Last news in Fakti

31 Октомври, 2012 10:18 10 534 13

Кметът на Ню Йорк сравни "Санди" с Втората световна война

  • ураган-
  • "санди"-
  • сащ-
  • ню йорк
Кметът на Ню Йорк сравни "Санди" с Втората световна война - 1
Така изглежда в момента Атлантик сити в щат Ню Джърси. Снимка: ЕПА/БГНЕСнта

Жертвите на урагана „Санди“ в САЩ вече са близо 50 души, съобщи Франс прес. Загинали има в щатите Кънектикът, Мериленд, Ню Йорк, Ню Джърси, Северна Каролина, Пенсилвания, Вирджиния. Жителка на Торонто в Канада също бе убита от съборено от вятъра рекламно пано.

С това жертвите на супербурята в САЩ, Канада, Пуерто Рико, Куба, Ямайка и Хаити стават 110 души.
Загиналите в Ню Йорк са 18 души, а според кмета Майкъл Блумбърг, който сравни отчаянието, породено от бедствието, с Втората световна война, броят на жертвите в близките часове може да нарасне. Продължават спасителните операции в мегаполиса.
Общо от урагана са пострадали около 50 милиона души на територията на 11 щата и федералния окръг Колумбия. Около 8 милиона имат проблеми с електрозахранването.

Директните щети от „Санди“ се оценяват на около 20 милиарда долара, а според някои източници – на 45 милиарда. В близките дни, когато ураганът премине през Пенсилвания и  по-нататък в щата Ню Йорк, се очакват проливни валежи и наводнения.

Седмици ще са нужни ситуацията в САЩ да се нормализира след опустошителния ураган, но източният бряг започва лека-полека да се връща към релсите на нормалния живот, след като две ключови летища обявиха нощес, че частично ще бъдат отворени отново, съобщи британският вестник „Телеграф“. Международното летище „Джон Фицджералд Кенеди“ и „Нюарк Либерти“ - два от трите главни аеропортове на Ню Йорк отчасти възобновяват работата си в сряда сутринта. Летище „Ла Гуардия“ засега остава затворено. Трите летища обслужват средно по 300 000 пътници дневно.

Според летищните власти обаче 19 000 полета са били анулирани от неделя насам, а туристическите агенции предвиждат, че ще минат поне четири-пет дни, докато графиците се нормализират напълно. За целта от голямо значение ще бъде и възобновяването на обществения транспорт, тъй като голяма част от летищния персонал разчита на него, за да се придвижи до работното си място. Според кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг за възстановяването му ще са нужни няколко дни.

Около 220 пътници все още остават блокирани по летищата – 100 на летище „Кенеди“ и по 60 на „Нюарк Либерти“ и „Ла Гуардия“. Раздадени са им сгъваеми легла и пакети с храна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 W164

    1 1 Отговор
    ТОВА АКО СТАНЕ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ.В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ДЕНА ОТ ЕДИН ДЪЖД И ВЯТЪР НЯКОЛКО ГРАДА СЕ НАВОДНИХА АПЪК КАМОЛИ АКО СТАНЕ СЪЩОТО КАКТО В АМЕРИКА.

    Коментиран от #2

  • 2 неутрален

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "W164":

    И ти си леко заслепен от usa апокалипсиса..

    Реално там ветровете са били 100-130км в час, и тук са стигали 100. Там имало порои и тук има порои... Там има наводнения (заради океана), тук пък има заради скапани шахти..

    В общи линии не станало кой знае какво .. Просто както тук така и там е имало малко по-силна буря от обичайното...

    АМАН ОТ "АМЕРИКАНЦИ" в България..

    Коментиран от #4, #9

  • 3 ссср

    1 1 Отговор
    Защо не занимавате с тези . До преди 20г всички мечтаеха да са студенти в Москва. Днеска всички мечтаят да отидат на бригада при евреите и си мислят че са хванали господ за шлифера. Спрете се фурнаджииски лопати.
  • 4 Japoneze

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    Ти май не си прочел че това става в огромен мащаб-радиус 800 км,вътър 150км/ч спаднал до 130км/ч -е толкова е нашата Родина,пази Боже-да не дойде у нас-ама като се замисля-що Циган ще отвее,чиста работа!
  • 5 tati

    1 1 Отговор
    Защо все ни занимавате със другите страни Нямали за какво да пишете в тая България . че все другите оправяте ДА НЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ Я отидете във шивашките цехове да покажете на хората проблемите . че бачкат по 16-18ч на ден . наполето при земеделците.в баничарниците. болници.заводи и т.н.т
  • 6 Ина Стефанова

    0 0 Отговор
  • 7 Japoneze

    1 0 Отговор
    Ами при вас ли да дойдат студентите-там поне ще изкарат по някой честен лев-при вас какво-работа ли ще им осигурите?
    То при вас евреи няма,хич!И стига с тези глупости-виновни им били евреите-те са успели и успяват защото работят яко и не се предават един друг-евала!
  • 8 банкера

    1 0 Отговор
    Америка няма никакви проблеми, защото си печатат сами парите.Сега ще пуснат печатницата за два дни и хоп 100милиарда, които ще дадат на китайците за нови стоки и строителни материали.Проблема е в страните, които като нас нямат право да печатат пари а и да печатат никой не им ги иска.Засега куцо сляпо и сакато си сваля гащите моментално при вида на зелените гущери.Така че всичко е ок.
  • 9 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    2, що говориш глупости, по твоята логика и земтресението в Канада от 7.7 е било, като тва от 6 тук в Бг преди няколко месеца, радвай се, че в БГ няма условия за торнадо
  • 10 kiril

    1 0 Отговор
    ... елате в БГ - най-много да умрете от глад не от "Санди" - Боко се грижи за това!
  • 11 11111111111111

    0 0 Отговор
    Бог ги наказва......заради техните измислени войни в 3тите светове...../// дори и старите хора казва не се бъркай в божййте неща/....... Кадето той е дал петрол,петрол да е кадето е дал руда руда да е кадето е дал злато злато да е.///.... не трябва да се злопотрябваа.///.. е те американци искат всичко да е тяхно малко им е/.....
  • 12 Алгуерсуари

    0 0 Отговор
    А замислихте ли се с вуображение да ги атакуват,но трудно бурия да е терористи4ен акт.Виж ако беше цунами.
  • 13 Алгуерсуари

    0 0 Отговор
    въображение да се 4ете.