Last news in Fakti

20 Август, 2020 07:54 1 901 7

Модернизират атомна централа в Словакия

  • словакия-
  • аец-
  • модернизация-
  • моховце

Работата по модернизиране на турбините на втори енергоблок вече е започнала

Модернизират атомна централа в Словакия - 1
Снимка: Shutterstock

Мощността на първи и втори енергоблок на АЕЦ „Моховце“ в Словакия ще бъде увеличена от 471 на 500 мегавата. Работата по модернизиране на турбините на втори енергоблок вече е започнала, като същите дейности ще бъдат проведени и в първи енергоблок в края на годината, предаде World Nuclear News.

Операторът Slovenské Elektrárne очаква модернизирането на двата енергоблока, което ще увеличи мощността им с около 7%, да се постигне без увеличение на стойността на горивото и разходите за персонал и да доведе до намаляване на стойността на поддръжката през следващите години.

Очаква се втори енергоблок да започне да подава повече електроенергия в мрежата през ноември тази година. Предвижда се през пролетта на 2021 г. модернизацията на турбогенераторите в първи енергоблок също да бъде приключена.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдфгххх

    3 1 Отговор
    Това на снимката изглежда повече на ТЕЦ, отколкото АЕЦ.
  • 2 А Бойко

    17 0 Отговор
    Бойко тихо мълком подписа АЕЦ Козлодуй да бъде закрита до 2027г. Дадоха се пари за възможно най-безсмислените изтребители, а за модернизация на централата няма. Ще купуваме скъп ток от вън, а бяхме износител.
  • 3 оажт

    11 0 Отговор
    Едни европейци си модернизират атомните централи, други нови строят ние ние големите европейци ги затваряме.
  • 4 Грейс

    11 0 Отговор
    Тъй, тъй, тяхната я модернизират и не само там, а на нашата Боко ще й прочете надгробното сово срещу 27 милиарда през 27 г. Радвай се народе!!!
  • 5 Един

    6 0 Отговор
    И АЕЦ "Козлодуй" ще я "модернизираме" - заради ЕС след няколко години ще бъде изведена от действие! (..имаше навремето една преговаряща с ЕС, дето се оказа с огромна разрушителна сила - спомняте ли си я Миглена Кунева от партията на Симеончо! )
  • 6 хахахаха

    7 0 Отговор
    Умните модернизират ,произвеждат,продават и печелят.За разлика от гениалните бълХари.Те рушат,развалят,и после другите са им криви.
  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ ОСВЕН НАС ЗАЛАГАТ НА АТОМНИТЕ ЦЕНТРАЛИ ! Ние я имахме и я ПРОДАДАХМЕ !!! За 30 години не сме построили нито ЕДИН НАШ ГОЛЯМ ЗАВОД ! За сметка на това ВСИЧКИТЕ ПОСТРОЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА ГИ ОНИЩОЖИХМЕ !!! Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА ???
Новини по държави: