Last news in Fakti

16 Септември, 2020 13:29 2 110 11

Откриха новата статуя на Мелания Тръмп в Словения

  • словения-
  • мелания тръмп-
  • статуя

Първата дама на САЩ е изобразена как маха с ръка за поздрав

Откриха новата статуя на Мелания Тръмп в Словения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова статуя на Мелания Тръмп бе открита в Словения, където е родена първата дама на САЩ. Тя заменя опожарения през юли оригинал от дърво, поставен, за да напомня чуждестранния произход на съпругата на американския президент, който е противник на имиграцията, предаде Франс прес.

Бронзовата статуя е поставена на дънера на отсечено дърво в поле до Севница, град в Източна Словения, където Мелания е прекарала детството си. Първата дама на САЩ е изобразена как маха с ръка за поздрав, предаде БТА.

Тя всъщност е карикатура, поръчана от американския художник Брад Дауни, който е искал да бъде създаден "непаметник".

Той обясни пред АФП, че е искал с нея да разкритикува политиката на Тръмп, напомняйки му, че собствената му съпруга е имигрантка.

Той поръча миналата година статуя, изобразяваща бившата манекенка в прословутата ѝ небесносиня рокля, на словенски занаятчия на име Алеш Жупевц, роден в същата година и в същата болница като Мелания.

Откриха новата статуя на Мелания Тръмп в Словения

Грубата дърворезба бе веднага сравнена от местни с плашило. Тя бе изгорена от неизвестни лица през лятото. Затова Дауни възложи да бъде направено копие от по-солиден материал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враца Баце

    5 2 Отговор
    Е да , но Тръмп е против емигранти от мюсюлманските държави. То САЩ е създаден от англичани, ирландци, италианци, французи и германци.

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Стоит статуя

    6 0 Отговор
    Най-хубаво е ,че може да е на всеки.След време само и сменяш името и готово.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Байко

    4 2 Отговор
    Готина словенска п....а
  • 5 Враца Баце

    5 1 Отговор
    А американеца Брад Сауни сега да не го почерпят с новичок и да го препишат на Русия?
  • 6 Въпрос

    6 4 Отговор
    Драги словенци , защо рекламирате проституцията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зевзек

    4 1 Отговор
    Статуята е на безименната к..ва. Затова няма лице. Каква Мелания ви гони
  • 9 456

    4 2 Отговор
    И какво направи Меланиия за Словения?
    Тъпо от страна на словенците и едно голямо на_дупване към САЩ
  • 10 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Враца Баце":

    Нали знаеш от кой е дарена Статутаята на свободата?!:) Проекта е на някой си Айфел, а изработката, транспорта и монтажа е за сметка на Френската държава!:) Цитата е: " САЩ са създадени от англичани, ирландци, германци и холандци оставени на мира." Не подценявам другите нации! Просто те идват по-късно! А, иначе приноса на хората от цял Свят за просперитета на САЩ е безспорен! Много съм се смял на един момент от филм!:) Китаец и италианец работят заедно. Размирици в Сан Франциско! Италианеца казва на китаеца: " Кажи им да млъкнат на китайски!" А, китаеца отговаря:" Ти им кажи! Аз, съм пето поколение американец! Знам само английски!" Италианеца замълча! Той е първо поколение и у дома си говорят на италиански!:) Между другото е истина!:)
  • 11 Домакин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Враца Баце":

    Пак се преувеличена "новина". Тръмп само иска да бъде спряна НЕЗАКОННАТА емиграция, която изяжда хляба на ония, които се трудят добросъвестно. Какво лошо има в това да има подбор и ред. Нима всеки би пуснал в дома си, който и да е?
Новини по държави: