в крепостни селяни... и бруралну зомбита... тива е Русия, инфирмация от живял над 10 г....
  • 12 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЧЕЛ СЪМ И ДРУГИ ТЪПИЗМИ ! АКО НЕ Е ГОТОВА -ЗНАЧИ СЕ НАМЕСВА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !!!
  • 13 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    И ОЩЕ НЕЩО : ВСЯКА ДЪРЖАВА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ДОКОПА ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ НА ДРУГА ДЪРЖАВА -ОПОНЕНТ !!!!!!!!!! НО САМО САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПЛАЧАТ НА РАМОТО НА .... "МЕЛПОМЕНА " !!!!!!!!!!!!
Новини по държави: