Last news in Fakti

12 Октомври, 2012 10:17 742 0

Трус от 6,7 по Рихтер люля Индонезия

  • сеизмограф-
  • трус

Земетресение с магнитуд 6,7 беше регистрирано днес по източното крайбрежие на Индонезия, съобщи Геофизическият институт на САЩ, но опасност от цунами няма.

Хипоцентърът на труса се намира на дълбочина 24 км и на 247 км от Набир, на югоизточния остров Нова Гвинея, уточнява АФП. "Няма опасност от цунами", заяви пред АФП източник от индонезийската агенция по геофизика. Няма данни за човешки жертви и материални щети.

Индонезия е разположена в "огнения пояс" в Тихия океан, където се пресичат няколко тектонични плочи и това поражда силна сеизмична и вулканична активност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА