Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 14:23 3 900 7

Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ОЧИС

  • украйна-
  • очис-
  • генерален секретар-
  • васил боднар

Васил Боднар има богат дипломатически стаж

Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ОЧИС - 1

Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ​Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Това е заместник - министърът на външните работи Васил Боднар.

Той е на поста от ноември 2017 г. Преди това е бил втори секретар в Посолството на Украйна в Руската федерация от 2000 г. до 2004 г.. От 2006 г. до 2010 г. е първи секретар, съветник на Посолството на Украйна в Полша.

От 2013 г. до 2015 г. е министър-съветник в Посолството на Украйна в Турция, а от 2015 г. до 2017 г. е генерален консул на Украйна в Истанбул, представител на Украйна в ОЧИС.

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)

е международна регионална икономическа организация на страните от Черноморския регион. Първоначално, тя е инициирана през 1992 г. от Република Турция, като през 1999 г. получава статут на пълноправна международна организация. В момента страни-членки са Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

ЧИС подпомага и координира регионалното сътрудничество в широк спектър от области – туризъм, търговия, банково дело, комуникации, енергетика, транспорт, земеделие, здравеопазване, опазване на околната среда, борба с организираната престъпност и др. На 15 ноември 2010 г. в Атина, Гърция, беше приета Декларация на министрите, отговарящи за туризма в държавите членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. ОЧИС е приела още две декларации за развитие и сътрудничество в сектора на туризма – през 2002 и 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербът на ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Имате ли дупка на вашата улица?
  • 2 БАЙ Х@Й

    9 1 Отговор
    Я колко много страни имали излаз на Черно море!
  • 3 БАЙ Х@Й

    6 0 Отговор
    То като България и Северния Атлантик !
  • 4 6895

    7 0 Отговор
    Това "топ дипломат" от Украйна ми звучи като "топ историк" от Македония.
  • 5 246

    6 0 Отговор
    В Украйна всички политически бюрократи са Топ. Като се почне от комика Зеленски и се завърши с момчетата и момичета соросята, завършили по някой двумесечен курс за управленци в САЩ. Финансиран от някое НПО.
  • 6 Сандо

    3 0 Отговор
    Украинските кадри са или трябва да участват в шоу програми,или да бъдат прибрани в едни специализирани заведения.Ако все пак някой има съмнения в това твърдение,да погледне в какво превърнаха най-развитата съветска република,след като им я подариха.
  • 7 Bahti

    3 0 Отговор
    Тихо, бандеровец да не стане Пак, Главната улица в Киев на прах!
Новини по държави: