Last news in Fakti

25 Юли, 2020 19:05 18 573 58

Конкурент пред Турция за руски туристи

  • турция-
  • туристи-
  • русия

Тунис може да е сериозна алтернатива

Конкурент пред Турция за руски туристи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Скоро може да се появи сериозен конкурент на Турция за привличане на руски туристи, съобщи РИА Новости.

Двете страни договориха да възобновят международните полети на първи август. Вицепрезидентът на руската туристическа индустрия Юрий Берзикин смята, че Тунис може да се превърне в основен фактор.

Все още не е ясно кога страната ще отвори граници. Направи ли го, ще може да предложи добир оферти.

Към момента мнозинството от руснаци предпочитат почивка край морето. Турция е най-предпочитаната дестинация.

Страната обаче планира да заложи на скъпи обиколки за туристите. Така може да бъдат потърсени други варианти.

Тунис е страна, която е способна да предложи алтернатива. Водят се преговори за полети.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    116 18 Отговор
    Е нали уж бедни тия руснаци бе-а пък всички ги чакат да им оправят сезона....

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Йети

    116 14 Отговор
    Руски туристи искат в Турция, а тук нашите се молят на месните да отиват на Черноморието. Българина трябва да се промени, да отиде в Турция и Гърция и да се научи как се прави туризъм, защото с техните номера ден година храни изгубиха и българите. Да си зададат въпроса, защо туристите искат пак в Турция. Защо българина иска пак в Гърция

    Коментиран от #44

  • 3 крокозъб

    42 44 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    А бе Оли, те че са бедни, бедни са. 145 милиона са, нормално е да не са всички бедни при толкова население. Никой не чака бедните, само платежоспособните
  • 4 К.К.

    28 13 Отговор
    Варна! Нямате ли маала да им предложите, чак до Тунис требе да ходят.

    Коментиран от #9

  • 5 В.В.П.

    60 10 Отговор
    САМО ТЕЯ РУСКИ ТУРИСТИ И ТУРИСТИ,СЕ ВЪРТЯТ .ПО МЕДИИТЕ....РУСКИТЕ ТУРИСТИ, СА КАТО НЕМСКИТЕ И АНГЛИЙСКИТЕ ТУРИСТИ,....АКО ДОЙДАТ , ЗАЩО ИДВАТ??? А ,АКО ,НЕ ,ЗАЩО НЕ???...И ТУРИЗМА Е НА ЕТАПИ,,ЕДИН ПЪТ В ЕВРОПА,ДРУГ ПЪТ,В АЗИЯ, АФРИКА,,,ИТ.Н....НО НАЙ ВАЖНОТО Е ДА ФАЛИРАТ ВИС,СИК,,ТИМ,И ПОЛИТИЦИТЕ,,ДЕТО НИ ВАРДЯТ ОТ ЛОШИТЕ,,,РУСНАЦИ,,,И КОМУНИСТИТЕ...НА БОКЛУКА ВСИЧКИ... БОКЛУЦИ...
  • 6 Антимилиционер

    16 63 Отговор
    Пияните мискочели милиционери имат избор - Турция, Тунис, Египет. Или Крим хаха.

    Коментиран от #43, #48

  • 7 оня с коня

    24 44 Отговор
    Определено говориш за 1% Олигарси и за 2-3 % наистина ЗАМОЖНИ Руснаци.Как пък не сбърка да забележиш ОСТАНАЛИТЕ Проценти Руски граждани,едва свързващи Двата края?!И бих питал Радио Ереван:ВЪЗМОЖНО ЛИ Е да има толкова тъпи Българи КАТО ТЕБЕ например но няма да го направя,щото предварително знам какъв ще е Отговора :"Естествено че е възможно,но НИКОГА НЯМА ДА СИ ПРИЗНАЯТ!"

