4 Октомври, 2020 12:45 4 862 6

Държава остана без правителство

  • йордания-
  • правителство-
  • оставка

Премиерът на Йордания подаде оставка

Държава остана без правителство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Йорданският крал Абдула II прие в събота оставката на правителството на премиера Омар Раззаз и го остави на поста, докато не бъде сформиран нов кабинет. Това съобщава агенция "Петра". "Благодаря на премиера Раззаз и неговия екип за всеотдайното и отговорно изпълнение на задълженията им в изключителните условия, причинени от пандемията на коронавируса", ​​изпрати монархът в отговор на писмото си за оставка.

Абдула II инструктира Раззаз и неговия кабинет да действат, докато "докато не вземе нов премиер, като се има предвид, че ситуацията изисква фокус върху продължаването на безмилостната борба срещу коронавируса".

Правителството, водено от 60-годишния икономист Омар Раззаз, беше сформирано през юни 2018 г., а през ноември 2019 г. беше извършена промяна в кабинета.

На 27 септември крал Абдула II разпусна Камарата на депутатите и възложи на правителството да организира общи избори. Тяхното поведение е насрочено от Избирателната комисия за 10 ноември.

Долната камара на Народното събрание се състои от 130 избрани представители, а горната камара има 65 членове, които се назначават от йорданския монарх.

Според статистиката броят на заразените хора в Йордания се е увеличил с 1099 на ден и е достигнал 14 749. От 28 март в кралството са регистрирани 88 смъртни случая, а броят на излекуваните от инфекцията се е увеличил до 5 101.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    15 2 Отговор
    А кога най-после и у нас?
  • 2 Коларова изкуфяла си вече, отивай в

    3 0 Отговор
    Парка, да изнасяш сказки на бабите.!! Твоето време мина отдавна, сега като те гледат и четат по младите се питат "откъде излезе този динозавър" ???
  • 3 Айдее

    7 0 Отговор
    Нашите да дръпнат натам. Има злато и нефт, артефакти. Да им изнесем малко пкп -та и тумба ли.
  • 4 Еднопосочен билет

    6 0 Отговор
    Ние нашите ги гоним. Да отиват там, че най-накрая да се почувстваме живи и щастливи.
  • 5 ДЖОТО

    9 2 Отговор
    МУТРО,ВИЖ ХОРАТА КАК СИ ПОДАВАТ ОСТАВКА?КАКВО ЧАКАШ ОЩЕ?
  • 6 Българина

    10 0 Отговор
    И ние сме без правителство.Един ТУЛУП место да работи, се движи като свободен електрон из територията, и се излага като кифладжия.