ФАКТИ.БГ

Азербайджан обвини Армения във варварство

Обстрелването на мирни жители и градове от въоръжените сили на Армения представлява още един ярък пример за варварство

Публикувана: 12 Октомври, 2020 15:08
35 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4778
Азербайджан обвини Армения във варварство
Снимка: БГНЕС/ EPA
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Обстрелването на мирни жители и градове от въоръжените сили на Армения след споразумението за прекратяване на огъня представлява още един ярък пример за варварство. Това обявиха от Посолството на Азербайджан в София. Макар двете страни да договориха спиране на огъня, отново се стигна до кървави сблъсъци. Азербайджан посочи в позицията си, че Армения продължава "грубо да нарушава договореностите". ФАКТИ публикува позицията на Азербайджан без редакторска намеса:

Независимо от постигнатото в резултат на проведената с посредничеството на Руската федерация московска среща на министрите на външните работи на Република Азербайджан и Република Армения споразумение за спазване на режима на хуманитарно прекратяване на огъня от 12:00 часа на 10 октомври 2020 година, въоръжените сили на Армения продължават грубо да нарушават тези договорености.

Веднага след влизане в сила на режима на хуманитарно прекратяване на огъня Агдамски и Тертерски райони на Азербайджан бяха подложени на артилерийски огън от страна на въоръжените сили на Армения. Няколко часа по-късно въоръжените сили на Армения предприеха опит са настъпят в посока на Гадрут и Джебраил. В резултат на обстрела от страна на въоръжените сили на Армения на санитарна кола, обозначена с поставен по видим начин бял флаг, която събира телата на арменски войници на територията на Суговушан, един медицински работник е сериозно ранен.

През нощта срещу 11 октомври вторият по големина град на Азербайджан Гянджа, който се намира далеч зад фронтовата линия, беше подложен на ракетен обстрел от страна въоръжените сили на Армения. В резултат на атаката са загинали 9 цивилни лица, 34 души, в това число и деца са били ранени. Обстрелването на мирни жители и градове от въоръжените сили на Армения след споразумението за прекратяване на огъня по хуманитарни съображения представлява още един ярък пример за варварство и показва, че призивите на ръководството на Армения за прекратяване на огъня не са нищо друго, освен лицемерие.

Преднамереното обстрелване от страна на Армения в рамките на провежданата от нея политика на агресия срещу Азербайджан на мирното население, на сгради, цивилни обекти и медицински персонал за пореден път демонстрира, че тази страна игнорира основополагащите норми на международното право, включително и международното хуманитарно право и Женевските конвенции, явно нарушава задълженията си и е много далеч от основните принципи на хуманизма. Решително осъждаме тези актове на агресия от страна на Армения и призоваваме международната общност да предприеме решителни стъпки с цел принуждаването на страната окупатор Армения да спазва международното право и международните си задължения.

Цялата отговорност за ситуацията в региона пада върху военно-политическото ръководство на Армения.

Азербайджан

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Испански
1 Отговор
Азербайджан да се изтегли от територията на Армения!

Коментиран от #23


Оценка:
-42 +41

Сандо
2 Отговор
Интересно кой натиска Армения да продължава да върши глупости,поставяйки на карта бъдещето си?

Оценка:
-26 +23

TRoskOt
3 Отговор
Ама те не са все още в Армения не сте ли разбрали че азерите воюват за сега в пределите на страната си срещу ОКУПАТОР. Ако бе така като си фантазирате световните сили ще са се намесил сто пъти до сега.

Коментиран от #13


Оценка:
-27 +43

Бедуинян
4 Отговор
Арменските ракети могат да улучат града, ако има късмет може и селото, но военен обект нямат шанс.

Оценка:
-17 +19

Нашмурлан Нашмурлаев
5 Отговор
Азерите, подлагани от Ердо, започнаха тая война, а сега лицемерни реват..... Трябва да им ударят газопровода и Баку, че да им стане гот :)

Коментиран от #21, #24


Оценка:
-26 +40

цветонато ц
6 Отговор
Арменците се чудят как да въвлекат Путя у конфликто, ама нема кой да им се върже. Да звъннат на баба Меркел.

Оценка:
-20 +27

Силви Вартан
7 Отговор
ХРИСТИЯНИ срещу мюсюлмани!
Мани, мани !

Оценка:
-6 +17

azбек
8 Отговор
Internet FON EU новини на руски език

Оценка:
-3 +0

Арменският поп
9 Отговор
Да се оплачат! Азерите !...

Оценка:
-7 +13

Гарабед и Киркор
10 Отговор
Браво на арменците!

Оценка:
-30 +18

Човека
11 Отговор
Е как няма, съсипали са стария мерцедес...

Оценка:
-1 +6

Ели Оригинал
12 Отговор
Кавказките татари-Азерите затова ли прекъснаха интернета и не допускат журналисти.

В общи Армения си връща изконни територии, отнети от КАВКАЗКИТЕ ТАТАРИ въползвайки се от ПСВ, глупостта на Ленин, Сталин - безобразен геноцид в периоди 1915, 1918,1920, и последващ такъв.
След ВСВ Труман плаши Сталин с атомна бомба, когато Сталин иска да се върне лоното на Армения Нахиджеван, който в момента е турски. Арарат изконна територия на Армения, Турция?
Вижте как е откраднат Наbиджеван - за да може след време Турция да иска коридор.

Шуше отново арменски, страшен геноцид и избиване, кланета, горени тела, после обстрелват татарите арменците от Шуше и искат Аврмения да върне открадната територия, за да избиват по-ледно арменци..

Няма държава Азербайджан през вековете, името е открадното от Иран. Няма да ми позволят редакторите да направя кратък исторически обзор от Страбон до днешни дни.

Коментиран от #17


Оценка:
-21 +24

Азер
13 Отговор

До коментар #3 от "TRoskOt":


Арменците имат договор с Русия за тая схема , ако Азер престъпи Арменската граница требва се включат Руснаците . Азерите воюват за сега в пределите на страната си срещу ОКУПАТОР!

Коментиран от #19


Оценка:
-13 +24

ДЕНИС ПЕДАЛОВ
14 Отговор
Соросоида мюсолманин слугата на сородоидите в БГ!

Оценка:
-5 +10

Арменците
15 Отговор
са варвари.

Оценка:
-15 +17

Хисторик
16 Отговор
Нагорни Карабах е населен с арменци от хилядолетия турците и азерите да се връщат в Северна Африка от където са дошли!

Коментиран от #18, #27


Оценка:
-21 +23

Защо не номинираш
17 Отговор

До коментар #12 от "Ели Оригинал":


Хитлер за нобелова награда за мир?

Оценка:
-1 +13

Истерик
18 Отговор

До коментар #16 от "Хисторик":


Върни се с хан Аспарух от дето си дошъл.

Оценка:
-9 +21

Ели Оригинал
19 Отговор

До коментар #13 от "Азер":


В май 1918 г., кавказките татари, или кавказки тюрки обявяват за образувание наречено Азербайджан променено име на Атрапатен.
Атрапатен е име от Иран и никога не е било разпространено отвъд север Иран, съгласно Плиний Старши, Птолемей, Страбон.
Подобна историческа единица никога не е съществувала, и едва 1918 е създадена подобна, заради политически съображения.

Съвременната Азерска историография, фалшифицира дори труда на основоположника си Бакикханов, той пише история на "Ширван и Дагбестан", която в съвременен превод Азерите наричат Азербайджан съвършено РАЗЛИЧНИ НАЗВАНИЯ.

Да не ви доскучавам, та дори името е фалшифицирано, а в съвременните азерски преводи "Ширван и Дагбестан" са изключени.

Мога да продължа, но няма да ви е интересно.

Коментиран от #25, #26


Оценка:
-9 +18

peace
20 Отговор
Арменски геноцид
Някои от виновните за геноцида се обогатиха, като разграбиха имущество, за което се твърди, че е „изоставено“ от арменците. Всъщност на 26 септември 1915 г. турският парламент прие подходящо закон за конфискация на такова имущество в полза на държавата. На практика това богатство се разпределя на длъжностни лица и местни видни личности. По същия начин арменските банкови депозити и полици за застраховка живот се изземват от правителството, когато могат. По този начин „модерна“ Турция е изградена социално, политически и икономически върху убийството на арменци.

Няколко съвременни състояния - например тези на групите Koc и Sabanci -. Емблематично президентският дворец Чанкая е иззет от арменец от Анкара. Поради това Турция се страхува от искания за обезщетение от потомците на жертвите. Следва да се отбележи, че след гръмки съдебни дела в момента се водят дела срещу големи германски и турски банки и срещу самата турска държава.

Оценка:
-15 +18

Maximus
21 Отговор

До коментар #5 от "Нашмурлан Нашмурлаев":


Не подвеждай хората, чети арменци...

Оценка:
-3 +5

КРАЛИ МАРКО
22 Отговор
Винаги съм се чудел как е възможно народи които са били подлагани на геноцид след това да извършват същото с други народи. Визирам евреите и арменците. Тази земя принадлежи на Азербайджан по всички международни закони. Изроди. Това че съм християнин не означава че съм кривоглед.

Оценка:
-14 +28

Ти тъпанар ли си или овчар
23 Отговор

До коментар #1 от "Испански":


Диване мръсен Нагорникарабах е Азерска земя

Оценка:
-14 +14

Бай Иван
24 Отговор

До коментар #5 от "Нашмурлан Нашмурлаев":


Смърт на Арменците

Оценка:
-13 +13

един от стадото
25 Отговор

До коментар #19 от "Ели Оригинал":


на който не му е интересно да не чете. Давай..омръзна ми от лозунги. Истината е в детайлите. Давай още

Оценка:
-0 +5

TRoskOt
26 Отговор

До коментар #19 от "Ели Оригинал":


Столицата на Азербайджан Баку се намира на Каспийско море а някои от съседните му страни и други все още го споменават като Хазрско море. За тези които знаят историята ще си спомнят за хазарите дето са населявали околноста от където ХАЗАРИ лесно се се трансформира в днешното АЗЕРИ.

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +7

ГордТУРЧИН
27 Отговор

До коментар #16 от "Хисторик":


Каспийско море и околността от 5 хиляди години е на Турците. Арменците тогаз живеят в Арабските пустинйи. Арменците идват в Каспийско море във времена на Османската империя. След това с финансирането на Руснаците започват вътрешна война срещу Османската империя и ядът р.зания к.р и си сядат на г.за. След разпадането на Османската империя Руските агресори подкрепят арменците и започва изгонването на турците там и геноцид. Арменците никога не са били там те са живеели в арабските пустинйи без култура и ценности.

Коментиран от #31


Оценка:
-20 +13

TRoskOt
28 Отговор

До коментар #26 от "TRoskOt":


А това за азерите че са татарите частично е истина защото те и други народи дори заедно с прабългарите всъщтност образуват Хазарския Хаганат.

Оценка:
-1 +7

васик атанасова
29 Отговор
войната тепърво започва
азерите ще съжеляват искрено за убитите армнеци
арменците са едни по цял свят

Коментиран от #30


Оценка:
-5 +12

TRoskOt
30 Отговор

До коментар #29 от "васик атанасова":


Разделени са на арменска , православна и католическа църква но поради това че първата упорито се противопоставя срещу претапянето от третата това не става.

Оценка:
-4 +2

До турчин
31 Отговор

До коментар #27 от "ГордТУРЧИН":


Абе амуджа от кога турците имат 5000 годишна история...ахаха плача от смях на тъпизмите които си писал, чалмите имат нямат 600-700годишна история леле колко мъка има в теб...😄 арменците когато са съществували къде са били амуджите ....ахахаха, такава простотия не бях чел до сега,пази боже!

Коментиран от #33


Оценка:
-6 +12

Cvfgf
32 Отговор
Още две държави почнаха да войуват за жалост.Малко по-малко мира почна да езчезва от Света.

Оценка:
-0 +1

Амуджа
33 Отговор

До коментар #31 от "До турчин":


800год бе а..... к

Оценка:
-1 +0

34
Този коментар е премахнат от модератор.
35
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Христо Крушарски
Собственикът на Локомотив Пловдив коментира ситуацията в тима
Настроението в Локомотив е пивко, трябва ни почивка и топла храна."

Още бисери
ТОП 5