    Коментиран от #50

  • 8 Стратегически бързовар

    21 47 Отговор
    Руските туристи най обичат да почиват под масата
  • 9 Хасан

    70 3 Отговор

    До коментар #4 от "К.К.":

    Ами в България като ти надрусат 12 лв за паркинг и 40лв за интернет на ден ,едва ли някой ще припари
  • 10 Le Grand Tolup

    58 10 Отговор
    Нямаше да коментирам тази новина, но като видях пак напъните да се твърди, че руснаците са бедни като църковни мишки, никъде не ходят, а в чужбина отиват 5-6 по богати олигарси - не се стърпях.
    Руснаците са туристи по целия свят! И две уточнения: по традиция ходят на почивки за по 2 седмици - това едното, второто - съвсем не само олигарси или разни едри бизнесмени.
    Доста добър показател за какво говоря е booking.com. Там отзиви могат да оставят само направили резервациите си през тази платформа. Тоест истински, реални хора. Едва ли ще намерите хотел по света, където да няма отзиви от руснаци. Говоря и за скъпички хотели и на скъпи места и курорти по света. В скъпи държави. Аз лично съм виждал доста руски туристи в Сингапур например. А там си е доооста скъпо, трябва да си с по натъпкан портфейл за да отидеш до там първо и после и да ползваш хотел.

    Коментиран от #16

  • 11 Ужаст

    62 9 Отговор
    Добре де, как тези бедни руснаци, които ядат трева от поляните и нямат никакви пари, са най-желаните туристи във всички държави? Как успяват да си купят дори самолетни билети

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    13 48 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    В Тунис е едно от най-евтините места по Средиземноморието ! Седмица ол инклузив в три звезди хотел струва по-малко от самолетния билет до там и при всички случаи много по-евтино от Турция ! Ако туроператора има евтини чартъри или държавата го подпира като Аерофлот може да ти излезе под 200 долара на човек ! Само че може да получиш бонус резната глава от ислямисти , ама те ушанките са свикнали и в къщи на такива работи , хаха !!

    Коментиран от #53

  • 13 гост

    18 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ужаст":

    И за теб коментар 12 !!! Кога видиш западняк в Тунис , ела се обади , ама няма да го доживееш !!

    Коментиран от #56

  • 14 Българин

    14 5 Отговор
    Става! Ама в Тунис алкохола е ограничен!!!
  • 15 Изгониха

    27 7 Отговор
    руските туристи и Черноморието фалира. Сега някаква паплач отива да почива на тънките цени. Няма данъци няма и пари в бюджета.
  • 16 гост

    20 47 Отговор

    До коментар #10 от "Le Grand Tolup":

    Според официалната руска статистика 80% от руснаците НИКОГА не са напуснали дори родните си места , да не говорим за границите на Русия !! Даже нямат международни паспорти и не им трябват !! А за твое сведение 5% от 140 милиона са 7 милиона " богати" !!! Ей на тези четеш "отзивите " !!!

    Коментиран от #17

  • 17 Le Grand Tulup

    39 7 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Не знам какво казвала "официалната руска статистика". И откъде е взето това сведение. От украински сайт? Както и да е. Въпросът е какво виждат очите. Това лято тук нямаме руски туристи. Село Кранево е евтина дестинация, да, така си е. Но заради липсата на руски туристи централната му улица изглежда така, както и през Февруари. Нищо не работи. Затворени магазини, заведения, ресторанти. Навсякъде спуснати щори. Ето едно място у нас, което изцяло е зависело от руските туристи. Един прост пример.
    Кипър отдавна е здравата окупиран от руски туристи. А тав не е евтинко, скъпи са и хотелите и ресторантите. Знам го от личен опит.
    За споменатата екзотична дестинация Сингапур - пак говоря от личен опит. Щом в такава гмеж от народ там човек може да забележи руснаците - значи никак не са малко. А това градче е с някакви си 6 милиона население, без туристите.
    За букинг ком - това е желязна проверка за нещата какви са. Руснаците много пътуват. Доста хотели и аз съм оглеждал за моите пътувания из чужбина или и често съм се доверявал на изобилните руски коментари за тях. И тъй като сме близки по душевност народи, коментарите им доста добре отговарят на нещата, които ме интересуват и мен самия.
    Просто отворете този сайт, изберете си място по света, изберете хотел и вижте коментарите там. Не е трудно да се провери това което казвам.

    Коментиран от #25, #34, #35

  • 18 Пътуващ

    56 7 Отговор
    И аз да добавя....
    ...няма по-добър/платежосп./
    Турист от Руснака да знаете!!!!
    ...този януари бях в Пунта Кан/дом.република/
    Изненадан бях от такова руско присъствие!!! Мн.надписи на Кирилица!!! И то най-оргоре след него другите попул.езици,всички маймунки от персонала в хотела до сергиджията на улицата си въртят езика на руски!!!дори само поздрав,
    Влизам в магазин и продавача първо пробва с наизустени 5-6 руски думи,след това мисе казва ”Амиго само руснаците имат пари,Американци,Канадци и с ръка маха,мани мани не стават!!!
    ...та Руснаците ги обичат в целия свят,не съм русофил но спиделям преживяното....ае лека

    Коментиран от #19, #52

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пътуващ

    15 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тошко Янков":

    Бил съм със в на мн.места в Доминикана завистлив П.алячо,и в Пунта Кана зази първи път този януари бил съм вСемана и чак до КайоАрена на границата с Хайти и снимки мн.мога да ти пратя.
    Ти лъ мечтаеш само за тея райски кътчета хаплив х ейтъ р

    Коментиран от #22, #23, #32

  • 22 🌝жлът пъпчив бесепар

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Пътуващ":

    Дончев ,ти ли си ,плешив тарикат
  • 23 Тошко Янков

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "Пътуващ":

    Бил си ,да береш мандорини !
  • 24 Тошко Янков

    6 5 Отговор
    И Барабонки
  • 25 гост

    9 33 Отговор

    До коментар #17 от "Le Grand Tulup":

    Казах да не ми се правиш на луд с измислени статии !!! Раша има БВП на глава от населението 10 000 долара със зор !!! И тая статистика ли не е вярна ??? Което значи среден доход под 500 долара на месец !!! Което пък значи като махнеш 5-те % богати под 300 долара за останалите !!! С тия ли кирливи доходи обиколиха света ??!!! Хахахаха !!! Мечтайте си на партийните събрания в пенсионерския клуб !!!

    Коментиран от #26

  • 26 Le Grand Tulup

    21 6 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    "Казах да не ми се правиш на луд с измислени статии !!!"

    Ами да започнем оттам, че такова нещо не си писал тук. Има ли смисъл нататък да продължавам? Който си харесва конските капаци на очите - ами да си кара с тях. Руснаците живеят в землянки, носят ушанки и ватенки и зиме и лете, наливат се само с Боярищник. Нали така? Е, щом е така, дръж си конските капаци, живей си така. На мен не ми пука за такива като теб.

    Коментиран от #27, #28, #29, #30, #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    7 25 Отговор

    До коментар #26 от "Le Grand Tulup":

    Ами не , не живеят в землянки , живеят в комуналки , при това държавни , щото и тях нямат пари да си купят !!
    Как се живее в комуналка
    Те са остатък от съветската епоха: комуналните жилища в Русия. Нашият репортер Юрий Решето посети едно такова жилище в Санкт Петербург и установи, че в него живеят 16 семейства. Ето какво видя той там ! Извинявам се за израза, който ще използвам, но това е първото ми впечатление: стълбището смърди! Ако обаче човек превъзмогне това начално предизвикателство и се качи на третия етаж в западналата постройка в югендстил, ще попадне в същински рай. Само че рай на гласовете и настроенията, рай на хората и мненията, на ястията и слуховете. Това е раят на комуналките на проспект Лиговски № 3 в руската метрополия Санкт Петербург. Комуналното жилище обхваща целия етаж. От двете страни на 12-метровия коридор са разположени малки стаи - всяка от които с големина по 10 кв. м. В края на коридора са банята и тоалетната. И една кухня за всички: за 16 семейства, за мъже и жени, за стари и млади.
  • 30 гост

    9 17 Отговор

    До коментар #26 от "Le Grand Tulup":

    Коридорът е тъмен, мазилката по стените се лющи. Половината от крушките са изгорели. В края на коридора обаче се долавя лъч дневна светлина - от кухненския прозорец. Именно кухнята е командната централа и мозъкът на комуналката. Господар тук е Полина. Тя е родена тук и има доста привилегии. "Тук има ясна йерархия", обяснява тя, докато кърми бебето си. "Обитателите, които живеят най-дълго в това комунално жилище, имат и най-много права. Като мен. Те имат право на собствена маса в кухнята и едно ъгълче от печката." Който иска да готви, чака на опашка

    В кухнята са разположени пет маси и две печки. За 16 семейства! Който иска да готви, трябва да чака на опашка. Единствената пералня работи без прекъсване. От тоалетната излиза Евгений, приятелят на Полина. В едната си ръка държи розова тоалетна хартия, а в другата... бежова тоалетна дъска. Да, тук всяко семейство си има собствена тоалетна дъска. "Добре дошли! При нас границите между интимната сфера и общността се размиват", казва той. !!!
    Идилия и земен рай , хахахахах !!!

    Коментиран от #45

  • 31 123

    16 2 Отговор
    Има много германци и англичани които ходят в тунис,огромни чисти безплатни плажове, храната в ресторанта е 2 пъти по евтина от България. няма такси за да седнеш на столове в ресторанта, няма такси за тоалтена, няма такси за интърнет или за паркинг. Напълно във възможностите за почивка на среден Българин-всичко включено за двама започва от 1030 лв за 7 нощи,цената на билета е отделно.
  • 32 123

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пътуващ":

    Я покажи снимките извън американския курорт в който си бил, да видят какъв рай е за местните в Доминикана
  • 33 гост

    5 19 Отговор

    До коментар #26 от "Le Grand Tulup":

    Питам Полина защо живее тук с толкова много хора и толкова малко комфорт? "Защото е удобно и евтино. Ние плащаме една трета от това, което плащат хората за жилище в центъра. Освен това е уютно. Само дето узбеките стават все повече", казва тя.
    Над половината руснаци не могат да си купят жилище Цените на жилищата в реално изражение, както и ипотеките, са намалели през последните 10 години, но собственото жилище остава недостъпно за над половината руснаци. Това разкриха във вестник „Ведомости” ръководителите на фонда за икономиката на града Надежда Косарьова и Татяна Полиди . По съотношение между цената на 1 квадратен метър и средната заплата Русия отстъпва на повечето развити икономика и на страни като Мексико, Индия или Турция.
    Богат живот , а , хахахаххаха !!!

    Коментиран от #57

  • 34 Гошо

    19 5 Отговор

    До коментар #17 от "Le Grand Tulup":

    А пък аз да допълна и за Виетнам ,също е пълно с руснаци
    Иначе "Гост" в 25 обяснява все за БВП и дели навира тая статистика
    Ама, аз както и на друго място съм го казвал американец извън щатите ,освен в Мексико ,почти не съм видял Но виж руснаци и китайци колкото щеш А пък ония от Лихтенщайн дето са с най високия БВП съм ги виждал единствено из хранителните магазини в Германия
  • 35 Гошо

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Le Grand Tulup":

    А пък аз да допълна и за Виетнам ,също е пълно с руснаци
    Иначе "Гост" в 25 обяснява все за БВП и дели навира тая статистика
    Ама, аз както и на друго място съм го казвал американец извън щатите ,освен в Мексико ,почти не съм видял Но виж руснаци и китайци колкото щеш А пък ония от Лихтенщайн дето са с най високия БВП съм ги виждал единствено из хранителните магазини в Германия
  • 36 Много се

    9 7 Отговор
    говори за чуждите курорти ама я вижте красивите плажове на Хавай. Във водата влизаш само до колене, защото е пълно с акули и с всякакви отровни гадове. А на нашето бетонирано Черноморие можеш да плуваш до Одеса стига да не се удавиш. Нищо няма да те ухапе или изяде. Морето ни е супер! Всичко останало е платена пропаганда. В момента съм на Слънчака и купона тече с пълна сила. Установих, че К-19 се леува с големи количества водка и текила. Цените са като в София. Супер си е!

    Коментиран от #49, #58

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Каунь

    15 4 Отговор
    Ламтежа , и доенето на туриста за бързо забогатяване да избият парите за налетия бетон от страна на разни мафиоти и реститути а от друга дрънкането под американски софлеж на държавните ни китуци отдръпнаха хората от Русия. Сега ще сърбат попарата и ще чакат афроамериканците хахаха

    Коментиран от #51

  • 39 Монтгомъри

    7 3 Отговор
    Вътрешен туризъм в Русия все повече нараства.Не става въпрос за Крим.Става въпрос че руснаци най вече проумяват,че в Русия има отдих за всеки.Той дори по скъп от турски.
    Но топли моретата не стигат.

    Коментиран от #46

  • 40 Гойко Митич

    6 2 Отговор
    A в БГ.кой ще ходи на Мутроморието.
    Майче само дрогирани английски пияндета.

    Коментиран от #55

  • 41 Сюлейман Паша.

    7 1 Отговор
    На море само на плаж Росенец.
    Там е истината.При хидроинжинера.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 корупционер

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Те избор имат ти нямаш избор !
  • 44 МОЛИ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Йети":

    АМИ,МНОГО ПРОСТО.ДАВАШ ЕДНО СУМА,ОСОБЕНО ТОВА ВАЖИ ЗА ТУРЦИЯ,ТРАНСПОРТ,ХРАНА И МЕТАНИ ДОЗЕМИ.ЧИСТОТА,ВСЕКИ ДЕН ТИ СМЕНЯТ БЕЛЬОТО И ВСИЧКИ ЕКСТРИ.АКО,ИСКАШ И СТОТИНКА ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НЕ ПОХАРЧИШ.А,КАКЪВ ПАЗАР ИМАТ,УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ!!!!ТОВА ИСТИНАТА
  • 45 МОЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    КАРТИНА ОТ ЕДИН ОТ РОМАНИТЕ НА СОЛЖЕНИЦИН"РАКОВА БОЛНИЦА"

    Коментиран от #47

  • 46 Адолф

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Монтгомъри":

    Алкаш,научи малко по-добре българския и тогава коментирай.
  • 47 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "МОЛИ":

    Ами не , както съм цитирал пряк разказ на репортер на живо !!!!
    Публикувано във факти.бг: Нашият репортер Юрий Решето посети едно такова жилище в Санкт Петербург и установи, че в него живеят 16 семейства. Това е раят на комуналките на проспект Лиговски № 3 в руската метрополия Санкт Петербург.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 12udar

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Много се":

    Trole-e-e-e-e-e!!!
  • 50 12udar

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Da ti EPM !!!
  • 51 12udar

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Каунь":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 52 12udar

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пътуващ":

    15000000000000000000000+++++++++++++++
  • 53 12udar

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Sorosoid gnusen !!!
  • 54 Вauman

    1 1 Отговор
    Който е посещавал и двете държави ще разбере разликата която е светлинна,но да се чудиш на сравнителната статия...която има друга цел...
  • 55 12udar

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гойко Митич":

    150+
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Спасител

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Много се":

    Абе то акули на нашето черноморие няма, но мъртво течение? Вчера се удавиха две дачица.😢
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания