Last news in Fakti

7 Август, 2020 07:23 4 367 9

Президент на фронтовата линия

  • украйна-
  • донецк-
  • володимир зеленски

По оценки на ООН в конфликта в Украйна са загинали общо над 13 000 души

Президент на фронтовата линия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта в Източна Украйна и защити споразумението за спиране на огъня там, предаде ДПА. 

„Украйна изобщо не пести усилия, за да не допуска нарушения на спирането на огъня“, каза Зеленски, цитиран в правителствено изявление. „Ако зависеше само от нас, щеше да има спокойствие и щяхме да минем на следващия етап от приключването на тази война“, допълни той.

 На 27 юли беше подписано ново споразумение за спиране на огъня в конфликта в Украйна, който се води от 2014 г. и в който проруските сепаратисти и украинската армия се обвиняват взаимно за продължаващото насилие.

Според нов доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, откакто примирието влезе в сила, то е било нарушено над 250 пъти.

По оценки на ООН в конфликта в Украйна са загинали общо над 13 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И не на ръка

    11 8 Отговор
    И нашия е там нейде ....в тила.

    Коментиран от #5

  • 2 Факт

    21 5 Отговор
    И тоя е като предишният Порошенко-прави пари за сметка на войната в Донбас.
  • 3 Kcaniba

    16 4 Отговор
    Укрите са станали зимбабве....
  • 4 Вова

    8 17 Отговор
    Путин никога няма да остави Украйна да се развива ,само вкарването там на американски войски ще оправят положението

    Коментиран от #7

  • 5 РЕАЛИСТ

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "И не на ръка":

    Нашият е истински генерал от елита на Армията - ВВС и винаги е готов да влезе в битка с изстреботел, но ти се питай за министър председателя, щото той каза сам, че стане лесно война, ще бяга да се крие.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 СПЕЦПИДARAZ

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Това "изстреботел" сигурно е някакво много страшно оръжие , което вероятно изстрелва ботове във нета и президента го управлява .
  • 7 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вова":

    То Путин им краде парите на украинците, получени като заем от МВФ. Пак той унищожава с реформи здравната система и вдига през няколко месеца сметките за газ. И той дирижира корупционните действия на власт имащите корупционери. И ръката на Кремъл, направлява на от Путин разруши и продаде почти всички заводи и фабрики. Останалите доведе до фалит.
  • 8 Защо ли

    7 1 Отговор
    Донбас е загубен за Зеленски и сие. Одеса, Крим, Донбас са пример за фашистко отношение към собствените си граждани. Ще се отцепят от Украйна. Крим имаха шанса, другите ще ги последват.
  • 9 Русофоб

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    ,, Твоят,, не е Нашият!
    Не може едно комунде да е президент и обединител на нацията. Отделно, че много тъп и елементарен.
Новини по държави: