30 Октомври, 2012 08:20 23 459 30

Ню Йорк под вода, тревога в АЕЦ - Видео

  • санди-
  • ураган

Близо 6 млн. души в 11 щати в източната и североизточната част на САЩ са без ток

Ню Йорк под вода, тревога в АЕЦ - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 14 души бяха убити след като ураганът Санди удари източното крайбрежие на САЩ в щата Ню Джърси, отбелязва АП.

Санди удари сушата близо до Атлантик Сити

към 20.00 часа местно време (около 3 ч. българско време), съобщи Националният център за ураганите в специален бюлетин. Силата на ветровете леко е отслабнала от 150 на около 130 км/ч., но те духат с тази сила в радиус от около 800 км.

Повече от 5,7 млн. души в 11 щати в източната и североизточната част на САЩ остават без ток заради урагана, съобщи Си Ен Ен. 

Десетки хиляди нюйоркчани останаха без ток заради урагана. Според една от електроразпределителните фирми "Con Edison" в Ню Йорк без ток са 156 000 души.

От компанията поясниха, че на места токът е спрян с превантивна цел. Според губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо общо без електричество в Ню Йорк са останали около 312 000 души.

В Ню Йорк градският транспорт не работи. Учебните занятия са отменени, не работят и официалните учреждения. От компанията Pepco в окръг Колумбия и още няколко други окръга в щата Мериленд съобщиха, че без ток остават около 20 000 абоната.

Компанията "Dominion Power" в

щата Вирджиния съобщава за 75 000 прекъснати абонати.

"Baltimore Gas and Electric" в Мериленд за 26 000 абоната, NOVEC , Вирджиния - за 15 000, Rappahannock, също във Вирджиния - за 5 000 клиента. Властите в окръг Феърфакс, Вирджиния, съобщиха, че се е наложила евакуация в два района заради опасност от наводнения. Евакуацията предвижда около 125 000 души да напуснат домовете си. Телефонни компании и оператори на мобилни връзки предупредиха, че са възможни прекъсвания на връзките заради урагана.

Компанията Verizon заяви, че хвърля всички сили за обезпечаване на работата на телефоните и интернет в пострадалите райони. Comcast съобщи, че

на работа са повикани допълнително хора, подготвил е генератори

за извънреден случай и работи в тясно сътрудничество с местните власти. Мобилният оператор AT&T каза на свой ред, че има пълна готовност за извънредна ситуация - технически средства и персонал.

Седем тунела на метрото в Ню Йорк бяха наводнени заради покачването на водите, предизвикано от урагана, съобщиха тази сутрин контролните органи на метрото.

Нюйоркското метро е на 108 години, но никога не се е сблъсквало с толкова опустошително бедствие като това, което видяхме миналата нощ, заяви Джоузеф Лота, директор на „Метрополитън транспортейшън“. Повечето наводнени тунели се намират под Ийст Ривър, която минава покрай Манхатън. Кварталът беше връхлетян от бурни ветрове и проливни дъждове.

По думите на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг,

нивото на водата в района на парк "Батъри" е достигнало почти 4 м -

рекорд в историята на града. Общественият транспорт в града е спрян вече повече от денонощие.

Междувременно, поради опасност от наводняване, в АЕЦ "Ойстър Крийк", Ню Джърси, бе обявен режим на "необичайно събитие" – второ ниво от общо четири за опасност. От Комисиято по ядрено регулиране заявиха, че ситуацията е под контрол.

АЕЦ-ът се намира в близост до Атлантическия океан, но специалистите очакват, че в близките часове нивото на водата ще започне да спада.

 

Борсата в Ню Йорк няма да работи и във вторник заради урагана Санди.

Според управителния борд, борсата ще отвори не по-рано от 31 октомври - при това, "ако обстоятелствата го позволяват".

В понеделник борсовата сесия беше частично съкратена. И днес, както и вчера, сделките ще се осъществяват само в електронен формат.

Въпреки това обаче се очаква вялост в динамиката в борсовата търговия, особено на FOREX пазара. Трейдърите не очакват голямо движение и при основните американски индекси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър ковачев

    1 0 Отговор
    Е.атиии кефа
  • 2 Пешо

    1 0 Отговор
    Лелееее тази статия да не е сценарии за апокалиптичен филм ? Ужас
  • 3 Венцислав Михайлов

    1 0 Отговор
    Няма такъв филм, който животът може да ти предложи :)
  • 5 Венцислав Михайлов

    1 2 Отговор
    До всички във форума!
    Колеги, смятам, че коментари от рода на "taka im se pada na taq amerikanska sgan" са обидни за възпитанието ни и няма да се толерират. Пиша това да се знае, защо подобни коментари се и ще бъдат трити. С пожелания за хубав ден! :)

    Коментиран от #6

  • 6 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Венцислав Михайлов":

    да си чувал за "свободата на словото"?

    Коментиран от #8

  • 7 Марио

    1 1 Отговор
    Да си чувал за завистливи ?!
  • 8 рашката

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "руснака":

    Да си чувал за хейтъри и каква е ползата от тях?

    Коментиран от #9

  • 9 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "рашката":

    хм.... странно... в конституцията никъде не съм чел за "хейтъри"..... ще ми подскажеш ли в кой член ги забранява?

    Коментиран от #22

  • 10 еуоеу

    1 0 Отговор
    Тормозят целия свят !
    Сега господ ги наказва !
  • 11 Бакшиша

    0 0 Отговор
    Сещам се за филма - След утрешният ден.
  • 12 гнов

    0 0 Отговор
    хаха утре като вземат застраховките и ще ги видите в новите им къщи
  • 13 кик

    0 0 Отговор
    радвам се за тях.....това толерира ли се?
  • 14 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ВИЖДАМ ПО– ДОЛУ КАКТО И ГОРЕ НА СНИМКАТА ЕДИН ЛОБИСТ КОЙТО СЕ ОБИЖДА ОТ ИНАКВО МИСЛЕЩИТЕ ХОРА -ЗАЩО ЛИ ? ИСТИНАТА ЗА НЕОБРАТИМО ВЛОШАВАЩИЯ СЕ КЛИМАТ КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ Е ПРЕКОМЕРНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА С ВРЕДНИ ЕМИСИИ КАКТО И ПОГОЛОВНОТО ИЗСИЧАНЕ НА ГОРИТЕ -НАЛИ ТАКА ? САЩ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НА ПЕТРОЛ В СВЕТА И ЦЕНАТА МУ Е В ЗАВИСИМОСТ ОТ ТОВА ДО КАКВА СТЕПЕН СА ЗАПАСИТЕ НА ТАЗИ СТРАНА . САЩ Е ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ КОЯТО НЕ Е ПОДПИСАЛА ДОГОВОРА ОТ ,,КИОТО'' ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ ВЪВ ВЪЗДУХА И ЗАЩО ЛИ ... ? ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ПОДДЪРЖАТ НАПРИМЕР ОГРОМНИЯ ВОЕНЕН КОМПЛЕКС ЗА КОЙТО ОТИВА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПЕТРОЛА В СВЕТА -ВСЯКАКЪВ ВИД КОРАБИ ХЕЛИКОПТЕРИ ТАНКОВЕ РАКЕТИ И Т.Н. И Т.Н. БОЙНИ МАШИНИ КАКТО И НЕПРЕСТАННО ВОДЕНИТЕ ВОЙНИ ЗА НОВИ ТЕРИТОРИИ С ЗАЛЕЖИ НА ПЕТРОЛ . НА ВТОРО МЯСТО Е КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА ПО ВРЕДА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА И Т.Н. ТА ВМЕСТО ДА СЕ ВОДЯТ НЕПРЕСТАННИ ВОЙНИ НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА СПРЕ С ТАЗИ АЛЧНОСТ И ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЧЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО И ВСЕ ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА ! ТЕЗИ БУРИ УРАГАНИ И НАВОДНЕНИЯ СМЕНЯНИ РЯЗКО ОТ ГОЛЕМИ СТУДОВЕ САМО ПОДСКАЗВАТ КАКВО НИ ОЧАКВА ! СЕГА ПРОСТО МАКАР И КЪСНО РЯЗКО ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ ПРЕРАБОТКАТА И УПОТРЕБАТА НА ПЕТРОЛ И ДА СЕ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ЕКОЛОГИЧНИТЕ РАЗРАБОТКИ КАТО ГОРИВА ОТ ВОДА ГОРИВА ОТ ВЪЗДУХ ГОРИВА ОТ ВОДОРОД ЕЛ. ЕНЕРГИЯ И Т.Н СИГУРЕН СЪМ ЧЕ МНОГО ПАТЕНТИ ЗА ИЗОБРЕТЕНИЯ В ТАЗИ НАСОКА СА ИЗКУПЕНИ ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛИТЕ ИМ НО СЕ ДЪРЖАТ В ТАЙНА И НЕ СЕ ПУСКАТ В УПОТРЕБА ЗАЩОТО ПЕТРОЛНАТА ИНДУСТРИЯ И ПЕТРОЛНИТЕ МАГНАТИ ЩЕ ИЗГУБЯТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ . ЕТО ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА БЕДАТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА ! ПАРИ ПАРИ И ПАК ПАРИ . Е СЕГА ТЕЗИ ПАРИ ВМЕСТО ЗА ЕКОПРОДУКТИ ЩЕ ОТИВАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАЗРУШЕНИ ДОМОВЕ ЕЛ.РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ МРЕЖИ МОСТОВЕ ТУНЕЛИ ПЪТИЩА ХРАНА И НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ЖИВИ !? ИЗВОДА КАКЪВ Е ДРАГИ МИ ЧИТАТЕЛЮ - ЧЕ АЛЧНОСТТА НИКОГА НЕ ВОДИ ДО ЩАСТЛИВ ЖИВОТ А ПО-СКОРО ДО НЕЩАСТЕН КРАЙ !!! ЛОШОТО Е ЧЕ И ТУК У НАС НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА НИЩО И СКОРО ЕДНО ДЪРВО НЯМА ДА ОСТАНЕ НО ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЩЕ ИЗПИТАМЕ ТОВА КОЕТО ПРИРОДАТА НИ Е ПОДГОТВИЛА . НЕ СМЕ ПО-ГОЛЕМИ ОТ НЕЯ .ПРОСТО СМЕ ЗАБРАВИЛИ КОИ СМЕ -НАЛИ ТАКА Г-Н МИХАЙЛОВ ???

    Коментиран от #18

  • 15 кик

    0 0 Отговор
    а ние като умираме тука на американците пука ли им?пла4ат ли за нас?от техния геноцид?
  • 16 бай Георги

    0 0 Отговор
    Е-е-е-е,някакво ураганче и Щатите се на.раха!Ако беше тук,въобще нямаше да го направим на въпрос!

    Коментиран от #26

  • 17 чоко и боко

    0 0 Отговор
    Мисля, че точно американците са най-големите застъпници за свободата на словото! Дори искат цели правителства да свалят по същата тази причина!!!
    А сега, ето човек, който се застъпва за тях, погазвайки най-грубо тяхната идеология(журналист при това)!!!!
    Що за симбиоза????
  • 18 Веско

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТРОШАЧА":

    @14
    АБСОЛЮТНО!!!
  • 19 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Следващият ураган дано да е по силен.
  • 20 Роки

    0 0 Отговор
    к'во стана с филмите където американци спасяват света от земетресения, метеорити, комети, ледникови периоди.. да ги видим сега в действие
  • 21 Ники NYC

    0 0 Отговор
    ..АМИ..ДО ДВА-ТРИ ДЕНА ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРАТ НЕЩАТА... има организация и ред... и всеки си знае...задължениата...:))поздрави от голямата ябълка..:))
  • 22 рашката

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "руснака":

    Не, не ги забранява конституцията и не е нужно. Злобата е проблем за тези, които я преживяват! Докато те си харчат енергията да злобеят, другите харчат енергия да вървят напред, въпрос на свободен избор........
  • 23 Петър

    0 0 Отговор
    До "трошача" - брат, опитваш се да ме имитираш :)
    Недей pls... има още 'ляП да ядеш !
    Да съгласен съм с 99% от това което си написал, НО (!) - защо казваш че "началото на края е започнало" ?!?
    Защо гледаш само от перспективата за "ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЖИВОТА" ???
    Предполагам си чел или сигурно знаеш кои са ТРИТЕ ОСНОВНИ СИЛИ с които БОГ продължава ЖИВОТА, нали ?
    Ако не си ги чул на санскрит, да ти ги кажа - Те дори се произнасят на един Дъх, и се изговарят/изпяват под едно едничко име АУМ !
    Много има писано, много и глупости са добавени, но всеки знае за ЗЛАТНОТО ОМ ! Нали ?
    Е, това всъщност НЕ Е ..."ОМ", а "АУМ", и това са началните Звуци на Трите ЕНЕРГИИ КОИТО ОЛИЦЕТВОРЯВАТ >>>СЪЩЕСТВУВАНЕТО КАТО ЦЯЛО !
    Иззад тях стоят отново имена:
    "А" - Брахма
    "У" - Вишну
    "М" - Шива

    Които съответно са:
    Брахма - ТВОРЧЕСКАТА, СЪТВОРЯВАЩАТА ЕНЕРГИЯ (СТИХИЯ)
    Вишну - ПОДДЪРЖАЩАТА, РАЗВИВАЩАТА ЕНЕРГИЯ (СТИХИЯ)
    и Шива - РАЗРУШИТЕЛНАТА, ПРЕЧИСТВАЩАТА ЕНЕРГИЯ (СТИХИЯ)

    Хайде сега пак да си прочетеш написаното и да отгатнеш САМИЧЪК - защо аджеба се страхуваш от Разрушителната (Пречистващата от мръсотията) Енергия, след като е пределно ясно - ЧЕ ВСИЧКО Е СПИРАЛА, И ЧЕ - "СЛЕД РАЗРУШЕНИЕТО, НЕМИНУЕМО ИДВА СЪЗИДАНИЕТО"....и така кръга се затваря (или по-скоро се превръща в нов УРОК) !!!

    Когато си отговориш на този въпрос и намериш отговора, тогава и ще намериш покоя ! Не казвам че трябва да си спокоен когато пред теб "турчин бесней на бащино ти огнище", но и някак си - трябва да намериш баланса - ХЕМ ДА СИ СМЕЛ, ХЕМ и ТИХ (вътрешно) !

    :)
    Зная, звучи странно и много трудно, особено когато и двамата знаем че "Огъня гори" и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО ДА ГО ОВЛАДЕЕШ ! .... НО(!)... УСПЕЕШ ЛИ - ЩЕ СИ НАЙ-ЩАСТЛИВАТА ЛИЧНОСТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ! (до колкото Щастието може да бъде цел)

    А ако не търсиш Щастието, а си си заложил Бъдещето за да помогнеш на Човечеството, тогава ще ти дам и един друг съвет - "Просветлението НИКОГА няма да настъпи за всички хора по едно и също време ! Всеки един ще трябва да си извърви пътя САМОСТОЯТЕЛНО, което напълно обезмисля МАСОВИТЕ РИТУАЛИ, МЕДИТАЦИИ и СБИРКИ, които се опитват да превърнат ВСИЧКИ --> В ЕДИН"

    Това го четох в една Мъдра книжка, много отдавна (Източна Философия), и да ти кажа честно - колкото повече живея, толкова повече виждам КОЛКО Е ВЯРНО ТОВА !!!

    Абсолютно и изящно изказване ! Не зная кой е бил Мъдреца, но зная че сякаш Бог е говорил през него !

    Успех !

    Коментиран от #24

  • 24 православен

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Петър":

    ето още един сектант
  • 25 руснака

    0 0 Отговор
    именно - въпрос на личен избор. ако някой НЕ одобрява личен избор на някой ("хейтър" например), това не му дава право да го цензурира
  • 26 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "бай Георги":

    Бая-ти май не си виждал какво значи вятър със 150км/ч,тогава разбираш колко сме нищожни човеците пред силата на природата,много ти е лесно-моли се да не дойде до твойта врата!
    За да се напълнят тунелите на метрото-много е зле работата-дано да утихне-че пак ние ще плащаме щетите-царе са на игрите с пари-Янки!
  • 27 Japoneze

    0 0 Отговор
    Ало,Гандалф-да си прибереш жезъла-дрън,дрън-АУМ ли,повечето хора гледат да има АМ-ГЪЛ-ако сме такива-ще изчезнем-със съзерцание хляб не се прави!
  • 28 Петър

    0 0 Отговор
    Aлоуу "КРИВОславния" !
    Ти си толкова православен, колкото аз съм сектант !
    Не обиждай ХИЛЯДОЛЕТНА КУЛТУРА, която ти е дала ХЛЯБА В РЪЦЕТЕ !
    Това че си неук и искаш да си останеш проЗ до края на дните си, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ МИ НАКЛАНЯ КЕПЕТО !
    Отиди, поживей малко на Изток, пък тогава се върни и започни отначало ! Тогава ще имаш и очите и ушите за онова което написах..., а То - повЕрвай ми --> НЕ Е МОЕ !
    Не съм си го измислил, нито пък го интерпретирам.

    Цитирам го точно така както съм го чел, след това съм го ПРОВЕРИЛ ПРЕЗ ДУШАТА СИ и ДНИТЕ ИЗКАРАНИ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА !

    Ти като си толкова УМЕН - ще си умреш ТЪП !

    Казано е - "Камък който се търкаля, не хваща мъх"... или с друг думи - първо провери информацията, след това СЪДИ !

    Нали Иисус учеше да НЕ съдим, м ? Как така ТИ... О, ПРАВОВЕРНИКО (!), взе че още с първото си изказване - ОТСЪДИ КОЙ-КАКЪВ Е ?
    Браво бе... ЮНАК !

    Апропо - същото се отнася и за Джапанката... да не си мисли че като се подиграва, не върши същото зло ! Напротив, все същото е !
  • 29 даниел данков

    0 0 Отговор
    момченца сложете първо снимки дасевижда кои пише и сложете истинскитеси имена итогавасе правете на мъже.
  • 30 аз

    0 0 Отговор
    Пепи, какво ти става? Болен ли си?? Въобще имаш ли някаква представа за вяра???
  • 31 Петър

    0 0 Отговор
    Не знам за другите, но аз си ползвам ИСТИНСКОТО ИМЕ !
    Не съм страхливец, подметка или олигофрен...

    ...за другите не мога да говоря...

    До пост #30
    Братко, ако аз нямам Вяра (първо тази дума ВИНАГИ ТРЯБВА да се пише с ГЛАВНА БУКВА...това говори много за онзи който я употребява !)...то значе че не бих съществувал !

    Нещо повече, ако има една-едничка дума с която човек (тези които ме познават), може да ме определи това е именно Тя - ВЯРАТА !

    Досега е нямало човек с който да съм се запознал и да не съм му/й говорил за Вярата ! Просто е нямало и няма и да има занапред такъв случай... Оттам нататък можеш да си мислиш каквото си искаш. Оттам нататък можеш да градиш впечатлението си за мен.

    Първо (!)... Вяра в Истината и Любовта (ако забелязваш кои три думички съм ти написал), а след това всичко останало :)

    Успех братле !