Last news in Fakti

7 Август, 2020 19:55 3 327 2

Испанските граждани за краля

  • испания-
  • крал-
  • хуан карлос

Сменят име на университет и парк

Испанските граждани за краля - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Граждани на Испания обявяват различни варианти за ограничаване на влиянието на крал Хуан Карлос, съобщи ТАСС.

Студенти в Мадрид искат смяна на името на университета, което е това на краля. Обществени проучвания показваха, че има разделение сред гражданите относно действията на краля.

Неговото напускане на страната предизвиква спорове. Хуан Карлос вероятно е напуснал Испания през тази седмица.

Това стана след обвинения за негово участие в спорни споразумения. Представители на мадридско предградие вече смениха името на местния парк.

Някои граждани смятат, че кралят не трябва да бъде съден без процес. Върховният съд обяви, че няма да действа спрямо него.

Крал Фелипе все още не е коментирал случая. Правителството на Испания смята, че трябва да се прояви разбиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТАНГРА

    10 4 Отговор
    Е испанците са се загрижили за един паметник на безполезен крал, а тук в България един охранител пожарникар бивш ипонец докара с каляската бившето ни безполезно царче да ни доуправи за 800 дни. Сега народа благодари на Бойко и шапка му сваля за трети мандат
Новини по държави: