Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 18:33 2 971 0

По-евтино! Страните от Западните Балкани отменят напълно роуминга помежду си през 2021 г.

  • роуминг

Следващата стъпка ще бъде намаляване на цените за роуминг между страните от Западните Балкани и Европейския съюз, което вече се подготвя

По-евтино! Страните от Западните Балкани отменят напълно роуминга помежду си през 2021 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Страните от Западните Балкани ще отменят напълно роуминга помежду си от юли 2021 г., бе потвърдено днес на откриването на третата Дигитална среща на високо равнище на Западните Балкани, чийто домакин тази година е Тирана, предаде Танюг.

Генералният секретар на Регионалния съвет за сътрудничество Майлинда Брегу изтъкна на откриването на срещата, че с историческото споразумение от Белград през 2019 г. е започнало постепенното отменяне на роуминга в региона, което ще приключи на 1 юли 2021 г., предава БТА.

Следващата стъпка ще бъде намаляване на цените за роуминг между страните от Западните Балкани и Европейския съюз, което вече се подготвя.

Брегу каза, че ускорената дигитализация трябва да допринесе за интеграция на пазара на страните от региона и че на срещата Западни Балкани - Европейски съюз в София на 10 ноември в рамките на Берлинския процес ще бъде потвърдена идеята за единен пазар в Западните Балкани със свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА