Last news in Fakti

10 Октомври, 2012 22:37 2 481 4

След Испания „Он Травел“ изостави и 40 българи в Турция (обновена)

  • он травел

 

Група от близо 40 туристи от България бяха изоставени в различни турски курорти от същия български туроператор „Он Травел“, който не се погрижи за туристите си в Марбея, съобщи бТВ.

Трябвало е да си тръгнат с автобус в събота.

От управата на хотелите, в които са настанени, ги предупредили, че трябва да напуснат по обяд в четвъртък, като трябва да заплатят за целия престой, иначе са заплашени с полиция.

Всички телефони на фирмата, изпратила туристите в Турция, са изключени.

Много от хората нямат пари да си платят почивката, каза наш сънародник, който се свърза с бТВ по телефона от Мармарис.

Българите в Турция не могат да се свържат с местния представител на фирмата, който си е изключил телефона. Изключен е и спешният телефон, обявен на сайта на „Он Травел“.

Икономическото министерство прави опити да организира още днес извозването на българите, зарязани от туроператора „Он Травел” в Мармарис, заяви зам.-министърът Иво Маринов пред бТВ. От ведомството проверяват и дали има други наши сънародници, които са на почивка в южната ни съседка, организирана от същата фирма.

40-те души трябвало да напуснат хотела си до обед, тъй като парите, с които са платили за екскурзията, не са били преведени от туроператора. Хората са заплашени с полиция, ако не покрият разходите.Повечето от тях обаче вече не разполагат със средства.

След разговори с икономическото министерство, консулството и Комисията за защита на потребителите обаче хората са получили позитивни сигнали за решаване на ситуацията.Пусни видео

88 български туристи бяха блокирани миналата седмица в Испания, след като останаха без превоз в последния ден от почивката си. Предимно възрастните хора пътували по програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55 годишна възраст.

Туристите се прибраха на отделни групи в България. Последните от тях пристигнаха късно в понеделник. Те се заканиха да търсят потърсят правата си, след като същата туристическа компания ги върна в страната с два дни закъснение. Сега Комисията за защита на потребителите проверява фирмата.

Пътуването до слънчева Испания се превърна в истински кошмар нашите сънародници. На отиване те стигнали до прочутия курорт Марбея след около три часа полет, а връщането им продължи два дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 1 Отговор
    екзекуция на отговорните лица и вси4ко ще си дойде на мястото
  • 2 Гошо

    0 0 Отговор
    Отговорните лица съда и прокуратурата ще ги закрилят,а Комисия за защита на потребителите в България не съществува.
  • 3 никсън

    1 0 Отговор
    не мога да разбера потърпевшите защо не са сринали офиса на туроператора още , камъните още са без пари !!!!!!!
  • 4 Гошо

    0 0 Отговор
    Защото после ще ги съдят за хулиганство докато съдите делят парите с туроператора.Просто такава държава няма :(((
Новини по държави: