21 Септември, 2020 18:50 1 787 17

Съветът на ЕС без решение за Беларус

  • ес-
  • европейски съвет-
  • беларус

Предстоят още разговори

Съветът на ЕС без решение за Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съветът на ЕС по външни работи не взе решение за ограничения за Беларус, съобщи France 24.

Предстои темата да бъде обсъдена на Европейския съвет. Все още няма единно мнение.

Има съгласие за налагането на санкции на представители на правителството в страната. Все още не е изяснено как да бъдат въведени те. Представители на Кипър са блокирали решението.

Европейските представители защитават решението, че не признават Александър Лукашенко за президент. Върховният представител по външните работи и сигурността на ЕС Жозеп Борел обяви, че продължава подкрепата за провеждането на нови избори.

Европейските представители нямат намерение да се месят във вътрешните работи на Беларус. Подкрепя се независимостта на страната. Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    27 2 Отговор
    А за България кога?

    Коментиран от #3, #6

  • 2 братишка

    26 0 Отговор
    Европидерите не смеят гъг да кажат, да не трябва след седмица да се произнасят за санкции в Латвия, Литва, Естония, Финландия, Швеция, Украйна и половин Румъния.
  • 3 Например

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Когато има нужда!
    И когато почнете да се събирате колкото ония там!

    Коментиран от #4

  • 4 жълт елек

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Например":

    На зима като поогладнеем протестчето в Минс ще ни се стори като вяла манифестация.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Stéphanie 🎲

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Току виж там по бързо се оправят от България за съжеление.Има един лаф в България старите казват Едно бебе докато не се разплаче майка му не му дава мляко.В България частен колеж с цена на Кембридж даже по скъпо в наше село и там няма толкова да дадеш.Та за каква бедност говорим .....?В България докато не си извоюваме демокрацията сами ,никой няма да ни помогне....

    Коментиран от #7

  • 7 комунист

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    В БГ да си демократ значи да си пишеш името на латиница, с това се изчерпва демокрацията по нашите земи.

    Коментиран от #8

  • 8 Stéphanie 🎲

    1 16 Отговор

    До коментар #7 от "комунист":

    За жалост има много като теб още в България!!!
    Това е България през 21 век. Нищо, че отдавна има закон, който обявява комунистическия режим за престъпен.Човешките спомени са странно нещо. Доказано е, че паметта заличава лошите събития, освен ако не са възприети като ключови и дори тогава ги смекчава. Това позволява на хората да запазят психическото си здраве, трупайки опит през годините. Същевременно обаче повечето хора имат измамна представа за миналото.На този фон обикновените хора са подложени на хроничен недостиг на продукти и услуги, дори такива от първа необходимост. Режимите на тока и водата са обичайни събития. ......😉

    Коментиран от #13

  • 9 Сандо

    20 0 Отговор
    Случаят "Беларус" показа това,което знаем,но не казваме.Европейските политици са лъжци,лицемери,безпринципни и аморални типове.Нищо добро не чака Европа,място,където понятията Добро и Зло са размити,където вече се върви срещу природата.Съмнително е,че Ковид-а ще изчисти тая обществена кочина с лъскава опаковка и воняща същност.Те натириха и Бог и той ще ни изостави в нашето самоунищожение.

    Коментиран от #16

  • 10 Смях в залата

    6 0 Отговор
    Прогнили запад ще налага санкции?? Абе ахмаци макар даже незнам какво означава но някакси много приятно звучи вие долнопробни корумпирани капиталисти много чести станахте я да си мълчите !😠
  • 11 А БЕ ИМАТ СИ ПЛАНОВЕ

    3 0 Отговор
    ХОРАТА АМА СИ МЪЛЧАТ. .....ТЕ СА НА ПРИЦИПА НА ПЕРНИШКИТЕ МАФИОТИ @БИЛ ТЕ. .НАБИЛ ТЕ. .ЗАМЪЛЧИ ОТНАСЯЙ СЕ ДОБРЕ С НЕГО. ..НО КАТО СЕ УСПОКОЙ ПРИЧАКАЙ ГО С ВИНКЕЛА. @ХА. ХА
  • 12 гл шеф

    0 1 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. престанете да винете румен йорданов. вие с лъжи всички планирате да вкарате румен в ареста... румен с вас няма работа всички ги проследявамее. всичко изречено се записва и заснема. румен неви говори по екъла. ние румен с вас него сменяме с наши разузнавачи. нени предизвиквайте.
  • 13 Аре у лево

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Аре у лево , умницата....кажи ми защо при "престъпния" комунизъм българите имаха положителен прираст в демографско отношение, а сега отрицателен - 60 000 на година ? Защо в икономическото си развитие комунистическият строй докара България до 25 място в света, а сега не можем да отлепим над 55 - 60 ?
    Колкото до режимите на ток и вода , те започнаха по Горбачово време с цел предизвикване на недоволство, като най - големите бяха по времето на демокрацията 1993г, и 1995г., а що се отнася до днес що не попиташ в Перник даже и сега как са с водата.

    Коментиран от #15

  • 14 ЕС е изпята песен

    2 1 Отговор
    Баснята за орела, рака и щуката важи с пълна сила. Ердоган и Путин ако решат ще разпаянтят еврокочинката за нула време.
  • 15 Stéphanie 🎲

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Аре у лево":

    Ей другарю такива като тебе ще затриете България от картата .Да си чувал за българо-етиопския завод за танкове? Или пък да д.знае нещо за българо-венецуелското предприятие „АЛУСУР" за производство на алуминий, натрупало за няколко години милиони долари загуби за българската страна, но наляло огромни комисионни в джобовете на неговите инициатори? Още по-малко се знае за катастрофалното, за българския външен дълг, военно-техническо сътрудничество с топ-длъжниците на НРБ – режимите на Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи.

    За наследения от комунизма 10-милиарден доларов дълг повечето българи разбират на опашките пред празните магазини в годините 1989-1990-та.

    Коментиран от #17

  • 16 Същия

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Благодаря ти-напълно си прав-западната политика винаги е действала по определен шаблон при разрушаването на държави и икономики-тези прийоми са известни още от древността-бих искал внимателно да се прочетат "десет правила " от китайския философ Сун Дзъ:

    1) Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.
    2) Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.
    3) Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.
    4) Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.
    5) Настройвайте млади срещу стари.
    6) По всякакъв начин спъвайте работата на властта.
    7) Внедрявайте навсякъде свои шпиони и
    8) Не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.
    9) Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, също така пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.
    10) Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи ползи.
  • 17 Беше 8.6 милярда $ не 10...

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Ку-ку я виж сега колко е външния дълг и какво произвеждаме.
Новини по държави: