Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 07:17 6 138 45

Арменската армия атакува училище и журналисти в Тертер

  • азербайджан-
  • тертер-
  • армения-
  • училище-
  • атака-
  • журналисти-
  • война

Арменският обстрел е предизвикал срутване на тавана на училището

Арменската армия атакува училище и журналисти в Тертер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Азербайджански журналисти, отразяващи нападения срещу цивилното население, са станали мишена на атака на арменските военни в град Тертер, предаде Анадолската агенция.

Военният кореспондент на азербайджанската държавна телевизия AZTV Елнур Тофиг каза пред Анадолската агенция, че журналистите са правели видеозаписи от училище, ударено от арменските военни в село Дуверли, когато се е случило нападението срещу тях.

Арменският обстрел е предизвикал срутване на тавана на училището. „Веднага напуснахме училищната сграда, но други снаряди паднаха близо до зоната, където беше паркирано нашето превозно средство“, каза Тофиг и добави, че е имало друга експлозия, докато се опитвали да стигнат до превозното средство. Шофьорът на превозното средство и друг цивилен са ранени при нападението.

Азербайджанският журналист добави, че те ще продължат да съобщават за арменски нападения срещу цивилни. Арменските военни нарушават наскоро установеното прекратяване на огъня, като извършват атаки срещу азербайджански градове, включително Тертер. Азербайджанските власти отбелязват, че между 27 септември и 14 октомври са убити 43 цивилни и 206 цивилни са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арменците

    44 50 Отговор
    Показаха истинското си лице.

    Коментиран от #22

  • 2 Ттттт

    54 45 Отговор
    Е как така все училища според журналистите се уцелват? Май виждам ясна подкрепа за азерите и за турските интереси и мечтата им за отоманска дъга от Азербейджан през нас,Македония и до Албания...

    Коментиран от #16, #17

  • 3 минчо

    39 60 Отговор
    АРМЕНИЯ СЕ БИЕ СРЕЩУ АЗЕРИ ПОДКРЕПЯНИ ОТ ТУРЦИ. А ТУРЦИТЕ ОТ РУСНАЦИ И НЕМЦИ.ЗА ТОВА АРМЕНЦИТЕ ИМАТ ПЪЛНО ПРАВО ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН.И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ НИМСКИТЕ РУСКИТЕ И ТУРСКИТЕ МИНУСИ

    Коментиран от #4, #5, #36

  • 4 Минчо Хикимян

    25 10 Отговор

    До коментар #3 от "минчо":

    Когато вашия премиер лая НАТО та НАТО, не пискахте, сега Руските интереси, Турските интереси... Спирайте огъня, армията в Армения. Нагорни Карабах, девоенизиран с отворени граници а вие на масата за преговори!

    Коментиран от #6

  • 5 Амуджа

    44 50 Отговор

    До коментар #3 от "минчо":

    Арменците са окупатори не жалете за тях

    Коментиран от #43

  • 6 минчо

    24 10 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо Хикимян":

    КОЙ Е МОЙ ПРЕМИЕР? И КАКВО НАТО.?АЗ НАТО НЕ ГО ХАРЕСАМ.ЗАЩА АКО КАЗВАШ ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СИ ИЛИ ОТ НАТО ИЛИ ОТ РУСИЯ?АААААЗЗЗЗ СЪМ БЪЛГАРИН И ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 7 Алфа Вълкът

    14 21 Отговор
    Бабуинкян и сина му да ходят да водят преговорите за мир. Не е ли нагло, когато арменците протестираха през арезбейджанското посолство. Той да организира протести пред НС?
  • 8 123

    36 22 Отговор
    Тази статия е целенасочно подбрана. Азърбейджан е нападнал преди това по въздуха Аремнски военни ракетни подразделения въоръжени с ракети Точка на Арменска територия не в Нагорно Карабах.Аремения е казала че Азърбйджански военнни инсталации и военни ще им бъдат цел. Степанакерт и бил под обстрел през ноща, и тяхната артилерия е отговорила с обстрел на Ганджа където вечи има щети.
  • 9 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    4 13 Отговор
    ТИЯ ОТ БИВШИЯ СССР СЕ ИЗТЕПАА....
  • 10 Училища, болници

    14 17 Отговор
    Как си личи руският почерк...
  • 11 Отвратен

    53 23 Отговор
    Напоследък се наблюдава масирана кампания в подкрепа на Азербайджан. Турция не жали средства в това отношение. От платените статии разбираме как лошите християни нападнали вероломно горките мюсюлмани, а те видиш ли искат само братство и мир.

    Коментиран от #15

  • 12 Истината

    34 30 Отговор
    Войната си има достойнство. Армения не заслужава респект.
  • 13 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    4 12 Отговор
    ТИЯ ОТ БИВШИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СССР СЕ ИЗТЕПАА......
  • 14 Гост

    31 11 Отговор
    А в нашата турска губерния има училища, които изглеждат по същия начин и без да има война. Не ви ли писна от платени статии?
  • 15 Да да

    14 28 Отговор

    До коментар #11 от "Отвратен":

    Ах тия добри християни, как ги нападат мюсулманите на собствената си територия....вместо да им я харижат без бой.

    Коментиран от #18

  • 16 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ттттт":

    Голяма сграда,лесна мишена
  • 17 Убийци

    31 34 Отговор

    До коментар #2 от "Ттттт":

    Само недей да на пълниш гаштите си с нещо че може да мирише .Турците няма да те ударят до като ти не се проявиш с геноцит и омраза към тях .Нали знаеш кой то си търси си намира Умирате от страх като чуете за Турция .Турците нямат интерес към твоята бедна земя докато ти неги предизвикваш .Седи си тихичко и мирно и гледай добре да се поминуваш с комшиите си.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Отвратен

    31 20 Отговор

    До коментар #15 от "Да да":

    Вие явно разчитате на максимата, че ако повторим една лъжа многократно, то тя се превръща в истина. Щом и Плевнелиев тръгна да обяснява колко лоши са арменците, значи всичко е ясно - някой плаща здраво за тази кампания. Провокациите започнаха от Азербайджан, а истината е, че ябълката на раздора са територии, които са населени с арменци и които са били дадени на Азербайджан след ПСВ и създаването на СССР. Въпреки упражненият над тях геноцид арменците остават. След разпадането на съюза конфликта се разгаря отново в началото на 90-те. Има зверства и от двете страни, а за да се стигне до примирие се дава автономия на Нагорни Карабах. Сегашният конфликт започна от Азербайджан, който е силно окуражаван от Турция. Армения се бори за оцеляването си, така както скоро и на нас може да ни се наложи!

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    26 23 Отговор

    До коментар #17 от "Убийци":

    Виждам, че милееш за Турция. Защо по-добре не отидеш да си живееш там? Тук нямаме нужда да ни съветват на развален български.

    Коментиран от #38

  • 20 По пет на нож

    27 20 Отговор

    До коментар #17 от "Убийци":

    Скоро турция ще е няма предсказано е одавна 30%избити 30%избягали по света 30%приемат истинската християнска вяра .
    През балканската война трябваше Великите сили да ни оставиха дая унищожим

    Коментиран от #24, #25, #34

  • 21 Нескопосана пропаганда

    18 15 Отговор

    До коментар #18 от "Отвратен":

    Все още правото и международните договори значат нещо...Карабах може да е населен дори с италианци но на хартия принадлежи на азерите и армените се явяват окупатори...справка ООН и международната общност...

    Но форумните колеги са останали с впечатлението, че конфликтът почна вчера...
    Ами не..не беше вчера нито преди 2 месеца след арменските атаки над петролопроводният район...конфликтът е близо 30 годишен..за тези 30 години не са живяли в мир...арменците (точно така, може и да е горчива истина но е истина, приета и от международната общност) периодично пробват азерите с обстрели и диверсии на азерска земя..
    Алиев преди време им каза, че отбраната като отговор на подобни нападения поставя Азербайджан в позиция на губещ и че, следващият път ще се наложи да реши проблема радикално и чрез офанзива...е, следващият път се оказа Август месец....
    Обаче изненаданите са армените, които не очакваха подобен отговор...според Майкъл Скот Доран азерите напреднаха в делото с безпилотниците благодарение на Израел и Турция, преорганизираха армията чрез турски модел (НАТО) и изненадаха армените които са в съветски модел...това ги кара да се оправдаят ,че са атакувани от Турция и да спечелят политически дивиденти (щото други не останаха )..
    Саркисян преди 10-на години бе заявил, че тяхното поколени взе Карабах (и азерски територии) а следващото да вземе Арарат..изобщо мечтата за Велика Армени на 3 морета..Каспийско, Черно и Средиземноморско..( официална позиция учена в
  • 22 Рошко

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Арменците":

    Досущ като евреите
  • 23 Мачкай Ердо планктоняна

    12 12 Отговор
    Нека цъфти
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Помака

    19 15 Отговор

    До коментар #20 от "По пет на нож":

    България винаги е била слаба държава. Вие не сте фактор за Турция. Внимавай какво говориш че отсреща има луд националист и ЕС няма да те спаси за 1 ден ще бъдеш окупиран
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този път армянобезяните удариха греда

    13 15 Отговор
    Мислеха си, че както всеки път провокациите им ще останат без последици и отговор и че пак всички ще си затворят очите за зверствата и геноцида извършван от години върху азерите. Обаче този път не познаха. Азерите взеха сопите и решиха веднъж за винаги да унищожат тумора разяждащ земите им. Такива посегателства срещу училища болници и всякакви граждански обекти са характерни за губещите и отчаяни армени. Всичко това съчетано с вродената им диващина и никаква човещина прави постъпката им напълно очаквана и закономерна. Това още повече увеличава решителността на азерите да ги изметат окончателно от земите си.

    Коментиран от #31, #42

  • 28 Българин

    19 14 Отговор
    Подкрепям на 1000000% арменците като братски християнски народ, както турците си подкрепят азерите по ислямска религия!

    Коментиран от #29, #35

  • 29 Ами що си още тука

    14 11 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Бягай да ги подкрепяш на терен

    Коментиран от #30

  • 30 Бай Х*Й

    7 10 Отговор

    До коментар #29 от "Ами що си още тука":

    Не ми казвай какво да правя!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ТЬI ВОР ТЬl TРУС ТЬl AРМЯНИН

    0 9 Отговор
    Шапки долу пред геният А.С.Пушкин!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Дори и ако не са прави ли !?
  • 36 Амуджа

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "минчо":

    Минчо арменските сепаресисти до 10 дни ще клекнат на азерити няма друг начин
  • 37 ТЕРТЕР е български град от

    3 1 Отговор
    първата империя в СВЕТА- Българската простираща се върху днешните кавказки републики Афганистан Киргистан част от Монголия и Китай.Пьрвата Империя в Света е Българската.Сички го крият а само Япония НЕ Го Крие и с уважение и респект и СЕГА ....
  • 38 Амуджа

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ти защо не идеш в армения
  • 39 Гарабед и Киркор

    9 6 Отговор
    АРМЕНЦИТЕ ще победят!
    БОГ е с тях срещу неверниците !!!
  • 40 Арман Хампарцумян

    9 7 Отговор
    Да живее Армения !
    Ще смачкаме Баку !
  • 41 Исус Христос

    9 6 Отговор
    Скоро ще има кръстоносен поход срещу
    Мюсюлманите! Крайно време е !
  • 42 vasik atanasova

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Този път армянобезяните удариха греда":

    азерите как събаряха църкви и то с хора вътре
    явно не знаеш че ПЛАТЕНАТА АРМИЯ НА РУСИЯ ВАГНЕР Е НА СТРАНАТА НА АРМЕНИЯ
    ИРАН СЪЩО Е С АРМЕНИЯ
    САМИ СИ ВКАРАХА АВТОГОЛ ЧЕ НАПАДНАХА АРМЕНИЯ
    СЕГА ЩЕ СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА
    ПОВЯРВАХА СИ КАТО С БЕЗПИЛОТНИ САМОЛЕТИ ИЗГОРИХА НЯКОЛКО ТАНКА НА АРМЕНИЯ
    ЕРДОГАН Е ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 TRoskOt

    1 1 Отговор
    Аерманците отново БЕЗЦЕЛНО бомбардираха населено място в Азербайджан с намерение за нанасяне на максимални щети и УБИВАНЕ на цивилни ХОРА.
  • 45 TRoskOt

    1 1 Отговор
    Защо Факти не публикува такива ФАКТИ?