2 Октомври, 2020 07:20 4 879 29

ЕС с решения за Беларус и Турция

  • ес-
  • среща-
  • беларус

Въвеждат се ограничения

ЕС с решения за Беларус и Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представителите на ЕС се разбраха за налагането на санкции на лица в Беларус, съобщи ТАСС.

Очаква се ограничения да има за около четиридесет представители на страната. Решението е свързано с действията по време на протестите.

Днес ще бъде обявено кои са санкционираните. Това беше потвърдено от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Подобно решение е взето и за Турция. Към страната ще бъде отправено твърдо послание, съчетано с възможни ограничения.

Това ще стане, ако турското правителство не преустанови действията си в териториалните води на Кипър.

Водеща тема е външната дипломация на ЕС. Разглеждат се различни международни теми.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    51 8 Отговор
    ЕС никой не го бръсне за нищо.Могат и 100 декларации да приемат,напълно излишни евробюрокрсти паразити

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Щерю

    27 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ю Кортес":

    За мен да брюкселски клоуни,забавлявам се с тях.
  • 3 jile

    18 22 Отговор
    Ще градят Кюрдистан!

    Коментиран от #5

  • 4 Ххх

    22 28 Отговор
    Крайно време беше да вземат отношение и да поизпусната малко въздуха на Ердоган, защото той си повярва, че е станал много велик и недосегаем и всички проблеми в района ще решава по свое усмотрение от позиция на силата.

    Коментиран от #10, #12, #20

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 абе, не е точно така

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ю Кортес":

    имаш компания, бизнес, разходи, плащаш на работници, имаш представителства в няколко европейски града. Всичко е ок.
    И изведнъж хоп. Санкцийка, защото едикаквоси.
    Нямаш излизане. Банките не работят с теб и фирмите ти, никакви трансфери, логистика.
    Ако решиш да прехвърлиш всичко през фирма на подставено лице, това са хиляди процедури, усложнения, преподписвания на договори, парични трансфери, преподписване със служителите, абе голям х..
    Не е малка работа.
    За обикновеният човек, че му ударили черен печат в америка, не е голям проблем, но ако си с международен бизнес си е дърво.
    Ти виж магарешки, как с един подпис си го набуха.
    Не се е разплакал още но сто процента му е паднал осезаемо оборота. По-нисък е от тревата последните 10 дена. Санкциите му ги даде народа и то само тези които са против герберите, а ако разчиташ на големият европейски пазар и ти го спрат неочаквано, а стока има платена и в движение, става гадно. Неизпълнение на договори, неустойки, ресто на пари, обезщетения и т.н.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Ей за туй

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "абе, не е точно така":

    В старата ни конституцията беше забранено на "бизнесмен" да става политик. Защото има конфликт на интереси, той може да използва държавни пари, за да си прави поръчки. Ако това се приеме пак, доста големи политици да аут, ако имат бизнеси, значи са бизнесмени.
  • 8 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "абе, не е точно така":

    Вие сте напълно прав, но в статията се говори за наложени санкции на 40 белоруски бюрократи. А за Турция, че ще бъде взето подобно решение.Могат да бъдат санкции, а може да бъде само размахва е на пръст. Що се отнася до Белорус, да не забравяме, че там бизнеса, и частен и държавен е обвързан предимно с Русия и в последно време с Китай. Относно блокиране на личните сметки на чиновниците, също едва ли ще донесе особена вреда. За Лукашенко всички експерти казват, че той няма сметки в Западни банки. Много мъдро решение, тъй като Белорус бе под санкции от Запада доста време. Ще загубят онези тетикати, които са успяли в краткия срок на отслабване на икономическата примка около Белорус все пак да си отворят сметки в Демократичните, Западни страни.
  • 9 Защо лъжете

    14 9 Отговор
    Няма решение за налагане на санкции срещу Турция. Защото няма правно основание. Освен това на 30 септември ООН регистрира меморандума и споразумението за делимитираните морски зони между Турция и Либия. Още една черна дата в гръцкият календар.
  • 10 Не се разбра нещо

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Какво са му направили на Ердоган? Така като гледам пресконференцията пак му клекнаха :)
  • 11 да де

    8 6 Отговор
    Брюкселските лентяи да си видят в собствения двор, а не да вдигат пушилек за държави които ще им покажат кукиш.
  • 12 456

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Станал е Ердоган такъв, защото ЕС му го позволи.

    Коментиран от #14

  • 13 факти

    10 6 Отговор
    Забележете как БМБ мълчаливо подкрепя Ердоган като се прави на умряла лисица за нарушаването но международното право!

    Коментиран от #15

  • 14 Че ЕС да не му е настойник на ердоган

    10 7 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    Че да му позволява или забранява каквото и да е?
  • 15 Кое международно право е нарушил

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "факти":

    Може ли да цитирате параграф или алинея от нарушеният закон или просто така си говорите?
  • 16 123

    3 0 Отговор
    А на бас, че министърът на Външните работи на Белорус - Владимир Владимирович Макей няма да влезе в този санкционен списък. Макей е известен с прозападните си идеи и действия и активна антируска риторика.
  • 17 Долу ЕС

    11 4 Отговор
    ЕС е защитник на турция, само този факт показва, че балканите сме прецакани меко казано. Всички компромиси с турция са и ще са за наша сметка. Долу скапания ЕС!

    Коментиран от #22

  • 18 Бай Манчо

    12 4 Отговор
    Санкции срещу Беларус заради демократично избран президент при това е имало над 700 наблюдатели които не са регистрирали нарушения , никакви доказателства освен "ревът" на домакинята която се крие в съседните страни и не смее да се върне и поведе опозицията . Провали им се опита за "цветна" революция и се започват санкциите :))))) , отговорността за арестите трябва да се понесе от "демократизаторите" не от правителството - видяхме какво се случи във Франция - колко много арестувани и пострадали от полицейското насилие , видяхме и в България - защо няма санкции , а са се загрижили за страна която дори не е в европейският съюз .
  • 19 смешковци

    7 6 Отговор
    Че кои беха тия от ЕС,та да налагат санкции и да се правят на богоизбрани.Освен подигравки,друго няма да пожънат.Не знам вече кой ги бръсне за сливи тия изкукуригали психопати.
  • 20 барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Ердоган е самостоятелен и сам взема решенията в интерес на своята държава без да се съобразява с никой. Единствено се извини на Русия за сваления самолет и плати за това като знаеше, че американските му "партньори" го набутаха в тоя филм. В тези размирни времена нито НАТО, нито САЩ, нито ЕС искат да видят Турция на другия бряг и няма да предприемат каквито и да са фактически действия против нея. Ердо много добре знае това и си плете собствената кошница. Само ще се плюнчат и ще се правят на правят че лаят заради общественото мнение, но само толкова. От друга страна Гърция пък също няма полезен ход и ще продължава да скимти и да се оплаква на гоуемите. Тя дори не можа да си удържи ветото за санкциите срещу Беларус за повече от два дни. Изобщо .... смех!!!
  • 21 Наблюдател

    6 5 Отговор
    В Турция над 30 000 души в затвора, от които 121 на доживотен само за "преврата", който Ердоган май сам си инсценира. В резултат щатско-турските слуги в ЕС го заплашват, че " Към страната ще бъде отправено твърдо послание " и то ако не се оттегли от спорните води!

    Коментиран от #24, #28

  • 22 Цццц

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Долу ЕС":

    Е добре де вие какво искате, русия да я спре европа да я наказва америка да е нападне.. И защо щото мразите турците. Кашете вие какво сте дали на тоя свят. Гърция българия армения, все мрънкане и чакане на готово. Хабер си нямате че ако пострада Турция жалка ви майка

    Коментиран от #27

  • 23 В.В.П.

    8 7 Отговор
    СЕЛДЖУЦИТЕ са най коварните и жестоки индивиди в света...ТЕ НЯМАТ МЯСТО В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ..ВСЕКИ БУлГАР ,ТРЯБВА ДА ПРЕЗИРА СЕЛДЖУКА..ДОБРЕ, ЧЕ РУСИЯ НИ ПоДАРИ СВОБОДАТА,ИНАК ЩЯХМЕ ДА СМЕ КАТО КЮРДИТЕ.. Гонени и бити до смърт....ЦЕЛИЯТ ОРИЕНТ Е ЛЕШ,МЪКА И СТРАДАНИЕ,ЗАРАД ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ...

    Коментиран от #25

  • 24 Така е

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    В Турция има закони. Опитите за преврат се наказват строго. И тук трябва да е така.
  • 25 Алп Ер Тунга

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "В.В.П.":

    Скоро ще се възвурнем Селджушката империя. Както АлпАрслан отворо вратите Азия за анадола и близкия изток така нашият Маршал Ердоган ще отвори портите на Европа
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 тц тц

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Цццц":

    Европа клекна на Турция нищо няма да направи. Жалка история . Сега егото му ще се надуе още повече. Европа направи Турция това което е днес , но последствията ще са за Гърция , България , Кипър , Либия , Сирия ,Армения . Тия в централна Европа ще се скатаят , а Турция ще продължава да освобождава петролните и газовите находища , щот те кадето няма ресурси не воюват. Те и затова спряха проучванията за Газ че Турция може да реши да ги освободи.
  • 28 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Щом Ердоган е на власт защо да си направи преврат ,като може просто да ги уволни ??няма логика ..по принцип преврат прави който не е на власт ,за да смъкне тоя който е на власт
  • 29 Джон

    5 0 Отговор
    С Беларус и Турция се занимават а мис България кога евроатлантически задници.... Няма по-голяма простотия от еврогейския съюз