Last news in Fakti

31 Октомври, 2012 12:08 4 955 0

Сбогом за $100 млрд. със Санди - Видео (18+)

  • санди-
  • щети
Сбогом за $100 млрд. със Санди - Видео (18+) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щети до $100 млрд., седмици за възстановяване на електричеството по Източното крайбрежие на САЩ, най-малко 12 хил. отменени полети и заплаха за отлагането на изборите, са малка част от последствията на супербурята Санди.

Жертвите от стихията са вече около 50, като около 20 от тях са в Ню Йорк. След като ураганът се насочи към френскоговорещата провинция на Канада -Квебек, беше съобщено и за смъртен случай в Торонто. Спасителните служби отбелязват, че повечето от жертвите са следствие на паднали клони или токов удар.

Според оценките на метеорологичните служби и на застрахователи Санди е петият най-мощен ураган, преминавал някога през САЩ. Очаква се загубите за застрахователните компании да са около $10 млрд..

Заради Санди беше отложен традиционният парад за Хелоуин, който се провежда от 39 години в Голямата ябълка. Кметът на града Майкъл Блумбърг съобщи, че силният вятър е съборил над 7 хил. дървета и парковете ще останат затворени до второ нареждане. Градските власти съобщават, че около 80 домове са напълно разрушени.

Новините за ураганът Санди доминират из медиите, като оставят на заден план последната седмица на предизборната кампания. Стихията се явява като „Октомврийската изненада”, чието непредвиденото присъствие може да обнови изцяло хода на кампанията.

Ефектът от бедствието върху гласуването не е ясен, но бурята дава втори шанс на Барак Обама да демонстрира мощта на федералното управление на САЩ в помощ на нуждаещите се. Рамо в нужния момент даде и първата дама Мишел Обама. Тя изрази подкрепа в Twitter за всички пострадали от урагана Санди.

"На всички, които пострадаха от урагана – ние с Барак сме с Вас и вашите семейства", се казва в съобщението, което тя е публикувала в Twitter.

Междувременно Мит Ромни ще се опита да предизвика медиен ефект, като се преустрои графика си с жена си Анн в Уисконсин и Охайо в усилия по справяне с последствията от урагана, събирайки дарения за жертвите от бурята.

Верни на оптимизма си от Американския метеорологичен център в Бостън написаха в Twitter: “Да помахаме за сбогом на Санди“.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА