Last news in Fakti

21 Октомври, 2012 07:45 862 1

Фатах обяви голяма победа на изборите

  • фатах-
  • палестина-
  • избори

 

Частични местни избори се проведоха в събота на Западния бряг на Йордан. Това бяха първите палестински избори след победата на Хамас на парламентарните избори през 2006 г., белязани със слабо участие, тъй като бяха бойкотирани от ислямисткото движение.

Ограничените само на Западния бряг избори се проведоха в 93 от общо 353 общини, предимно в северната част.

В отсъствието на управляващото в Газа движение Хамас, състезаваха се кандидатите на Фатах на президента Махмуд Абас, независими и членове на различни леви формации като Народния фронт за освобождение на Палестина.

Председателят на Централната избирателна комисия Ханна Насер съобщи, че във вота са участвали 54,8% от имащите право на глас. "Утре в 18:00 ч. (16:00 по Гринуич) ще обявим предварителните резултати", посочи той. Официалните резултати се очакват след 72 часа.

Махмуд Абас, който гласува в Ал Бирех, близо до Рамала, изрази съжаление, че "тези избори не включват всички палестински територии", имайки предвид Източен Ерусалим, окупиран от Израел и бойкота на Хамас, и изрази надежда, че в бъдеще ще има избори и там.

Без никакви изненади Фатах обяви "голяма победа в повечето общини в градове и села на Западния бряг", в комюнике, публикувано вечерта от говорителя на движението Ахмад Асаф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коментатор

    0 0 Отговор
    въпросът е фатах как ще удържат на хизбулла след изборите.всички виждаме какво правят тези терористи по цял свят и дори и в Бг.не случайно са ги заградили с бетонни стени.сега само изстрелват самоделки от територията им и от ливан срещу мирните граждани.