Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 17:17 930 0

Президентът на Еквадор гледа към нов мандат

  • еквадор-
  • рафаел корея

Президентът на Еквадор Рафаел Кореа ще се кандидатира за трети мандат на поста, предаде Би Би Си.

Десетки хиляди негови привърженици изпълниха стадиона "Аукас" в столицата Кито, за да чуят новината. Много е вероятно лидерът на левицата да спечели вота, тъй като срещу него ще се изправи една разединена опозиция. Кореа е на власт от 2007 г. и вече беше преизбиран веднъж. Това става за първи път през последните 30 г. в Еквадор. "Направихме много, но тепърва ни предстои още много работа, за да превърнем тази буржоазна страна в истинска народна държава, която ще работи за всички, особено за бедните", подчерта президентът в обръщението си към своите привърженици.

За вицепрезидентския пост беше номиниран досегашния министър по стратегическите дела Хорхе Глас.

Кореа, 49 годишен икономист, е получил образованието си в САЩ. Той насочи милиарди долари към социални проекти. Противниците му го критикуват, че прекалено много разчита на приходите от петрол. Преди два месеца Кореа гарантира политическо убежище на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА