Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 13:13 6 794 43

Ердоган: САЩ и Русия снабдяват Армения с оръжия

  • азербайджан-
  • армения-
  • турция-
  • сащ-
  • русия-
  • нагорни карабах-
  • реджеп ердоган-
  • оръжия

Нашите азербайджански братя искат да освободят окупираните от арменците територии, каза Ердоган

Ердоган: САЩ и Русия снабдяват Армения с оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - САЩ, Русия и Франция – подкрепят Армения, осигурявайки ѝ оръжия, предаде TRT World.

"Това, което се случи в Ирак, Сирия, дори на Балканите в миналото, а сега и в Либия и Карабах, ни показа как дискриминацията и преследването на малки печалби не са донесли нищо освен кръв и сълзи", каза Ердоган на конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието в югоизточната турска провинция Шърнак.

Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа бе създадена през 1992 година с цел намиране на мирно решение на конфликта в Нагорни Карабах, но без резултат. "В момента нашите азербайджански братя водят много сериозна борба срещу Армения. Защо? Защото те се борят за освобождаването на окупираните от арменците земи", каза Ердоган и добави: "Какво може да бъде по-естествено от това?"

Ердоган подчерта, че САЩ, Русия и Франция "не са завършили тези преговори" от 30 години и не са предоставили земите на азербайджанския народ. "Сега азербайджански братя се борят да освободят окупираните територии. Нека Аллах да им помогне. Вярвам, че те ще освободят окупираните от арменците земи. И ние се молим за тях. Надявам се, че ще го направят успешно", каза турският президент.

*На снимката: Хора скърбят за жертвите в Нагорни Карабах пред посолството на Азербайджан в Москва. Самопровъзгласилата се Република Нагорни Карабах не е призната международно за арменска земя. Територията ѝ е международно призната като част от Азербайджан.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха

    68 33 Отговор
    Мръсният фес как лъже...
  • 3 РЕАЛИСТ

    64 11 Отговор
    Ама те снабдяват и Азербайджан, но мълчи Ердоган за това. Русия е продала повече оръжие на Азербайджан, отколкото на Армения. С парите от газта азерите се въоръжиха с най новото.
  • 4 Лебенсраум

    66 12 Отговор
    Е кво сега да ги оставят да ги избиете ли както 1913-та?
  • 5 Стоян

    38 45 Отговор
    Аз честен арменец не съм видял. Видял съм много, които наглеят. Не благодарни са, че ги спасихме от лапите на турците, и казват, че те са си платили за да бъдат в България. За мен те не са добри хора

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Българина

    60 19 Отговор

    До коментар #1 от "Турчин":

    Абе не знам какъв турчин си, но трябва да знаеш, че ерДУХАН бавно, но сигурно вкарва Турция в тинята.Имам приятели турци(от Турция),които с визи живеят и работят тук.Не искат дори, да чуят за връщане в Турция.Тоя съсипа страната, която все пак вървеше напред, а ти си мисли каквото искаш.

    Коментиран от #28

  • 7 В.В.П.

    20 8 Отговор
    Таип е по глупав отколкото е всъщност..Който не произвежда ,купува..
  • 8 Доктора

    45 17 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян":

    На ъгъла на ул. "Цар Симеон" и "Шар планина" в София има една кооперация, която се знае като арменската, защото много от живеещите бяха арменци.Трябва да ти кажа, че нито един от тях не бе лъжец, крадец, измамник и т.н.Нещо повече.Помагаха на всеки с каквото можеше.Бяха много добри хора.
  • 9 Мдаа

    14 15 Отговор

    До коментар #1 от "Турчин":

    Пращат въздушните си сили в Армения, а Русия праща свойте. Какво правим? Русия има 4100 самолета, Турция 1055. Русия има 873 бойци и 742 атакуващи самолета. Турция има 206 Бойко и 0 атакуващи.
    Статистиката е от "globalfirepower".
  • 10 1иван

    30 17 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян":

    Стояне по-важния въпрос е не кои са добри или лоши.
    Азерите и те не са цвете. Азерски капитан поканен като намлюдател на ученията на Нато в Унгария 2004 насича вечерта арменския офицер. Съден и осъден върнат в Азербейджан е посрещнат като герой и не лежи. Но...азерите воюват на своя земя. От Карабах казват имат 1,3 млн изселници откакто Армения го е окупирала. Дадоха 2 пъти примирие на арменците в рамките на седмица и те в първите минути го нарушиха като изпратиха тактически ракети по граждански цели-т.е. също както Садам изпрати ракети по градове с мирно население в Израел по време на войната. Ами колкото и да ни е мъчно за това, че там е една от първите православни държави в далечното минало, истината е, че азерите воюват за собствената си държава, а арменците са окупатори и на всичкото отгоре правят военнопрестъпления в момента.

    Коментиран от #14, #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 BayraktarB2

    17 24 Отговор
    Acкeрa e нaвcякъдe. Имaт бaзи в Либия, Cирия, Ирaк, Кaтaр, Aзeрбaйджaн, Coмaлия, Aлбaния, Aфгaниcтaн, CeвeрнoКипъркa турcкa Рeпубликa cкoрo и в Кaрaбaх. Прeз 1923г. нaритaхa з.дницитe нa импeриaлиcтитe в Aнaдoлa. Aтaтюрк e хвърлил ocнoвитe нa Турция мнoгo дoбрe. Кaтo глeдaм тaм къдeтo импeриaлиcтитe игрaят шaх c пиoнкитe cи Турция cи рaзширявa caмo тeритoриитe хaхa

    Коментиран от #36

  • 13 Иван

    27 16 Отговор
    Време е арменците да се махнат от азерските земи след като не искат да живеят в мир с азерите. Все едно нашите турци да се вдигнат в Кърджали и ние като ги трепем да сме виновни за това. Затова арменците, ако не искат да живеят в мир в азерска земя, нормално е азерите да ги мачкат
  • 14 РЕАЛИСТ

    31 14 Отговор

    До коментар #10 от "1иван":

    Нагорни Карабах е подарен на Азербайджан след революцията. Да твърдиш, че това е азерска територия е все едно да кажеш , че Западните покрайнини са сръбски или че Беломорска Тракия е гръцка.

    Коментиран от #26, #27

  • 15 Даскала

    20 15 Отговор
    Аз искам тъпото фесче да се разкара от окупираният Кипър!!!!
  • 16 Зевс

    1 11 Отговор
    Двама се карат бялата раса печели, пътят на коприната китай и пътя на ориенталците от турция ще загубят, хвани армения та удари азербайджан и двете не стават за нищо. Както винаги Западната Римска Империя това е Западна Европа Америка Канада Аржентина Австралия и малкото бели в ЮАР и Източната Римска Империя това е Централна и Източна Европа Кавказ Балтика Славяните от Русия срещу всички от Западналия изток и ориента това са Мексико Бразилия Африка Арабия Индия Китай Турция и други тем подобни

    Коментиран от #41

  • 17 ПЕНКО

    10 8 Отговор
    Защо натю не атакува Азербайджан -както атакува Сърбия заради Косово ???? НА ЕРДОГИТО МУ ИЗНАСЯШЕ НАМЕСАТА ЗА КОСОВО , А ДНЕС Е СЪЩОТО В КАРАБАХ -АМА " ОЛОЛЕЕЕ " !!!!!!!!
  • 18 bauman

    16 3 Отговор
    Много ясно казано,с разликата на това,че азерите купуват оръжие а на арменците подаряват оръжие.Това ясно показва колко ,,много,,желаят примирие разните франсета,американци и братята руснаци от 30 г.насам ....двулични политики за сметка на човешки животи.
  • 19 фесче

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Турчин":

    Очаквай посещение!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор
    ЕРДОГАНпогубва най вече ТУРЦИЯ

    Коментиран от #23

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    светът се управлява от психопати
  • 23 vasik atanasova

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ !
    И В ДВАТА СИ КОМЕНТАРА СИ ПРАВ !
  • 24 S74LK3R

    9 3 Отговор
    Ъъъ, това граничи с тотална шизофрения. Ердоганя прати турските военни при азерите а реве, че чужди страни пращат подкрепа на армения....
  • 25 Хамсал

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "1иван":

    Как ги преброи 1.3 млн. азери изселници? Я виж малко история-През 1920 г. Азербайджан, част от който е Нагорни Карабах, е присъединен към СССР. През същата година болшевиките на власт в Армения създават Арменска съветска социалистическа република. По онова време територията на Нагорни Карабах е 94% населена с арменци. През 1923 г. Нагорни Карабах става автономна област, отделена от Армения. На 20 февруари 1988 г. Нагорни Карабах декларира отцепване от СССР.

    Коментиран от #30

  • 26 TRoskOt

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    По същата логика и България е подарена на българите през 19 век така ли ?

    Коментиран от #29

  • 27 ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Западните покрайнини и Беломорска Тракия ! Тясна ще да е за РОМЛЯНИТЕ България.
  • 28 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    Какво общо има Турция с арменско азерския конфликт !? ..
  • 29 РЕАЛИСТ

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "TRoskOt":

    Очевидно логиката ти куца. Изучавате ли в Турция логика въобще?

    Коментиран от #34

  • 30 Комшия

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хамсал":

    Нагорни Карабах е заселен с арменци през 19ти век под въздействието на Руската империя. Преди това даже в територията на днешна Армения те са били малцинство. Ако не вярвате проучете...

    Коментиран от #31

  • 31 Хамсал

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Комшия":

    Не пиши глупости! Армения я има по онези места от 2 в. пр. н. е.! Азерите се изграждат, като етнос при проникването на тюркските племена през 9-ти век и смесването им с кавказки и ирански племена! Не се правете турците по-тарикати от македонците!
  • 32 Халий

    2 2 Отговор
    Армения да се радва,че азерите не проявяват претенции към Ереван, защото там до 1812 год. арменците бяха само 20 % ,там армения бе създадена изкуствено от русия в азербайджанска територия от преселението арменци от иран и османска империя.
  • 33 TRoskOt

    5 1 Отговор
    ЕС не прие гръцкото предложението на ембарго за продажба на оръжие за Турция.
  • 34 TRoskOt

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "РЕАЛИСТ":

    Логиката е следната Русия взима азерите от османците и след това им прави държава нали кога по средата на 20 век?

    Върнисе към края на 19 век и ще видиш същото Русия взима българите от османците и съответно им прави държава и толкова с тая разлика че не им дава Западните Покраинини и Беломорска Тракия.

    Коментиран от #35

  • 35 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "TRoskOt":

    Сега разбирам, че не само логиката, но и историята ти е непонятна. Безмислено е да си губя времето с теб. Да бе внимавал повече в училище.

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 TRoskOt

    0 0 Отговор
    Азерите действат по старата турска тактика като притискат врага във форма на ПОЛУМЕСЕЦ след което ги обграждат от все страни.
    Да му мислят онези дето не успеят навреме да се изтеглят.
  • 38 TRoskOt

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Да бе мирно седяло не би чудо видяло.
  • 39 TRoskOt

    0 3 Отговор
    В момента арменците изживяват голяма драма 2 баталиона воници са им изчезнали от фронтовата линия.
    Арменските маики не искат да изпращат децата си на фронта.
  • 40 TRoskOt

    1 0 Отговор
    На голяма част от спорещите тук им се струва че арменците били православни но се лъжат.
    25 % са армено-катопици(франкофони) а останалата част са армрено-грегоряни.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Салман

    0 3 Отговор
    Бъркаш изтока започва от балканите източната римска империя скоро ще изгори слава аллаха субхана уатааля
Новини по държави: