23 Септември, 2020 20:40 2 839 18

България и Северна Македония да намерят общ подход

  • северна македония-
  • михаел рот-
  • българия

Михаел Рот коментира двете страни

България и Северна Македония да намерят общ подход - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония и България трябва да намерят позитивен подход. Това заяви германският министър по европейските въпроси Михаел Рот, цитиран от БНР.

Дипломатът е обсъдил въпроса с македонския вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров. Пояснява се, че нови критерии и условия няма да бъдат въвеждани.

Той смята, че е в интерес на всички страни в региона да получат европейска перспектива. През седмицата излязоха твърдения, че българското правителство е внесло меморандум в ЕС, в който настоява за европейска подкрепа по общите теми със Северна Македония.

Рот заяви, че в момента се търсят добри мостове, които могат да бъдат изградени с българските партньори. Той заяви, че се надява междуправителствените конференции със Северна Македония и Албания да се проведат до декември.

Това е първа стъпка към европейските преговори. Македонското правителство обяви, че е отворено за разговори.

Северна Македония очаква подкрепа от България по време на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примерно

    19 2 Отговор
    Както гърците направиха
  • 2 Бат

    6 4 Отговор
    бойко ще уреди нещата хихи:

  • 3 Трудно

    3 1 Отговор
    гърция турция
  • 4 Незабавно

    33 2 Отговор
    СТОП на Македония за ЕС! Другото е предателство спрямо България!

    Коментиран от #8

  • 5 Оракул

    29 1 Отговор
    Много ми е интересно дали нашата външна калинка Захариева е обсъждала с “Колегата Немец” дали в близко бъдеще едно евентуално обединение между България и Северна Македония ще бъде третирано по същия начин както анексирането на ГДР от ФРГ?
  • 6 шопо

    17 1 Отговор
    На германецо му кажете , че немски език се говори не само в Германия , а и в Австрия , Швейцария , Люксембург , Лихтенщайн , Елзас , Лонарингия , Судетите , Силезия , Прусия , Нидерландия и Белгия , поне така твърдеше чичо Хитлер по времето на Третио Райх ! Даже и в Дания провинция Шлезвиг - Холщайн ! Язък за Кьонигсберг (Калининград ) , Данциг (Гданск ) , Бреслау ( Вроцлав ) и мн. други германски градове например френския Страсбург .
  • 7 Българина

    15 1 Отговор
    Когато ТИКВАТА и ГЕНЕРАЛ РАДЕВ намерят общ подход,тогава и ние с "макетата" ще го намерим.....Извод: НИКОГА.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    13 1 Отговор
    Варианта е гръцкия опит с измислената държава,”нация”,“език” и история!
  • 10 Дедо Пенс

    13 1 Отговор
    Няма Северна Македония ! Има Вардарска България !!!

    Коментиран от #11

  • 11 каракачанов

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо Пенс":

    България на пет океана , след три големи ракии и две кани вино ! Булгар , булгар , осребрихме патриотизма , лапнахме тлъсти комисионни ние патриотите , а вие идиотите лапайте мухите !

    Коментиран от #14

  • 12 Род

    12 0 Отговор
    Време е да се държим като равноправни членове на ЕС и да орежем всякакви опити да ни нареждат разни политици от германия, франция и не знам още откъде си! НЕ ДА НАМЕРИМ ОБЩ ЕЗИК А МАКЕДОНЦИТЕ АКО ИСКАТ ДА СА ЧЛЕНОВЕ НА ЕС да търсят пътища за преодоляване на различията! Ние ако уважаваме себе си трябва ясно и точно да заявим че от езика и историята си не отстъпваме! Нищо не пречи да са си македонски а езика им да е българско наречие някой да учи австрийски език! Това че немци и австрийци говорят един език да им пречи .....! Така че никакви отсъпки, и това трябва да се каже ясно, нисоко и с нетърпящ възражения тон от нашите политици в ЕС!!!
  • 13 Всъщност

    5 0 Отговор
    Не знам за какво от , Желю Желев насам се лигавим с тази измислена държавица - вето до дупка за мераците им за ЕС !
  • 14 Зоран

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "каракачанов":

    Шо ста'а Каракачанка? По колко вървят паспортите? Пресни ли са?
  • 15 Не може с рогата

    3 1 Отговор
    Ние приемам всички условия на макетста, че меркел ще размаха пръст и току виз забележи чекмеджето
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Един

    4 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Пояснява се, че нови критерии и условия няма да бъдат въвеждани."... Тоя в качеството си на какъв го казва това? Когато Гърция поставяше ултимативни искания - нямаше порблем. Когато Холандия поставя не регламентирани никъде искания против влизането ни в Шенгенското споразумение - няма проблем. Когато Франция поставя унизителни условия за работа на нашите транспортни фирми - няма проблем. Но когато България за първи път прави плах опит да защити достойнството си - било проблем. Ама хайде спрете се вече!!!
  • 18 ЛЛЛ

    3 0 Отговор
    Тези няма ли да престанат да крадат история? Да си пишат историята оттук нататък, а не да крадат чужди истории
Новини по държави: