27 Август, 2020 18:29 5 025 24

Френска компания изтегля Хуауей

  • франция-
  • хуауей-
  • компания

Свалят се антени на компанията

Френска компания изтегля Хуауей - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френската компания Буиг телеком изтегля антени на компанията Хуауей, съобщи France 24.

Промяната ще стане през следващите осем години. Изтеглени ще бъдат антени от най-гъсто населените региони.

Настояването е на френското правителство. Така се осигурява сигурността на мрежите от ново поколение.

Американската администрация настоява да се ограничи влиянието на китайската компания. Смята се, че нейните продукти може да осигуряват информация на китайското правителство.

Антени на френската компания са разположени на стратегически обекти. Предстои те да бъдат премахнати.

Очаква се да се разбере и дали други компании ще действат.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вив ля репюбликь

    9 23 Отговор
    Френски шнур за китайска дупка.

    Коментиран от #5

  • 2 габровец от варна

    18 19 Отговор
    Тея се усетиха.
  • 3 СССРБарета

    54 10 Отговор
    никакъв проблем сега Китай ще изтегли определена марка френски Сирена и вина от най-големия пазар в света КИТАЙСКИЯТ и нещата ще си дойдат на мястото!

    Коментиран от #8, #11, #21

  • 4 Komapak

    5 9 Отговор
    Оrange и SFR. Какви са па тия незнайни герои?!
  • 5 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Вив ля репюбликь":

    Ксиоми са за предпочитане пред Хуавей.

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 даааа

    12 18 Отговор

    До коментар #6 от "Дърваря":

    Азиатци и комунисти!
  • 8 Най-голям

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Ама американците са 3-4 пъти по-богати, а Китай не може да се ежи на Франция. Защо? Защото е в ЕС и има еднакви търговски права с Китай за всяка членка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    31 9 Отговор
    Няма да задминаваш Сащ ...Тикток почна да задминава Инстаграм и ограничения...С400 са по добри от Патриот и ограничения..Хуайвей задминава Ейпъл и пак

    Коментиран от #16

  • 11 Rado

    6 15 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Само Русия да не направи същата грешка като Франция, че ще спрат да купувт матрьошките.
  • 12 1944

    10 22 Отговор
    само бой по червените боклуци

    Коментиран от #23

  • 13 Лукчо

    14 5 Отговор
    Както винаги, става въпрос за пари. Номерът с "шпионирането" минава за всяка интернет технология и приложение. За краварите определено минава, Западна Европа е под ботуша им.
  • 14 Huawei

    16 5 Отговор
    Ейй, язък, сега хвърлям мейта и отивам да си купя "високотехнологичен продукт", айфон се 2020 :)))))
  • 15 Мара Мичковица

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДА ВИ ОСВЕТЛЯ":

    Един голям плюс от мен! Като качество и надеждност Хуйвей тръгват по пътя на Самсунг -> надолу

    Коментиран от #24

  • 16 Сопола Драгойчева

    8 14 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Руските и китайски марки започват да задминават американските, от които копират цял живот. 1млрд и 500 млн души разположени на 1/6 от земната суша постоянно копират и се опитват да догонят 330млн души? Не ти ли се струва, че има нещо нередно. САЩ изсмукват ресурсите на целия свят нали така? Добрите китайци и хрисимите руснаци пак трябва да спасяват ресурсите на света. Товариш, за вас технологичния напредък винаги е бил природно явление, откраднато от дяволите американци. Ц ц ц патриоти интернационалсоциалисти, че и православни. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
  • 17 Вуйчо ти

    21 4 Отговор
    Аз пък смятам, че Европа трябва да изтегли американските продукти, които осигуряват информация и шпионаж на американското правителство. Това е Уиндоус, който с активната си телеметрия записва на сървърите всевъзможно инфо за потребителя. Офис 365 съхранява цялата ви бизнес комуникация и данни. Време е Европа да започне да работи със собствена ОС, и това може да е немската Линукс дистрибуция Минт. Там телеметрия няма. Поща задължително оупън сорс - Тундербърд. Забрана за епъл продукти, които при създаването на акаунт единствено не ви искат инфо колко кила сте в момента. Точния адрес дори е задължителен. Не ми обеснявайте че може да си измислиш. Гугъл - същата работа, източване и предоставяне на всевъзможни информация на американското правителство, разбира се строго секретно. Европейските лидери да се вземат в ръце и да създадат всевъзможни алтернативи на шпионски те и монополистките софтуерни и хардуерни Американски продукти и последните да ги изтегли от стария континент!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 джаус

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Вуйчо ти":

    Как става предаването на секретната информация на американското правителство е известно, разбира се, само на теб и още няколко посветени. Но все пак малко можеш и нас да открехнеш. Битешьойн!
  • 20 Некой

    11 1 Отговор
    Какво стана с идеята за свободна конкуренция? Нещо се окаже по-добро от Американското, и започват да го преследват ли? Това ли е идеята на Тръмп?

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ннн

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Некой":

    Абе еволюция или деградация е когато русофили и американофоби станат жълтолюбци! Кой е американския конкурент на хуйвей, може би нокия или ериксон? А неприязънта на французите към щатите граничи с идиотизъм и щом те махат хуйвеците при положение, че най успешните такива телефони са проектирани във френски фирми значи че или ги е подгонила параноя или са надушили голям келепир вече прибраха пари от фейса, а сега трябва внимателно да се наблюдават бъдещите договори на френските производители на радиотелекомуникационно оборудване, защото американците обявиха подкрепа на всички които заместят китайците в тази сфера.
    А защо това е толкова чуствителна тема за щатите всеки може да разбере като прочете малко история или по конкретно за разгрома на японските самолетоносачи във всв.
  • 23 не думай

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "1944":

    На времето САЩ нападат Виетнам само защото били комунисти. Най-мирния азиатски народ. Една малка държавица, която не пречи на никого. На хиляди километри от САЩ.
    И така големият "добър"империалист отида ва "спаси" народа на Виетнам. Само че изненада. Ядат такова дърво, че няма да го преживеят никога. По същата тази логика на САЩ и по твоя също, теб може да реши някой да те бие щото си прОс. Е хубаво де, ама ако не пречиш на другите, защо да те бие някой.
    Та какво вълнува толкова мислещата ти главица, че тия или ония били комунисти?
  • 24 Ъъъъ?!

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мара Мичковица":

    Пример: P10 lite - алуминиева рамка,стъклен гръб,дебелина 6-7 мм.,разкош на вид и допир, Р40 lite - дизайн на сапунерка и почти толкова груб
Новини по държави: