Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 16:11 3 083 13

Анкара настоява: Русия да окаже натиск да се спазва примирието в Нагорни Карабах!

  • русия-
  • нагорни карабах-
  • турция

Споразумението, постигнато след напрегнати преговори в Москва, има за цел да позволи на етническите арменски и азербайджанските сили да разменят пленници и телата на загиналите

Анкара настоява: Русия да окаже натиск да се спазва примирието в Нагорни Карабах! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона с руския си колега Сергей Лавров и е поискал от него Русия да окаже натиск върху Армения да се придържа към условията на договореното примирие в Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс, като се позовава на турското министерство на външните работи.

Примирието, постигнато след напрегнати преговори в Москва, има за цел да позволи на етническите арменски и азербайджанските сили в Нагорни Карабах да разменят пленници и телата на загиналите в конфликта, предава БТА.

В изявление турското външно министерство осъди арменската ракетна атака срещу азербайджанския град Гянджа, за която съобщи днес министерството на външните работи на Азербайджан.

Според азербайджански източници, цитирани от ТАСС, при нападението са загинали 9 души, а 34 са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    16 2 Отговор
    Светът се изпдерасти откакто министерството на войната е било преименувано на министерсто на отбраната.
  • 2 Хасан

    11 25 Отговор
    Значи Армения губи и обстрелва цивилни райони директно от Армения . Ганджане е фронтова линия и това е военно престъпление ...Соросоиди Пашинян не получи подкрепа от Запада и сега се опитва да въвлече и Русия в конфликта ..но сигурно ще се прости с Нагорни Карабах и властта в Армения ще се смени с проруско и руската военна база от 2044 г ще се удължи на 2144г
  • 3 СССРБарета

    21 7 Отговор
    Разбира се че ще окажат натиск! Руснаците се разбират чудесно със сънародниците си от Дагестан и Чечня! Ако искат да имат просперитет трябва да живеят в мир и уважение християни и мюсюлмани! До неотдавна са живели заедно! Значи че може! Единствените които потриват доволно ръце от конфликт в този район разбира се са краварите!

    Коментиран от #5

  • 4 БАЙ МАРИН

    11 26 Отговор
    След тази провокация от страна на Армения, Азербайджан навярно вече е почнал пак да унищожава аналоговата руска военна техника в редиците на арменските сепаратисти .Новите турски безпилотни самолети трябва да се тестват на терен.
  • 5 Хасан

    11 18 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    А защо дагестанците и чеченците да нямат независима държава членка на ООН като България !?

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Щото

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ако не козируват на Русия, ще козируват на Турция. Вас никой не ви харесва от мюсюлманският свят.

    Коментиран от #8

  • 7 АНКАРА

    7 15 Отговор
    Русия да окаже натиск, оти аз такъв натиск ще окажа, че арменците ще заблеят за геноцид.
  • 8 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Щото":

    Не си прав ..бъркаш лидерите с гражданите ..лидерите са назначени не са избрани от народа

    Коментиран от #9

  • 9 А тебе кой те курдиса тук

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    да ръсиш простотия, Роме?

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "А тебе кой те курдиса тук":

    Пиша мнението си по актуални събития ..какво лошо има в това ?

    Коментиран от #11

  • 11 Оооо Роме

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Колко простотия, колко?

    Коментиран от #12

  • 12 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Оооо Роме":

    Недей да четеш
  • 13 Шоколад с малини

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Всички държави там ще бъдат зависими от НАТО (Турция),апетита идва с яденето ,следват Гръцките острови,източното средиземноморие, добива та газ ще даде сили на Турция, да контролира Черно море, разбира се с разрешението на НАТО които сега се радват от успехите та Турция н Нагорни карабах, срещу Русия и постепенно завладяващи кавказ,изпращане на 4000,терористи от сирийският клон на Алкайда в Нагорни карабах, е сигнала, който изпраща Турция, тя се стремиви да стане лидер в, ислямския свят ,като хо този начин предяви претенциите за световна сила,без апелационно,но Турция са сунити,Иран Шиити,това би довело до,нова голяма Азиатска война,с пълното унищожаване на Турция и с издаване на Кюрдска държава,Китай която е най могъща в Азия ще подкрепи Иран, НАТО ще стои на страни и ще моли за мир,Израел ще стои на страни от конфликта, Ердоган ще се крие в пещерите и ще умре от ухапване на змия, на балканите никой няма са разчита на НАТО, Китай ше стане първа военна сила, всички ще се съобразяват с нея,Истанбул ше бъде град на всички нации и религии,,няма да е в чертите на новата Турска държава, това е наказанието за Света София,молитва с ятаган в ръка,тея турци живеят в 15 век,когато Китай и Русия,Иран не са били още световни сили.
Новини по държави: